$
הייטק והון סיכון

קרן כרמל בראש טבלת המשקיעות הפעילות בהייטק הישראלי

מהפך בצמרת: קרן Innovation Endeavors של אריק שמידט איבדה את כתרה לטובת הקרן של אבי זאבי ושלמה דוברת - שהשקיעה ב-11 חברות. במקום השני: קרן הורייזונס של לי קא-שינג

אסף גלעד 11:3412.02.13

מהפך בצמרת: קרן ההון סיכון כרמל ונצ'רס בניהולם של אבי זאבי, שלמה דוברת, רינה שאינסקי ואורי בנדורי היא המשקיעה הפעילה ביותר בחברות סטארט-אפ צעירות בשנה האחרונה. כך, לפי סקר של חברת המחקר IVC הממפה את ההשקעות הראשונות בחברות חדשות בענף ההייטק הישראלי.

בדיקת IVC התמקדה בכניסה הראשונה של קרנות ההון סיכון להשקעה בחברה, גם אם החברה אינה חברה צעירה. בשנה שעברה היתה זו דווקא קרן ההון סיכון Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט שבלטה בצמרת הטבלה ושבשנה האחרונה ביצעה שתי השקעות ראשונות בלבד: בחברת אפקארד של יאיר גולדפינגר וקומרס סיינסס של אביב רווח.

 

כרמל השקיעה באחת-עשרה חברות חדשות במהלך השנה החולפת בהן Tapingo, Tonara, Abe's Market , Desti ובמיזוג בין איירון סורס לפייסמודס. בשנה שעברה, לשם השוואה, הסתפקה הקרן בשלוש השקעות חדשות.

 

שלמה דוברת, יו"ר קרן כרמל שלמה דוברת, יו"ר קרן כרמל צילום: עמית שעל

 

במקום השני דורגה קרן הורייזונס המנוהלת על ידי סולינה צ'ו, שותפתו לעסקים של לי קא-שינג, השקיעה גם היא השקעה ראשונה בעשר חברות כגון Hola, Wibbitz, Shine, Ginger, Preen.me ו- Stevie.

 

את המקום השלישי חולקות ג'מיני וג'נסיס, שתיהן קרנות הנמצאות לקראת סיום הקרן הנוכחית ועוסקות בגישושים לקראת הקרן החדשה. כל אחת מהן השקיעה בשבע חברות, כולל השקעה משותפת אחת בחברת השבבים החדשה של דודי באום, סקיפיו. הקרנות פיטנגו, JVP וסקויה, שכיכבו בשנה שעברה בצמרת הטבלה, נדחקו הפעם למקומות נמוכים יותר. JVP השקיעה בשש חברות, פיטנגו בארבע חברות, וסקויה עם שלוש השקעות בלבד.

 

IVC: השוק המקומי נמצא במגמת התאוששות

 

קובי שימנה, מנכ"ל IVC, מצביע על מגמת התאוששות בכמות קרנות ההון סיכון, מקומיות וזרות, שמשקיעות בסטארט-אפים ישראלים. "זיהינו השנה 90 קרנות הון סיכון שביצעו השקעות ראשונות בחברות ישראליות, או כאלה הקשורות לישראל בשנה החולפת", אמר ל"כלכליסט".

 

"למרות הנסיון להציג את תעשיית ההון סיכון הישראלית במגמת הקפאה, התעשיה הזו פעילה למדי. יש יותר מעשרים קרנות הון סיכון ישראליות וזרות שהשקיעו במעל שלוש חברות במהלך 2012, מספר שלא ראינו אותו הרבה שנים. זה מעיד על רמת פעילות גבוהה יחסית למה שהשוק תופס את תעשיית ההון סיכון".

 

מריאנה שפירא, מנהלת המחקר ב-IVC מסייגת את האווירה האופטימית. "יש להבחין בין מספר מצומצם יחסית של שחקנים שמבצעים כמות גדולה של השקעות, בעוד עשרות רבות של קרנות מבצעות שתי השקעות או פחות", היא אומרת. "יתרה מכך, מרבית ההשקעות הראשונות שביצעו קרנות בישראל בשנה החולפת היו קטנות יחסית בהיקפי ההשקעה, מה שמלמד על זהירות מסוימת מצד המשקיעים, שמעדיפים להעריך את הפוטנציאל המלא של החברה לפני שהם מבצעים התחייבויות גדולות בסטארט-אפים".

 

19 קרנות, ביניהן מיקרו קרנות-ישראליות, השקיעו בשתי חברות חדשות ו-52 קרנות ביצעו השקעה אחת בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x