האם גוגל מקימה סטודיו לפיתוח משחקי סלולר?
החברה שכרה לאחרונה את שירותיו של מעצב המשחקים האגדי נוח פולשטיין. לפי ההערכות, הוא הולך להוביל חטיבה חדשה שתעסוק בפיתוח משחקים לאנדרואיד או גוגל גלאס
- "בבילון תכפיל שוויה; שינוי מדיניות גוגל - מכה קלה בכנף"
- "מהפכני, מטורף, מהמם": הביקורות הראשונות על גוגל גלאס מתפרסמות ברשת
- Persona: מוזילה מבטלת את הצורך בסיסמאות ברשת
המינוי החדש של פולשטיין נחשף לראשונה על ידי בלוג הטכנולוגיה TechCrunch, על בסיס עמוד הלינקדאין שלו. בהמשך הוא אושר עצמאית על ידי אתר The Verge. פולשטיין פועל בתחום עיצוב המשחקים מאז שנות ה-80, ובין היתר היה בין 10 העובדים הראשונים בחברת פיתוח המשחקים המיתולוגית LucasArts שנסגרה לאחרונה, לאחר רכישת חברת האם על ידי דיסני. בין המשחקים שפיתח ניתן למנות את רוב הכותרים בסדרות משחקי ההרפתקאות אינדיאנה ג'ונס ו-Monkey Island.
משרה אחת, אפשרויות רבות
פרשנים שונים קשרו את המינוי החדש להשקה הצפויה של המשקפיים החכמים גוגל גלאס. בנובמבר הציגה החברה משחק מציאות רבודה (Augmented Reality, או AG בקיצור) בשם Ingress, שיועד למכשירי אנדרואיד. ואולם, משקפי גוגל גלאס יכולים להביא את משחקי AG לרמה חדשה לגמרי, וייתכן שהחברה מעוניינת להוביל את התחום או ליצור משחקים שיספקו השראה לחברות גיימינג אחרות במטרה לעודד אותן להיכנס לתחום.
מנגד, ייתכן שגוגל מבקשת למשוך את תחום משחקי הסלולר לכיוון אחר לגמרי. פולשטיין כתב בעבר כי תחום העניין העיקרי שלו הינו "משחקים רציניים", שהוגדר על ידו כ"שימוש במשחקים, בטכנולוגיית משחקים או בטכניקות מתעשיית הגיימינג, שלא למטרות בידור". למשל, לצרכי לימוד, שיפור בריאות, פרויקטים פיננסיים ועוד. לא מן הנמנע שהחברה מבקשת לנצל את עולם הגיימינג על מנת ליצור שירותים חדשים או לשפר שירותים קיימים שאינם קשורים ישירות למשחקים.
אלטרנטיבית, יתכן והחברה מעוניינת לשפר את האיכות של היצע משחקי הסלולר הקיימים, וגם לפנות לקהל הגיימרים הכבד והרציני, עם משחקי הארדקור מורכבים יותר - שעד כה אינם נפוצים במיוחד למכשירי סלולר. יתכן והחברה גם רוצה ליצור כותרים מתקדמים יותר לטאבלטים מבוססי אנדרואיד, בהתחשב בהיצע הנמוך יחסית של אפליקציות יעודיות לטאבלטים.
לא מדובר בפעם הראשונה שגוגל מבצעת מהלכים בתחום. באוגוסט 2010 רכשה החברה שתי מפתחות משחקים: Slide של מייסד פייפאל מקס לווצ'ין ו-SocialDeck הקנדית. הרכישות עוררו הערכות שלפיהן החברה מתכננת להיכנס לפעילות משמעותית בתחום, ואולם כעבור שנה נסגרה סלייד, שפעלה עד אז כחטיבה עצמאית, ולווצ'ין עזב את החברה.