נשיא פייפאל: "אנו שוקלים לשלב את ביטקוין בשירותינו"
דיוויד מרקוס הגדיר את המטבע הווירטואלי כ"מרתק" ואמר שהחברה עשויה לשלבו כאמצעי תשלום. מהלך שכזה צפוי להעניק תנופה משמעותית למטבע הווירטואלי ואף לאזן את התנודות הקיצוניות בערכו
- "הביקוש למטבע הווירטואלי עולה במדינות שחשופות למשבר בקפריסין"
- בורסת הביטקוין הגדולה בארצות הברית נסגרת
- דרמת הביטקוין: המסחר במטבע הווירטואלי חודש לאחר שהופסק אתמול
החיבור לפייפאל עשוי לפתור את אחת הבעיות המרכזיות איתן מתמודד כרגע המטבע הוירטואלי - העובדה שכרגע ניתן לשלם באמצעותו עבור מעט מאוד דברים, היות ואין כמעט בתי עסק שמוכנים לקבלו כאמצעי תשלום.
מרבית בעלי הביטקוין כיום מחזיקים במטבעות כהשקעה, ולא כאמצעי תשלום של ממש.
כרגע מצויים בשוק למעלה מ-11 מליון מטבעות ביטקוין, בשוויי כולל של יותר מ-1.7 מיליארד דולר על פי השער הנוכחי. בשבוע האחרון נסחר המטבע במחיר של בין 100 ל-160 דולר לביטקוין.
המהלך שייצב את ביטקוין?
למהלך כזה עשויות להיות השפעות מרחיקות לכת על הביקוש לביטקוין, השער שלו והשימושים שנעשים במטבע. המטבע הווירטואלי משך בשבועות האחרונים תשומת לב רבה, בעקבות עליה תלולה בשער שלו בשנה האחרונה ואחריה התרסקות מהירה עוד יותר, וכמודל חלופי למערכת המטבעות הקיימת על רקע אי היציבות הפיננסית באירופה.
זו לא הפעם הראשונה בה נעשים נסיונות להפוך את ביטוקוין לאמצעי תשלום מעשי יותר - בסוף 2012 טענה חברה בשם ביטאינסטנט כי היא עומדת להוציא כרטיס אשראי מבוסס ביטקוין בשיתוף פעולה עם מאסטרקרד, אבל ענקית האשראי הכחישה קשר למיזם.