$
בורסת ת"א

"הביקוש למטבע הווירטואלי עולה במדינות שחשופות למשבר בקפריסין"

מדובר על מדינות כמו יוון וספרד "שחוששות שהן יהיו הבאות בתור", אמר ניקולס קולס, האסטרטג הראשי של ConvergEx

סוכנויות הידיעות 19:3027.03.13

"הביקוש המצטבר למטבע הוירטואלי ביטקוין עולה בקרב האיזורים הגיאוגרפים המושפעים ביותר מהמשבר בקפריסין כמו המדינות יוון וספרד מהחשש שהן יהיו הבאות בתור ליפול", כך אמר ניקולס קולס, האסטרטג הראשי של ConvergEx. לפי סוכנויות הידיעות, הביקוש למטבע החלופי באינטרנט, זינק מאז פרץ משבר הפיקדונות בקפריסין לפני כמה שבועות.

הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי, מוצפן, כתוב בקוד פתוח, אנונימי, בלתי ניתן לאיתור ולמעקב ובעיקר מבוזר - אין שום רשות מרכזית, זרוע ממשלתית או עולמית שמייצרת אותו, דואגת לשוויו או מסוגלת לשלוט בו. כל מטבע נושא תג זיהוי ייחודי לו, אין שני מטבעות זהים, ולכל בעל "ארנק דיגיטלי" יש זהות ייחודית משלו, המיוצרת על ידי אלגוריתמים של הצפנה מסיבית.

 

קפריסין קפריסין צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

כל מטבעות הביטקוין הקיימים כיום "מכירים" את זהותם של המטבעות האחרים ברשת, כך שכמות הכסף בשוק ידועה בכל רגע נתון. בניגוד לכסף נייר רגיל (פיאט), שאותו ניתן להדפיס בכל רגע וללא גבול, כדי ליצור מטבע חדש של ביטקוין נדרשת פעולת "כרייה" ממוחשבת, שדורשת כוח מחשוב כביר והולכת והופכת לקשה יותר - עד לגבול הסופי של כמות הביטקוינים, 21 מיליון מטבעות שהאלגוריתם מאפשר לייצר. פעולת הכרייה הקשה והסבוכה הזו היא אחד האלמנטים שמעניקים למטבע את ערכו, כמו בעת כריית זהב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x