$
מכשירים ומדריכים

אולטרה-בוק 4 של אינטל: הדור הבא של המחשב הנייד

החברה חשפה אב טיפוס של לפטופ קל וחזק במיוחד, אשר מתבסס על סדרת מעבדי האסוול. המחשב מהיר מכל אולטרה-בוק קיים ומעלה את מערכת ההפעלה בהרף עין. אולטרה-בוק 4 אינו צפוי להגיע לשוק, אך עליו יתבססו כל דגמי היצרניות הגדולות, שיושקו במהלך 2013

הראל עילם 16:0417.02.13

אינטל ישראל הציגה בחטף את הדור הבא של המעבדים שלה במסיבת עיתונאים שערכה הבוקר (א'). בין המכשירים הרבים שהיא הציגה היה אב הטיפוס "אולטרה-בוק 4", מחשב נייד קל במיוחד שמשתמש במעבדי האסוול.

רוני פרידמן, מנהל קבוצת הפיתוח באינטל, הציג את המכשיר במהלך מסיבת העיתונאים אך לא הפעיל אותו. המכשיר עצמו לא צפוי להגיע לשוק - אולם מהווה אינדיקציה למכשירים שיגיעו לקראת סוף 2013 פרי פיתוחן של יצרניות מחשבים כ-HP, לנובו, אסוס ואחרות.

 

האולטרה-בוקים החדשים שהוצגו באירוע אינטל האולטרה-בוקים החדשים שהוצגו באירוע אינטל צילום: הראל עילם

 

קטגוריית האולטרה-בוק ללא ספק התקדמה משמעותית מאז הוצגה לראשונה לפני כשנתיים: אב הטיפוס קל ודק במיוחד, נוח לאחיזה, עם איכות גימור גבוהה, מעטפת מתכתית ועיצוב שמזכיר שילוב בין מחשבי האולטרה-בוק של אסוס ואייסר. הוא ללא ספק אחד מהאולטרה-בוקים הקלים שראיתי.

 

חזק יותר, במיוחד בתחום הגרפיקה. אולטרה-בוק 4 חזק יותר, במיוחד בתחום הגרפיקה. אולטרה-בוק 4 צילום: הראל עילם

 

הסיבה לכך הוא המעבד, שמסוגל לעבוד בהספקים נמוכים משמעותית ולפיכך דורש מעטפת קטנה ודקה יותר. למרות זאת, הוא מסוגל לספק ביצועים טובים מהדור הקודם, Ivy Bridge, שפותח בארץ - במיוחד בתחום הגרפי.

 

קשה היה להתרשם מיכולות המעבד - המחשב עצמו היה ללא חיבור אינטרנט או כל תוכנות או מדיה מותקנות עליו, מלבד גרסה נקיה של ווינדוס 8 פרו. למרות זאת, ניתן היה לראות שיפור מרשים ברמת הדיוק והתגובה של מסך המגע ומסכי ה"מטרו" של ווינדוס 8 עלו בצורה חלקה ונעימה, עם מעבר מהיר מתוכנה לתוכנה, גם כאשר יותר מעשר תוכנות רצו בו זמנית על המכשיר. גם המעבר ממסך ה"מטרו" למסך ה"ווינדוס קלאסי" היה חלק, אולי יותר מכל מכשיר ווינדוס 8 אחר שעבדתי עליו.

 

כמה דק, ככה חזק. אולטרה-בוק 4 כמה דק, ככה חזק. אולטרה-בוק 4 צילום: הראל עילם

 

מתעורר מ-Sleep ברגע אחד

 

מעבד ההאסוול מתגאה בחיסכון משמעותי בסוללה, בעיקר בזכות כך שהוא מסוגל להיות במצב "Standby" יעיל, שבו הוא עדיין יכול לקבל מיילים והתראות אבל צריכת האנרגיה יורדת לשבריר. השיפור הוא לא רק ביכולת המחשב לעבוד בזמן שהוא נח, אלא גם במהירות התגובה ממצב השינה למצב פעולה רגיל - תוך פחות מעשירית השניה, מצמוץ עין והמחשב פועל. ללא ספק, הדבר יקל על הרוב המוחלט של המשתמשים להפעיל פונקציית שינה אוטומטית ולהוריד את צריכת הסוללה שלהם בפקטור משמעותי.

 

המעט שראיתי מאב הטיפוס הלהיב אותי - משהו שעד כה מכשירי אולטרה-בוק התקשו לעשות: תגית המחיר שלהם בדרך כלל הייתה מרתיעה ומחשב חלש ויקר יחסית, אם כי קל, הוא לא מוצר שמתאים לרוב הקהלים - למרות ההצלחה של מכשירי המקבוק אייר מבית אפל.

 

אינטל גם הציגה מכשיר היברידי שמיועד להריץ את מעבדי האסוול ונראה כי השילוב של מקלדת ניתקת, מסכי מגע ומעבדים באמת יעילים וחזקים הוא מה שאינטל צריכה על מנת לחזור לרלוונטיות בשוק, שהתחיל קצת לדלג מעליה לטובת מחשבי לוח למיניהם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x