העובדים יפוטרו? טאואר בוחנת את רכישת מפעל מיקרון בקרית גת
החברה רכשה בעבר פעילות של מיקרון ביפן ואף השקיעה במיקרון. המפעל נמצא בסכנת סגירה עם החלטת מיקרון העולמית לצמצם את פעילותה - מה שעלול להוביל לפיטורי 1,300 עובדים בישראל
- בכיר במיקרון העולמית מגיע לישראל כדי לפטר מאות עובדים
- "הפיטורים במפעל מיקרון לא מעידים על משבר בכל ההייטק"
- מונה מנכ"ל חדש במיקרון אחרי שסטיב אפלטון נהרג בתאונת מטוס
ל"כלכליסט" נודע שהמו"מ נמצא כיום בשלביו הראשונים, אך מתקיימים מגעים בין החברות. מפעל מיקרון בקרית גת נקלע למשבר בעקבות החלטת חברת האם העולמית לסגת מהפעילות בישראל. על פי הערכות, מתכוונת מיקרון להתחיל בשנה הקרובה בפיטורי עובדים ללא קשר לרכישה מתוך מטרה לעזור לחברה הרוכשת .
מייד לאחר שנודע על סגירת המפעל החלו במשרד התמ"ת לנסות לסייע לחברה באמצעות איתור רוכש או מציאת מקומות עבודה לעובדי המפעל, כאשר המועמדים הבכירים לרכישה היו אינטל, שהמפעל ממוקם בשטחה וטאואר, שעוסקת בתחום פעילות דומה. החברה אף רכשה במהלך 2011 פעילות של מיקרון ביפן בכ-140 מיליון דולר - מתוכם 40 מיליון דולר במזומן שהעבירה טאואר למיקרון וכן חבילת מניות שהועברה לחברת מיקרון והפכה אותה לבעלת עניין בטאואר.
התאונה ששינתה את ההתייחסות לישראל
מפעל מיקרון היה במקור המפעל הראשון שהקימה אינטל בקריית גת בשם פאב 18. אך ב-2008, לאחר שאינטל וחברת אס.טי מיקרואלקטרוניקס החליטו להקים חברה משותפת שתתמקד בתחום זיכרונות הפלאש, העבירה אינטל את הבעלות על המפעל לידי החברה החדשה נומוניקס.
כשנתיים לאחר מכן נקנתה נומוניקס בידי מיקרון העולמית. בפברואר השנה נהרג בתאונת מטוס מנכ"ל ויו"ר החברה סטיב אפלטון, שהיה אחד המעורבים בכניסתה של מיקרון לישראל ואת מקומו בתפקיד המנכ"ל תפס מארק דורקן. בענף מעריכים כי השינוי בהנהלת החברה העולמית אחראי במידה מסוימת לשינוי שהוענק במשקל של הפעילות בישראל.
מחברת טאואר נמסר ל"כלכליסט": "אנו תמיד בוחנים אפשרויות, ואם יהיה משהו מהותי נדווח על כך".