"אבי האינטרנט": אסור להכריח גולש להזדהות בשמו האמיתי ברשת
וינט סרף, סגן נשיא בכיר בגוגל וממפתחי האינטרנט הראשונים, יצא נגד מדיניות החברה בנושא חיוב משתמשים להציג את זהותם. לדבריו, לדרישה הזו עשויות להיות השלכות קטלניות במשטרים מדכאים למיניהם. בנוסף, מתח ביקורת על פייסבוק
וינט סרף, שמכהן כסגן נשיא בכיר בגוגל ושנחשב לאחד מאבות האינטרנט, הודות למעורבותו המכרעת בפיתוח הרשת ועיצוב הפרוטוקולים שלה עוד בימיה הראשונים, יצא בראיון ל"רויטרס" בצורה נחרצת נגד מדיניות הרשתות החברתיות השונות לחייב משתמשים להירשם עם שמות אמיתיים.
- ChromeBook Pixel: מי יקנה את הסופר-לפטופ של גוגל? לא אתה
- אתה עצור בשם החוק! יש לך זכות לחיפוש אחד בגוגל
- בכיר גוגל: לא נפתח חנויות פיזיות כמו של אפל
“יש תועלת בשימוש בשמות אמיתיים, אבל אני לא חושב שאנחנו צריכים להכריח אנשים לעשות את זה", אמר בראיון.
זמן קצר אחרי השקת הרשת החברתית שלה, גוגל+, לפני קרוב לשנה וחצי החלה גוגל למחוק חשבונות שבעליהם לא הזדהו בשמם האמיתי (ולפחות במקרה אחד גם חשבון של משתמשת ששמה האמיתי נראה לגוגל כמזויף).
בעקבות מחאה נרחבת, הקלה גוגל את מדיניות נוקשה זו. ואולם, החברה עדיין דוחפת את מרבית המשתמשים לעשות שימוש בשמם האמיתי, ולאחד חשבונות מאתרי גוגל השונים תחת זהות גוגל+.
הקו האדום: משטרים מדכאים
סרף עצמו אמר לרויטרס כי שימוש בשמות אמיתיים עלול ליצור בעיות קטלניות עבור משתמשים שחיים במשטרים מדכאים, ושגוגל לא תאכוף את מדיניותה במקרים כאלו. “אנונימיות ושמות בדויים הם הגיוניים לחלוטין בנסיבות מסוימות. אבל יש מקרים שבהם שני הצדדים באמת צריכים לדעת עם מי הם מדברים. אני לא רוצה לחסל את האנונימיות, אלא שנציע אפשרות לבצע אימות גבוה במקרה הצורך".
לדברי סרף, סוגיית השמות האמיתיים נמצאת במחלוקת גם בגוגל עצמה: “היה ויכוח בנושא והוא נפתר. המסקנה שלנו הייתה שאפשרות הבחירה היא חשובה".
על היריבה הגדולה בתחום הרשתות החברתיות, פייסבוק, לא היו לסרף דברים חיוביים להגיד. “אני בפייסבוק ואני מוצא אותה פחות ממועילה", הוא אמר. עם זאת, סיפר סרף, כשהגיע לתקרת החברים המותרת בפייסבוק (5,000) בכירי פייסבוק התגייסו לסייע לו: “התלוננתי לשריל סנדברג (סמנכ"לית התפעול של האתר, ע"כ) ואמרתי שאני רואה בכך עלבון אישי, כי הם חושבים שיש לי יותר מדי חברים. אני חושב שהם שינו את זה בשבילי”.