דירקטוריון יאהו אישר את רכישת טאמבלר
העסקה, בהיקף של 1.1 מיליארד דולר במזומן, כבר אושרה על ידי דירקטוריון טאמבלר. גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט וטוויטר גם הביעו עניין ברכישת החברה
דירקטוריון יאהו אישר הערב (א') את העסקה לרכישת הרשת החברתית ושירות המיקרו-בלוגינג טאמבלר, תמורת 1.1 מיליארד דולר במזומן. כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל", בציוץ, ללא ציון מקורות בחברה. לפי דיווח מוקדם יותר של פורבס, דירקטוריון טאמבלר כבר אישר את ההצעה במהלך סוף השבוע. דוברי שתי החברות סירבו להגיב לידיעה.
- בבילון מחפשת משתמשים: חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם יאהו
- דיווח: יאהו חומדת את Hulu
- השודדים של אליבאבא: מי מרוויחה מהמסחר המקוון באסיה?
הדיווחים המוקדמים עוררו גלים של פרשנויות, תגובות והסתייגויות בתקשורת הטכנולוגית, מאז הפרסום הראשוני במהלך סוף השבוע. בפורבס גם חשפו כי טאמבלר ניהלה מגעים לרכישה גם עם גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט וטוויטר בשבועות האחרונים.
תנאי נוסף לרכישה, לפי פורבס, הוא השארותו של דייויד קארפ, מייסד טאמבלר, בתפקיד מנכ"ל החברה לטווח ארוך. קארפ התבטא בדצמבר האחרון נגד הרעיון למכור את האתר לחברה שתנצל את הרכישה רק עבור תעבורה ולציד כשרונות, אבל אמר אז כי אינו מתנגד לעסקה שתאפשר לחברה להמשיך לפעול באופן עצמאי. אתר AllThingsD דיווח כי קארפ צפוי לקבל אוטונומיה נרחבת למדי בניהול החברה.
בעיה נוספת שיאהו תצטרך לפתור לאחר רכישת טאמבלר היא הכמות הגדולה של תכנים פורנוגרפיים השוכנים באתר. תכנים אלו עלולים להרגיז את הקהל השמרני של משתמשי יאהו, בעלי המניות בחברה ומפרסמים פוטנציאליים. בניגוד לרוב הרשתות החברתיות, המדיניות של טאמבלר מתירה תכנים מיניים במוצהר, כל עוד המשתמשים מקפידים לסמן אותם בתגית NSFW ונמנעים מסרטוני וידאו ומתכנים לא חוקיים או קיצוניים כגון פדופיליה ופגיעה עצמית.
המשתמשים לא מרוצים
רבים ממשתמשי טאמבלר הקיימים כבר הביעו אי שביעות רצון מהעסקה. הם אמרו כי הם חוששים שיאהו תחריב את טאמבלר, ואיימו לחפש פלטפורמה חלופית. עצומה נגד העסקה כבר אספה 116 אלף חתימות, ובעצומה נטען כי העסקה תוביל לשינוי גורף של הממשק, ומיליוני משתמשים שיעזבו את השירות.
מספר מומחים בתעשייה טוענים כי החששות האלו אינם נטולי בסיס - אתר ValleyWag פרסם רשימה של חברת שיאהו רכשה - והרסה, לתפיסתם. הרשימה כולל את גאוסיטיס, דלישס, פליקר וחברת הווידג'טים Konfabulator. השתיים הראשונות כבר נסגרו, בעוד שפליקר הופקרה לדידם לדשדש מול תחרות גוברת מצד שרותי צילום חברתיים עדכניים יותר כמו אינסטגרם ופינטרסט.
יאהו תכנס מחר מסיבת עיתונאים בה היא צפויה להשיק מספר חידושים לשירות שיתוף התמונות. ככל הנראה, היא גם תכריז רשמית על העסקה לרכישת טאמבלר.
האם מאייר עוברת לרכישות גדולות יותר?
מאז כניסת מאריסה מאייר לתפקיד המנכ"לית היא קנתה שורה של חברות סטארט-אפ, עם התמקדות ברכישות קטנות של הון אנושי, ולא של מוצרים. ברוב המקרים, יאהו סגרה לאחר מכן את הפיתוחים של החברות. העסקה הגדולה והמדוברת ביניהן הייתה רכישת אפליקציית האייפון הבריטית Summly ששלשלה לכיסי מפתחה הצעיר, ניק ד'אלוסיו בן ה-17, סכום של 30 מליון דולר.
רכישות נוספות כללו את אפליקציית שיתוף התכנים Stamped, פלטפורמת שיחות הוידאו ONtheAIR ואתר ניהול המשימות החברתי MileWise. על פי דיווחים לא רשמיים, יאהו גם שקלה לרכוש חברות גדולות יותר ובין השאר ניסתה לקנות את זינגה, פינטרסט, מדייה אושן ואתרי הוידאו דיילי מושיין והולו. המהלכים האגרסיביים האלו גררו לא מעט ביקורת בעמק הסיליקון על מדיניות של "יריה לכל הכיוונים", בנסיון נואש של יאהו להמציא את עצמה מחדש.
טאמבלר, עם זאת, היא חברה שונה לחלוטין, עם קהל מבוסס ומוצר סופי. זאת גם עשויה להיות קניה מוצלחת יותר מהחברות האחרות שיאהו כיוונה עליהן: בשרתי החברה מאוחסנים כ-108 מליון בלוגים ובהם למעלה מ-50.7 מיליארד פוסטים. באפריל 2013 ביקרו באתר כ-117 מליון גולשים. עם זאת, מאז תחילת 2013 נרשמה ירידה קלה בהיקף התעבורה לאתר.
הרשת החברתית גייסה לאחרונה השקעה של כ-125 מליון דולר בעסקה שהעריכה את השווי הכולל של החברה ב-800 מליון דולר, על אף ההכנסות הזעומות עד כה שהסתכמו ב-13 מליון דולר בלבד ב-2012.