פייסבוק חושפת: כמה ישראלים גולשים ברשת החברתית?
הנהלת החברה הציגה נתוני שימוש של גולשים בישראל, מהם עולה כי מבין 4 מיליון המשתמשים הישראלים, 2.4 מיליון נכנסים לשירות מדי יום. בנוסף, מתגלה כי הישראלי הממוצע מעדיף לגלוש בפייסבוק ממחשב ולא מפעיל שירותי מיקום
- שנה להתפוצצות הבועה: מניית פייסבוק עדיין לא חזרה לשווי המקורי שלה
- בכירי פייסבוק פגשו גם את אנשי מגיסטו מנס ציונה
- המאגר הביומטרי של מר פייסבוק
מפרסמים סטטוסים, לא חושפים את המיקום
לפי הנתונים, מתוך המשתמשים 2.4 מיליון נכנסו לרשת החברתית מדי יום. עוד עולה שהישראלים עושים שימוש נרחב ביכולות פייסבוק וב-30 הימים האחרונים הם שלחו הישראלים 711.5 מיליון הודעות, העלו 13.1 מיליון עדכוני סטטוס, פרסמו 12.4 מיליון Wall Posts וכתבו 192.2 מיליון תגובות. מה לא הרבה הישראלים לעשות? להעלות סרטוני וידאו (384.8 אלף בלבד) ולבצע צ'ק אין (278.7 אלף).
החלק הארי של המשתמשים, כמעט 28%, הינו בגילאי 24-18, ולאחריהם נמצאים המשתמשים בגילאי 34-25 שמהווים כ-27% מכלל המשתמשים. בהמשך הרשימה נמצאים המשתמשים בגילאי 44-35 (כ-15% מהגולשים), 17-13 (כ-13%), 55 ומעלה (כ-9%) ו-54-45 (כ-9%). בחלוקה המגדרית יש נוכחות גדול מעט יותר לגברים, שמרכיבים כ-52% מכלל הגולשים.
מעדיפים לגלוש מהמחשב
איך ניגשים הישראלים לרשת החברתית? כ-63% עושים זאת הן מהמחשב האישי והן ממכשיר מובייל, כאשר כ-25% משתמשים רק במחשב האישי וכ-10% עושים שימוש במכשיר המובייל בלבד.
בסך הכול, כ-90% מהמשתמשים גולשים לפייסבוק מהמחשב האישי, כ-40% עושים זאת מהאייפון, 32% מהאנדרואיד (סמארטפון או טאבלט) ועוד 8% מהאייפד. נתון מפתיע מתייחס לשיעור הגולשים שעושים שימוש בטלפון פשוט (טלפון סלולרי שאינו סמארטפון) על מנת לגשת פייסבוק: כ-23%.
נתון מעניין אחר הוא המכשיר העיקרי שבו משתמשים הגולשים. 46% עושים זאת בעיקר מהמחשב האישי, 27% מהאייפון, 18% מהאנדרואיד ורק 2% מהאייפד. היתרה מתחלקת בין בלקברי, טלפונים פשוטים ודפדפן במכשיר הסלולרי שכולל גם כניסה לפייסבוק מתוך האפליקציות אחרות, למשל באמצעות קישור בטוויטר.
הפוליטיקאים משכו את האוכלוסיה המבוגרת
הנתונים הועברו במסגרת מפגש עיתונות שקיים אלעד ברינדט שביט, מנהל המכירות של פייסבוק לשוק הישראלי. לדבריו, רואים בשנה האחרונה ובעיקר מאז הבחירות עליה גדולה במספר המשתמשים המבוגרים המצטרפים באופן פעיל לרשת. לדבריו, הפעילות של הפוליטיקאים ברשת היא שמשכה את המשתמשים, שביקשו להתעדכן בדעות, פעולות ופרסומים.
פייסבוק, בשונה מגוגל, אינה מחזיקה בישראל פעילות או משרדים וכל פעילות המכירות שלה מתבצעת באמצעות ברינדט שביט ואיש מכירות נוסף שעובדים מדבלין. לדבריו פייסבוק היא עדיין חברה קטנה ויש מדינות רבות בעולם שאין לה סניף מקומי בהן. ברינדט שביט מתמקד בפרסום של החברות הישראליות ברשת ומצביע על כך שחברות הסטארט אפ המקומיות מוגדרות כמאמצות מוקדמות על ידי הרשת החברתית
כאשר נשאל על נושא התחרות מול גוגל על משאבי הפרסום של החברות הישראליות, טען ברינדט שביט טוען שאין תחרות אמיתית בין החברות מאחר ופייסבוק פונה לאנשים לפני שהן בוחרות את הפעולה אלא יוצרת מודעות ומנסה לעורר בהם את הצורך.