מלחמת הפטנטים: סכום הפיצוי של סמסונג לאפל נחתך בכ-50%
השופטת לוסי קו, אשר פסקה כי על הענקית הקוריאנית לשלם ליריבתה האמריקאית 1.05 מיליארד דולר בגין הפרת פטנטים, הפכה את החלטתה. לדבריה, סכום הפיצויים נפסק בשל ליקוי בתהליך חישובו וייקבע מחדש
- אריק שמידט: "מדוע אפל לא תוקפת את גוגל ישירות?"
- בית משפט בהולנד: אפל תפצה את סמסונג על הפרת פטנט באייפון
- משפט אפל-סמסונג מתחדש: השופטת שוקלת קיצוץ בפיצויים
"בית המשפט הכיר כי פסיקת המושבעים במשפט התבססה על הנחה משפטית בלתי קבילה", אמרה השופטת. לדבריה, בדיונים הבאים תוערך מחדש תביעת אפל והיקף הפיצויים שראוי שסמסונג תשלם. קו מצאה שתי טעויות חמורות באופן שבו חישב חבר המושבעים את הפיצוי; לפי The Verge, החישוב התבסס על הערכת הפיצוי שחייבת סמסונג בגין הפרת פטנטים שקשורים ליישומים, מה שאינו תקף ללא הוכחה כי הופרו גם פטנטים שקשורים לעיצוב. בנוסף, פרק הזמן בו נפגעה אפל מהפרת הפטנטים חושב אף הוא בצורה שגויה.
משפט הטכנולוגיה הגדול של 2012
משפט אפל-סמסונג היה אחד המתוקשרים והבולטים ביותר בשנה שעברה. במסגרתו, תבעה אפל פיצויים בטענה שסמסונג גנבה ממנה את עיצוב האייפון במכשיר הגלקסי s2 ובמספר דגמים נוספים וכן את עיצוב ממשק מערכת ההפעלה iOS בממשק האנדרואיד שלה, TouchWiz.
במהלך המשפט הוצגו אבות טיפוס מוקדמים של מכשירים שונים ומסמכים פנימיים אשר גרמו נזקים תדמיתיים לשתי החברות, אולם הנצים התעקשו להמשיך בו ולא להגיע להסדר. בנוסף, הועלו טענות כי לראש חבר המושבעים יש זיקה כלפי אפל.
המשפט היווה אבן בוחן חשובה לשיטת רישום הפטנטים בארצות הברית, לאור טענות שהועלו נגד החברות – שמתמקדות בתביעות הדדיות ולא בחדשנות טכנולוגית. לאחר המשפט טענו גורמים בארה"ב, ביניהם מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס, כי יש לחשוב מחדש על השיטה הנוכחית ואף למצוא דרך יעילה יותר להגן על אינטרס החברות תוך מניעת פגיעה בצרכנים.