BioControl
למנוע אי־ספיקת לב באמצעות שתל
ביוקונטרול הוכיחה בשנים האחרונות שהיא אחת החברות הרציניות בעולם שבאמתחתן פתרון אפשרי לאי־ספיקת לב. המחלה הקטלנית נובעת מאי־יכולתו של הלב לספק דם בקצב ובכמות הנדרשים, בדרך כלל בעקבות התקף לב. מערכת העצבים מנסה לכפר על הנזק ולהאיץ את פעילות הלב במחיר של שחיקת השריר, הגוררת אחריה ירידה נוספת בתפקוד במעגל קסמים.
בעולם המערבי יש כיום כ־23 מיליון חולים במחלה, 5 מיליון מהם בארה"ב לבדה. נוסף למחיר בחיי אדם היא עולה למשק האמריקאי 30 מיליארד דולר בשנה. השתל הייחודי של ביוקונטרול, שהמציא אחד ממייסדי החברה יוסי גרוס, עשוי להפחית את הסיכוי לתמותה מהמחלה בכ־30% בתוך תקופה של בין חודש לשלושה חודשים.
קרדיופיט, השתל של ביוקונטרול, מתחבר בצדו האחד אל הלב ובצדו השני אל עצב הוואגוס בצוואר. באמצעות גירוי חשמלי של תת־המערכת הפרה־סימפתטית הוא עשוי להחזיר את מערכת העצבים לתפקוד, המסייע לבניית הלב במקום לשחיקתו, כפי שקורה לעתים קרובות באי־ספיקת לב.
השתלת הקרדיופיט נעשית בהליך פשוט יחסית: אמנם הוא דורש הרדמה כללית, אך נמשך לא יותר משעה. הקרדיופיט של ביוקונטרול קיבל את אישור השיווק באירופה, ה־CE, וכעת מתמקדת החברה בתהליך הממושך של קבלת אישור לשיווק בארה"ב.
במהלך 2010 נקטה ביוקונטרול מהלך משמעותי וחתמה עם ענקית הציוד הרפואי האמריקאית מדטרוניק על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי. במסגרת ההסכם תשתתף מדטרוניק במימון הניסוי הקליני בארה"ב ותקבל תמורתו את
האופציה לרכוש את החברה בתום הניסוי ב־350־550 מיליון דולר.
ביוקונטרול מנהלת עבור מדטרוניק את הניסוי, וביוני האחרון היא סיימה את שלב הבטיחות הראשון בשלב הניסוי האחרון (פייז 3). כך קיבלה החברה אישור לקבלת 200 החולים הראשונים, מרביתם בארה"ב, מתוך 650 החולים שעליה לגייס כדי להשיג את אישור השיווק האמריקאי (FDA) המיוחל, שיתקבל ככל הנראה ב־2016.
נוסף על כך, לביוקונטרול חברה־בת בשם סרברל אשר פיתחה מוצר דומה לקרדיופיט לטיפול במחלת האפילפסיה. הקוצב של סרברל מגיע לגזע המוח ומטפל בסימפטומים של המחלה, והמוצר כבר קיבל את אישור השיווק באירופה ונמכר בסקנדינביה.