היפרדו מהכפתור: בתוך שנתיים תחול מהפכה בממשקים הטלפאתיים
כך טענה אחת החוקרות בפרויקט Brain Activity Map, שימפה את המוח האנושי בתוך עשור. לדבריה, הטכנולוגיות שיוליד הפרויקט יאפשרו להעביר ערוץ בטלוויזיה או להפעיל אפליקציות מובייל ע"י מחשבה בלבד
בתחילת החודש הכריזו נשיא ארה"ב ברק אובמה, שורה של חוקרים מובילים ומספר גופי מחקר חשובים על פרויקט "Brain Activity Map" - מחקר רחב היקף של המוח האנושי, שאמור להביא תוך עשור למיפוי של כל 100 מיליארד הנוירונים שבו. כעת מבטיחה מיאנג צ'אן מקרן קאוולי, אחת החוקרות שמשתתפות בפרויקט, כי תוך שנתיים בלבד הוא צפוי להניב פריצות דרך מדעיות שיולידו ממשקי אדם-מכונה שמבוססים על קריאת גלי מוח.
- להקליק עם המוח: סמסונג פיתחה ממשק קריאת מחשבות לטאבלטים
- ממשקים טבעיים: למעבר לעמוד הבא, מצמץ בעין ימין
- סמסונג תחשוף גלקסי S4 משופר: עמיד במים, מכות ואבק
"הפרויקט יספק ליצרניות חומרה כלים חדשים רבים שישנו את האופן בו אנו משתמשים בסמארטפונים וטאבלטים", אמרה צ'אן לניו יורק טיימס. "הוא יעשה מהפכה בכל התחומים, משתלים רובוטיים ופרוטזות עצביות, ועד לשלט רחוק לטלוויזיה שיאפשר להחליף ערוץ פשוט באמצעות מחשבה על הערוץ שתרצה לראות".
מפרוטזות לטאבלטים
הפרויקט מתוקצב כרגע ב-100 מליון דולר מממשלת ארה"ב ל-2014 ותקציבו הכולל לאורך העשור הקרוב אמור להגיע לכמה מיליארדי דולרים. התקנים לשליטה במחשב באמצעות כלי מוח קיימים כבר היום - למשל המוצרים של חברות כמו נורוסקיי, שמייצרת חיישנים לבישים שמשמשים להפעלת משחקים ואפליקציות שונות באמצעות גלי מוח, אמוטיב שמתמקדת יותר בחישת רגשות או מיוז, שמציעה מוצר לאימון מנטלי באמצעות סריקת מוח.
בסמסונג מפתחים כעת התקן דמוי קסדת סקי שאמור לאפשר הפעלת טאבלטים באמצעות המחשבה. פרויקט בשם BrainGate של ד"ר ג'ון דוניהיו, מהדמויות הבולטות בתחום, מאפשר היום לנכים לתפקד טוב יותר באמצעות יד רובוטית שנשלטת בגלי מוח.
המוצרים הקיימים נמצאים בתחילת הדרך ומעניינים כרגע בעיקר ציבור קטן של חובבים ומאמצים מוקדמים. לעומתם, הטכנולוגיות שיופקו מ-Brain Activity Map עשויות להרחיב את היצע המוצרים ולהגיע לקהל רחב בהרבה.
הדלתות ינחשו אותי
יצרניות החומרה שואפות לשלב יותר ויותר ממשקים טבעיים במכשיריהן. בקרוב יעלה ארצה הגלקסי S4, הסמארטפון הראשון שיודע לקרוא את תנועת עיני המשתמש לניווט בדפדפן, הקונסולות הבאות מבית מיקרוסופט וסוני יכללו רכיבי זיהוי תנועה משופרים ועוד.
שליטה טלפאתית היא השלב הבא באבולוציית הממשק הטבעי. לפיכך, יש להניח שטכנולוגיה זו תשולב במהירות במוצרי מובייל. סמארטפונים וטאבלטים הינם מוצרים שנמכרים בהיקף נרחב מסביב לעולם; הפצה מהירה ונרחבת של מכשירים בעלי ממשק טלפאתי עשויה להוזיל את רכיבי הממשק - מה שעשוי להביא אותם גם למוצרים רבים אחרים כמו מוצרי חשמל ביתיים ואפילו מתגים ודלתות.