פינת הביזאר: הפיתוחים המיוחדים של תערוכת ברצלונה
מטען לסמארטפון שפועל על מים, מצלמה שמאפשרת לכם לצלם ב-360 מעלות, אפליקציות מציאות רבודה שיאפשרו לכם לתקשר עם סרטים ולרהט את הבית ואפילו מסך משורין; "כלכליסט" סייר בדוכני תערוכת הסלולר הגדולה ואיתר שלל חידושים מעניינים
תערוכת הסלולר MWC בברצלונה ננעלה בסוף השבוע שעבר. נחשפו בה מספר טאבלטים וסמארטפונים מתקדמים של סוני, נוקיה, אסוס ועוד.
- ברצלונה בזיל הזול: "כלכליסט" מסכם את תערוכת הסלולר MWC
- אסוס PadFone Infinity: סופר סמארטפון שהופך לטאבלט
- ברצלונה בידינו: החברות הישראליות כבשו את תערוכת המובייל
לצידם, נחשפו גם שלל פיתוחים מעניינים של חברות פחות מוכרות. "כלכליסט" סייר בין הדוכנים הצנועים שמציגים בצל החברות הגדולות ואיתר מספר גאדג'טים ופיתוחים יוצאי דופן.
Ricoh: לצלם כמו סטריט וויו
לא מרוצים מהדרך בה גוגל סטריט וויו צילמה אתכם ברחוב? חברת המצלמות היפנית Ricoh הציגה בתערוכה מצלמה פנורמית שמסוגלת לצלם בבת אחת ב-360 מעלות, ויוצרת תמונה כדורית בסגנון הסטריט וויו, תמונה שבעגה המקצועית מכונה "אומני-כיוונית".
מדובר במצלמה דמויית פני חייזר בעל שתי עדשות, כל אחת מהן מצלמת 180 מעלות מעולם שסביבה. תוך שניות מרכיבה המצלמה תמונה קוהרנטית של הסביבה ההיקפית ושולחת אותה דרך ה-WiFi לתוך אייפון או אייפד באמצעות אפליקציה ייעודית. המוצר מרשים, אבל המחיר טרם נודע. ועד שהמצלמה תצא שוק, תמשיכו ללכת עם חיוך ברחוב. מי יודע, אולי תעבור שם במקרה מצלמת הסטריט וויו.
GT Advanced Technologies: מסך עם שכפ"צ
מסך סמארטפון שבור הוא לא מראה נדיר, ולפי ההערכה כשני שליש מתוך כלל המסכים שבורים או שרוטים. עד כה בחרו יצרניות הסלולר להתמודד עם העניין בדרך צינית למדי: מכירת מסכים חלופיים - עסק רווחי ביותר - אבל כשיש פתרונות קיימים בשוק, יצרניות מבדלות את עצמן על ידי הצגת טלפונים מוגנים יותר. תחילה היתה זו טכנולוגית ה-Gorilla Glass, זכוכית משוריינת בעלת סף פגיעות נמוך. אלא שבתערוכת המובייל הציגה ענקית המוצרים התעשייתיים GT Technologies את המסך האולטימטיבי העשוי מאבן ספיר.
ספיר הוא החומר הקשה השני בטבע לאחר היהלום, ורק מנסרות יהלום יכולות לחצוב אותו ולייצר ממנו צורה. מגיני ספיר משמשים לכיסוי שעונים ולמגינים צבאיים. עכשיו מאפשרת GT לחתוך מסכי ספיר גם לטלפונים סלולרים בעלי שריטות אפסית. שפשוף אבן על מסך האייפון יזיק רק לאבן ויפורר אותה. טלפון ראשון עם מסך ספיר של GT יצא רק עוד מספר שבועות ולשאלת "כלכליסט" האם יעבדו גם עם אפל ענה הנציג: "אין לנו תגובה בינתיים".
Touchalize: להלביש את הדוגמניות בסרטים
כשטכנולוגיית הפלאש במובייל הגיע לקצה יכולתה, ואדובי הודיעה על תמיכתה ב-HTML5, מגיעה אפליקציה צרפתית בשם Touchalize ומביאה את יכולות העיבוד הגרפיות והאנימציה של האייפון לקצה מעניין. הטכנולוגיה של הסטארט-אפ מטולוז מאפשרת לצופים לתקשר עם הסרט שהם רואים בדרכים שונות כמו למשל לשתול עצמים בתוך סרטונים לפי בקשה ולבצע מניפולציות בסרטונים.
