אינטל: זיהוי תנועה מבוסס לייזר - כבר מרמת המעבד
יגאל ינקו, ראש מעבדת המחשוב התפיסתי של אינטל, מציג ל"כלכליסט" את תוכניות החברה בתחום הממשקים המתקדמים. לדבריו, תמיכה במערכות זיהוי תנועה מבוססות לייזר כבר ייצרבו אל תוך שבבי המחשבים הבאים
"ה-PC לא מת, הוא מומצא מחדש" מבטיח יגאל ינקו, ראש מעבדות מחשוב תפיסתי באינטל. דבריו נאמרו בראיון עם "כלכליסט" שנערך לאחר מסיבת העיתונאים השנתית של אינטל ישראל אתמול (א').
- "אלמלא אינטל, ייצוא ההייטק של ישראל היה קטן ב-10% השנה"
- אולטרה-בוק 4 של אינטל: הדור הבא של המחשב הנייד
- אינטל נכנסת לטלוויזיה שלכם; תשיק השנה ערוצי תוכן
ישנן לא מעט חברות, ישראליות ואחרות, שעוסקות בתחום הממשקים המתקדמים. ינקו מפתח כיום את הדור הבא של ממשקי המשתמש למחשב האישי, עם דגש על זיהוי תנועות ומחוות, הבעות פנים והפעלה קולית. אינטל משקיעה משאבים בתחום זה, במטרה לשלב את התמיכה בטכנולוגיות והיכולות הללו בשבבים הבאים שלה.
"זה נכון שיש הרבה חברות כבר בשוק הזה, אבל מה שאנחנו יכולים להביא לתחום זה ניסיון אמיתי במחשוב, קשר טוב עם הלקוחות והשם של אינטל. בכלל, כמות החדשנות בתוך אינטל היא אדירה, ומעטים שומעים או יודעים על זה. זאת לא רק החברה שמייצרת שבבים", אמר ינקו ל"כלכליסט"
מדויק יותר מהקינקט
במסיבת העיתונאים, הציג ינקו מספר מחשבים שמשתמשים בחיישני לייזר וחישת אור מתקדמים על מנת ליצור ממשק שעליו ניתן לשלוט על ידי תנועות אצבע בודדות וקטנות -ופותח את הדרך לממשק מדויק יותר מאשר מערכות כגון הקינקט של מיקרוסופט, שמסוגל לקבל פקודות על ידי זיהוי תנועות בלבד. בתיאוריה, בקרוב, משתמש יוכל להקליד מרחוק על מקלדת וירטואלית רק על ידי הזזת אצבעותיו.
"אנחנו עובדים עם החברות ומתאימים את הפיתוחים שלהן כך שיעבדו בצורה הטובה ביותר על מעבדי אינטל. בנוסף, אנחנו מפתחים כלי פיתוח שמשלבים פתרונות חומרה ותוכנה, על מנת להקל על המהפכה הבאה".
מעבדת המחשוב התפיסתי הוא פרויקט חדש יחסית באינטל שמפעיל היום יותר מ-200 עובדים - רובם בישראל. המעבדה קיבלה תקציב של עשרות מיליוני דולרים והוקמה על ידי נשיא אינטל ישראל, מולי אדן, כאשר חזר ארצה.