קרן באטרי מובילה גיוס של 10 מיליון דולר לסייסנס הישראלית
החברה, שמפתחת כלים לניתוח מידע ארגוני, רשמה צמיחה של 520% בהכנסותיה ב-2012. לטענת סייסנס, מוצריה מסוגלים לנתח כמויות עצומות של מידע ללא תלות בכוח המחשוב של מערכות הארגון
קרן ההון סיכון האמריקאית באטרי מובילה סיבוב גיוס בן 10 מיליון דולר לסטארט-אפ סייסנס (SiSense), חברה מתל-אביב שפיתחה שירות בינה עסקית להתמודדות עם כמויות מידע גדולות.
- BriefCam הישראלית גייסה 6.5 מיליון דולר מקרן מוטורולה סולושנס
- MyPermissions גייסה מיליון דולר ממשקיע העל דיוויד מק'קלור
- דווקא בשלב הצמיחה לחברות נגמר הכסף
את הגיוס הוביל איציק פרנפס, אחד השותפים הישראלים של הקרן, שמתמחה בחברות בתחום המידע והאחסון דוגמת ZeRTO, Panaya ו- XtremIO שנמכרה בשנה שעברה. בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה: הקרנות ג'נסיס ואופוס. סך הכל גייסה סייסנס 20 מיליון דולר מאז הקמתה, כולל הגיוס הנוכחי.
סייסנס טכנולוגית בינה עסקית (BI) שמנתחת את כלל הנתונים המצויים בידי ארגונים ומפיקה מהם תובנות עסקיות על בסיס שאילתות. למשל, ניתן להשוות בין סוכני מכירות של חברה מסוימת בחודש מסוים, כתוצאה מאיסוף נתונים מכלל המערכות בחברה.
סייסנס גייסה את הסבב הגדול על רקע הצמיחה המרשימה שהפגינה בשנה האחרונה: גידול של 520% בהכנסות, ובקצבים שרק הולכים וגדלים. את יעד ההכנסות לחודש אפריל עברה החברה כבר בחודש שעבר. בחברה הכפילו השנה את מספרם של אנשי המכירות, ומתכוונים לפתוח משרדים בניו יורק וסן פרנסיסקו. כיום מועסקים במשרדיה שבנמל תל אביב 40 עובדים ובכוונת החברה לגייס מספר דומה של עובדים עד סוף השנה.
משחקת בזירה של ענקיות ה-BI
סייסנס הוקמה ב- 2004 על ידי אלעד ישראלי, מנהל המוצרים של החברה, ואלעד פרקש שמשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות. מנכ"ל החברה, עמית בן דב, הצטרף אליה לפני יותר משנה, לאחר ששימש כסמנכ"ל השיווק של פאנאיה, חברת סטארט-אפ ישראלית נוספת שפעילה במודל דומה: מכירת שירותי תוכנה ארגוניים באמצעות הענן, במודל של תוכנה כשירות (SaaS).
סייסנס מתחרה כיום בחברות של שירותי בינה עסקית לחברות, הניתנים לצריכה בענן כמו קוגניטיו פאבלו וקליקטק, חברת הסטארט-אפ שהנפקתה הניבה מאות מיליוני דולרים לקרן JVP הישראלית. לטענת בן דב, מנכ"ל סייסנס, בעוד שמוצריהן של המתחרות מוגבלים על ידי כח המחשוב של המחשב עליו היא מורצת, סייסנס יכולה להתמודד עם טרה בייטים של מידע.
בין לקוחותיה חברות בסדר גודל קטן ובינוני כגון Uber ו-Wix הישראלית וחברות ענק כמו Target, שעושה שימוש בטכנולוגיה של סייסנס לזיהוי גניבות בחנויות, בענקית התרופות מרק שעושה שימוש במערכות לצורך מעקב אחר חיסונים וכן ברשת ESPN וחברת המזון קלוגס. בהמשך מתכננים בסייסנס לפנות ללקוחות גדולים יותר ולהתחרות בענקיות כגון HP ו-IBM. במקביל, כבר נערכים בחברה לתכנון הנפקה שתצא אל הפועל בשנת 2016.