סיסקו: "לא נצמצם הפעילות של אינטוסל בישראל, אלא נגייס עוד עובדים"
יואב סאמט, דירקטור בכיר בחברה, סיפר ל"כלכליסט" על התוכניות של ענקית ציוד התקשורת עבור הסטארט-אפ הישראלי שרכשה. לדבריו, אינטוסל תהיה למרכז פיתוח שיתמחה ברשתות תקשורת שמשפרות את עצמן
"לא רק שלא נצמצם את מרכז הפיתוח שיתבסס על אינטוסל, אלא אף נגדיל אותו ונגייס עובדים נוספים", אמר הערב (ד') ל"כלכליסט" יואב סאמט, דירקטור בכיר לפיתוח תאגידי בסיסקו שאחראי על מרבית מהמיזוגים והרכישות בתאגיד.
- אקזיט ענק: אינטוסל מרעננה נמכרת לסיסקו תמורת 475 מיליון דולר
- מה ההבדל בין תמונת עירום ופורנו?
- גוגל מתקשה להרוויח מהפרסום בסלולר
את הדברים אמר בתגובה לשאלה בדבר מדיניות כח האדם של סיסקו, שעות מספר לאחר רכישת חברת מוצרי התקשורת אינטוסל אחר הצהריים ב- 475 מיליון דולר.
אינטוסל תהפוך למרכז פיתוח SON
לדברי סאמט, 85 העובדים יעזבו את המשרדים ברעננה ויצטרפו למרכז הפיתוח בנתניה במהלך החודשים הקרובים. מרכז הפיתוח בנתניה הינו אחד משני מרכזי הפיתוח הקיימים של סיסקו בישראל והוא מתבסס על 9 חברות סטארט-אפ ישראליות שנרכשו בין 1998 ו-2005. לדבריו, סיסקו ממשיכה לחפש רכישות והשקעות בישראל בתחומים כגון: תקשורת ניידת, אלחוט, אבטחת מידע וסייבר, מרכזי מידע ונתונים וטכנולוגיות וירטואליזציה.
לאחר הרכישה היום, תהפוך אינטוסל, סטארט-אפ שהוקם בהשקעה של 6 מיליון דולר מקרן בסמר האמריקאית, לחלק מקבוצת מוצרי הטכנולוגיה לתחום האינטרנט הסלולרי של סיסקו, גוף שמשרת מפעילים סלולריים וספקי אינטרנט.
אינטוסל תהפוך למרכז פיתוח ישראלי נוסף של סיסקו, שיתמחה בתחום אופטימיזציית רשתות אוטומטית (SON), טכנולוגיה באמצעותה רשתות סלולריות מבצעות שיפורים ושדרוגים בעצמן. עד כה התמקדה חטיבת הסלולר של ססיקו בעיקר בטכנולוגיות מערכות ליבה ותאי סלולר קטנים.
אינטוסל כתמונת מצב של ההייטק הישראלי
צוות המיזוגים והרכישות של סיסקו שהיה מעורב בעסקה כולל מלבד את סאמט גם את טל סלובודקין, נציג הפיתוח העסקי של החברה בישראל ואת מיכה פורת, יוצא קרן ג'נסיס - שהיתה המשקיעה הראשונה בחברה והלוותה לה מיליון דולר (במקום השקעה תמורת מניות - א"ג).
"אני מכיר את אינטוסל מינקותה", אמר פורת, מנהל ההשקעות והרכישות בסיסקו בתחום המפעילים הסלולריים ל"כלכליסט". "כשאתה מסתכל עליהם אז והיום, אתה מקבל תמונת מצב של ההייטק הישראלי. אתה לוקח כמה אנשים מוכשרים וחלום, ומייצר חברה שהיא מובילה כיום בתחומה- ניהול עומסים אוטומטי של רשתות סלולריות- בתחום שהולך להיות ענק".
"זה, יחד עם העובדה שאת החברה מובילים רני ולינגשטיין ועידו סוסן, מסביר את גודל הרכישה. אין לנו ספק שאינטוסל תמשיך להיות שחקנית דומיננטית בתחום שלה, וסיסקו רואה ברכישה שלה ובמינוף הפלטפורמה שלה עסק גדול מאוד. עבורי כמי שראה את החברה בשלביה הראשונים – זו סגירת מעגל".
טל סלובודקין, מנהל ההשקעות והרכישות של סיסקו בישראל ורוסיה, סיפר כי בשנה האחרונה חזרה סיסקו לפעול בישראל במלוא המרץ, עם רכישת NDS מירושלים. "יחד עם מרכז הפיתוח בנתניה, סיסקו מעסיקה כאן 2,000 איש שעוסקים בפיתוח ובמכירות, כאשר אנשי הפיתוח העסקי ממשיכים לנהל השקעות בסטארט-אפים ישראלים- עד היום ביצענו 20 השקעות כאלה, ואין עוד מדינה בעולם שבה סיסקו עושה כל כך הרבה עסקאות".