מכירות חלשות של ווינדוס 8 פוגעות באינטל
השקת ווינדוס 8 לא העניקה לשוק המחשבים האישיים את זריקת העידוד לו היה זקוק, היחלשות המכירות מתחילה לתת את אותותיה גם בעסקיה של אינטל
- אינטל חשפה מעבד שיעניק לטאבלט עוצמה של מחשב שולחני
- אינטל עקפה את התחזיות למרות ירידה של 27% ברווח הנקי ל-2.6 מיליארד דולר
- וול סטריט ננעלה בעליות; אינטל צנחה ב-6.3%, מורגן סטנלי זינק ב-7.9%
אולם אינטל כן משלמת את המחיר עבור שוק המחשבים האישיים המקרטע, שלא השתפר גם אחרי ההשקה של ווינדוס 8 של מיקרוסופט.
מיקרוסופט מסרה כי מכרה עד כה 90 מיליון רישיונות לווינדוס 8. קצב זה אמנם דומה להשקה של ווינדוס 7, אך לא ידוע כמה מהרישיונות הללו היו שדרוגים על מכשירים קיימים, מהלכים שלא יועילו לאינטל, וכמה מהם הין עבור מחשבים חדשים הכוללים שבבים של אינטל.
התוצאות של החברה מצביעות על החלשות המכירות של מחשבים אישיים חדשים. זאת בהתאם לדו"ח שפרסמה חברת המחקר הטכנולוגית גרטנר, לפיו מכירות המחשבים האישיים ירדו ברבעון הרביעי ב-4.9%.
גם יצרניות מחשבים אישיים כמו אייסר, אסוס ופוג'יטסו טוענות כי עד כה הביקוש למחשבים אישיים חדשים עם ווינדוס 8 הוא "חלש".
עיצוב התשתית החדשה של ווינדוס 8 של מיקרוסופט אמור לענות על חלק מהביקוש החלש הזה. אך נראה שהצרכנים גם מעוניינים יותר בקניית מכשירי טאבלט וסמארטפון במקום מחשבים אישיים.
מכשירי האייפון והאייפד של אפל ומכשירי האנדרואיד של גוגל פועלים על מעבדים המבוססים על עיצובים של יריבתה של אינטל – ARM. למעשה, אפילו מיקרוסופט מוכרת טאבלט המבוסס על ארכיטקטורת ARM, ה-Surface RT.
ההכנסות של אינטל מלקוחות גדולים (Client Group) עמדו על 8.5 מיליארד דולר, ירידה של 1.5% מהרבעון הקודם, ונפילה של 6% בהשוואה לשנה שעברה.
הכנסות המקוטלגות כ"ארכיטקטורה אחרת של אינטל" עמדו על מיליארד דולר, ירידה של 14% מהרבעון האחרון ושל 7% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה. היחידה הזו כוללת חטיבות עסקיות הקשורות למכשירים ניידים.