מחקר חדש: הורדות פיראטיות דווקא תורמות להכנסות תעשיית המוזיקה
לאחר בחינת הרגלי הגלישה ורכישת השירים של אלפי משתמשים באיחוד האירופי, קבע צמד חוקרים כי שיתוף הקבצים מסייע לחברות התקליטים. למעשה, שירים שלא היו זמינים להורדה פיראטית לא נרכשו גם בתשלום
מכה משמעותית לחברות התקליטים במלחמתן בהורדות הפיראטיות: מחקר שבוצע מטעם האיחוד האירופי הוכיח כי הורדות שירים אינן פוגעות בהכנסות תעשיית המוזיקה - ואף מגדילות אותן.
- מהפך: מכירות המוזיקה ברשת צומחות, שיעור ההורדות צונח
- תוכנית "6 הפסילות" למלחמה בפיראטיות בארה"ב יצאה לדרך
- שיתוף קבצים 2012: "משחקי הכס" שברה את שיא ההורדות הפיראטיות
המחקר בוצע על רקע פרסום הדו"ח השנתי של פדרציית התקליטים העולמית, לפיו ההכנסות ממכירת מוזיקה מוקלטת חזרו לעלות ב-2012, לראשונה מאז 1999, וצמחו ב-0.3% ל-16.5 מיליארד דולר.
צמד חוקרים שניתח את הרגלי ההורדה, ההאזנה והרכישה ברשת שביצעו 5,000 גולשים מצרפת, ספרד, גרמניה, בריטניה ואיטליה. השנים, לואיס אגויאר וברטין מרטנס, שפעלו במסגרת מכון מחקר ספרדי, הסיקו מהנתונים שאספו כי ברוב המקרים הגולשים לא ישלמו כדי להשיג מוזיקה שאינה זמינה להורדה פיראטית, אלא יימנעו מלצרוך אותה.
בהיעדר ההורדות הפיראטיות, הרווחים ממכירה דיגיטלית של מוזיקה היו דווקא נמוכים ב-2% ולא גבוהים יותר. עם זאת, הם מבהירים כי המחקר מתייחס רק למכירה דיגיטלית של מוזיקה, וכי ההכנסות מהפצת תוכן באמצעים שמחוץ לרשת אכן פוגעת בתעשיית המוזיקה.
הצרפתים מעדיפים לשלם
על פי המחקר, הרגלי צריכת המוזיקה ברשת משתנים מאוד ממדינה למדינה, כאשר בספרד למשל נצפתה כמות גדולה ב-230% בהקלקות על קישורים להורדות פיראטיות של אלבומים ושירים לעומת גרמניה, באיטליה הקליקו ב-134% יותר ובצרפת ב-35% בלבד.
צרפת הסתמנה כמדינה המובילה מבחינת צריכת שירותי סטרימינג, עם 150% יותר שימוש מאשר בגרמניה - אולי בשל הדומיננטיות בשוק הצרפתי של אתר הסטרימינג Deezer, שנמצא בבעלות צרפתית.