EarlySense
למדוד את תפקוד החולה באמצעות המיטה
כשמצוקת כוח האדם בבתי החולים רק גוברת, אך טבעי היה שיגיע חיישן־על שיחליף את הרופא או האחות ויבדוק את כל המדדים החיוניים בגוף האדם. את הכפפה הזו הרימה ארליסנס הישראלית, שכבר הספיקה לחתום על הסכם עם ענקית הציוד הרפואי האמריקאית Welch Allyn, אחת משלוש חברות ציוד המדידה הגדולות בבתי החולים בארה"ב. זו תפיץ את החיישנים של ארליסנס הישראלית באלפי בתי חולים בארה"ב, והיא צפויה להפוך את הסטארט־אפ הישראלי מרמת גן לספק החיישנים הרפואיים החכמים הגדול ביותר בעתיד הרחוק.
ארליסנס נוכחת כבר היום בעשרות אלפי מיטות בכ־50 בתי חולים בעולם - ארה"ב, גרמניה, איטליה, אוסטריה והולנד. החברה מספקת מערכת של חיישנים בתוך משטח בגודל דף A4 שטמון מתחת למזרן שעליו שוכב החולה. החיישנים, המחוברים למחשב עם תוכנה ייחודית, מסוגלים לזהות את תנועות הגוף של החולה, את תנועות בית החזה בזמן הנשימה ואת מדדי הלב באמצעות רטט החזה.
החיישן מסוגל לזהות, למשל, קשיש בתהליך הקימה מן המיטה, ומסוגל להתריע בפני אנשי הצוות הרפואי כי מתהווה מצב מסוכן על ידי שליחת התראה למכשיר הנייד שלהם. גם תנועה קיצונית יותר כמו נפילה מהמיטה מייצרת התראה. החיישן מסוגל לזהות גם בעיות נשימה, הידרדרויות של מצבי לב ובעיות שינה. הפעלת הצוות הרפואי לפני הפגיעה בחולה מקטינה בממוצע בכ־70% את עלות הטיפול ובכ־50% את הסיכוי לתמותה.
בחברה מתכננים חיישנים שיפעלו גם מהמיטה בבית או בבתי אבות, וכך יחסכו את הצורך שבשהות בבית החולים או במחלקות טיפול נמרץ. עד כה נוטרו עשרות אלפי חולים באמצעות החיישנים של ארליסנס בעשרות בתי חולים בארה"ב, כגון רשת בתי החולים דיגניטי השמינית בגודלה במדינה.
שוק ניטור החולים בארה"ב, שמוערך ב־5 מיליארד דולר, מקיף כיום 70 אלף חולים והוא צפוי לגדול למיליון בחמש השנים הקרובות. ההסכם של ארליסנס עם וולץ' אלן, לצד הגידול בשוק ופוטנציאל ההתרחבות לבתי אבות ולבתים פרטיים, טומן עתיד של צמיחה גבוהה לסטארט־אפ הישראלי.