אחד היישומים שהציגה החברה בכנס המובייל בברצלונה היה האפשרות להשפיע על צבע השמלה שלבשה דוגמנית על מסלול התצוגה. לחיצה על כפתור הצבע שינתה את הצבע הרצוי בזמן אמת. החברה מזכירה את הטכנולוגיה של אינוביד הישראלית, אך בעוד שזו עוסקת בשתילת אובייקטים מראש, ב-Touchalize מתמקדים ביצירת אינטראקציה עם הצופים ובמגוון דרכים לתקשר עם סרטון וידאו.
Metaio: שיתוף פעולה עם IKEA
רוצים לקנות רהיט מאיקאה לבית? נו, טוב, לא צריך להיות בעל דמיון מפותח כל כך כדי לשרטט בראש איך הרהיטים המוכרים בחדר השינה או בסלון. מי באמת מתקשה לדמיין לעצמו את ספריית ה'אקספדיט' עומדת בסמוך למיטה. ובכל זאת, כשמדובר בעניין של סנטימטרים לשם או לכאן, מציג סטארט-אפ גרמני קטן בשם Metaio אפלקציה שתושק בקרוב בשיתוף פעולה עם איקאה בכדי להציג במידות מדויקות כיצד ייראו הרהיטים בכל חדר שתבחרו.
אפליקציית המציאות הרבודה סורקת את קטלוג המוצרים של איקאה ובלחיצת כפתור מעלה מודל תלת ממדי של הרהיט אל הסמארטפון, ללא שימוש בקוד QR. עם הזזת הטלפון לכיוון פינות החדר השונות ניתן להזיז את הרהיט הוירטואלי בעזרת האצבעות על הסמארטפון, להרחיק ולקרב אותו, להציג אותו ליד רהיטים קיימים ולדעת מהו המרחק ביניהם.
אפליקציית המציאות הרבודה סורקת את קטלוג המוצרים של איקאה ובלחיצת כפתור מעלה מודל תלת ממדי של הרהיט אל הסמארטפון, ללא שימוש בקוד QR. עם הזזת הטלפון לכיוון פינות החדר השונות ניתן להזיז את הרהיט הוירטואלי בעזרת האצבעות על הסמארטפון, להרחיק ולקרב אותו, להציג אותו ליד רהיטים קיימים ולדעת מהו המרחק ביניהם.
במקביל, הכריז הסטארט-אפ הגרמני על השקת שבב המציאות הרבודה הראשון בשיתוף פעולה עם ST-Ericsson, שבב שכשישולב בטלפונים יוכל לחסוך את הצורך בהורדת אפליקציית מציאות רבודה, יחסוך באורך חיי הסוללה וירוץ מהר פי 60 ביחס למצב כיום.
myFC Powertrekk: נגמרה לי הסוללה. יש למישהו כוס מים?
myFC עוררה עניין רב בכנס המובייל, למרות שהציגה בסך הכל בדוכן קטן בתצוגת החברות השבדיות. החברה הקטנה הציגה גימיק משכנע: מטען לאייפון שפועל על מים. שופכים קצת מים, מערבבים ומחכים והופ - הטלפון טעון. אלא שלא כך הם פני הדברים באמת.
בכדי לטעון את הטלפון יש לרכוש מחסנית של כימיקלים שמפרידים את המימן מהמים. בסופו של התהליך נוצרים 2.5 וואט הספק חשמל במתח של 5 וולט, מספיק בכדי לטעון אייפון פעם אחת. המטען יעלה בארה"ב 229 דולר, וטרם נודע מה יהיה מחירה של מחסנית, אך כבר ידוע כי בתור מטען לשימוש יומיומי מדובר בהוצאה יקרה, אם כי נסבלת אם הכוונה היא לעשות בו שימוש חד פעמי במקרה חירום או בשטח.
BeeWI: הסמארטפון כשלט רחוק
חברת BeeWI השיקה סל של צעצועים הניתנים לשליטה מרחוק דרך האייפון. החל ממכונית מרוץ, דרך טיסני מסוקים ועד רובוטים זעירים שמשחקים כדורגל. ניתן לשלוט לא רק על חיישני תנועה אלא גם על חיישני טמפרטורה ולחות. לאחרונה השיקה BeeWI גם אפליקציה הפעילה על מכשירי וינדוס פון 8.