JoyTunes: האפליקציה שתדאג שילדכם ימשיך לנגן
רובם המכריע של הילדים עוזבים את לימודי הנגינה זמן קצר לאחר שהתחילו. סטארט-אפ ישראלי פיתח יישום טאבלט שהופך את חוויית הלימוד למהנה ונגישה בהרבה - וזכה להשקעה ממספר משקיעי צמרת ומחברת הפסנתרים Steinway
83% מאלה שמתחילים ללמוד לנגן על כלי נגינה כלשהו צפויים לפרוש מתהליך הלימוד בשנתיים הראשונות. זהו נתון מדהים, אבל אני יכול להתחבר אליו.
- Brow.si: הסטארט-אפ הקטן שפיצח את סרגל הכלים הסלולרי
- FeedVisor: הבורסה עוברת לעולם השופינג
- Jive קנתה את StreamOnce ב-15 מיליון דולר
אני אמנם פרשתי מלימודי החליל שלי אחרי שלוש שנים, אבל ייתכן והוספת מרכיב של הנאה או משחק במהלך האימונים המפרכים בשעות אחר הצהריים היה עוזר לי להמשיך הלאה. כיום אני שייך לצד השני של הסטטיסטיקה, חלק בלתי נפרד מאותם 85% מהאוכלוסייה הלא-מנגנת, שמאוכזבת מעצמה על כך שאינה מנגנת כיום, פשוט בגלל שהתקשתה להתגבר על התסכולים שכרוכים בשלבי האימון הראשונים.
אפליקציית האייפד JoyTunes נועדה למנוע מהדור הבא לחוש את אותה אשמה כבושה, ולפתח ובכיף את כשרון הנגינה כבר בגיל צעיר. אפליקציית המשחקים הזו שפותחה בישראל על ידי האחים יובל ויגאל קמינקא יחד עם רועי איציקובסקי שאובה מהמודל של 'גיטר הירו', אבל עושה זאת בלי צעצועים מפלסטיק, עם המון אהבה למוזיקה וגישה פדגוגית קפדנית.
מדובר בפלטפורמה של משחקי אייפד שהולכים יד ביד עם האימון המוזיקלי היומיומי, בשלב זה של חלילית ופסנתר בלבד. בשלב הבא מתכננים בחברה להשיק גם אפליקציה לגיטרה. את האייפד פשוט שמים בקרבת כלי הנגינה, והאפליקציה המתמחה בזיהוי תדרי קול, הלא הם התווים המנוגנים. המשחקים מלווים את הנגינה באמצעות אנימציה ומדריכים במהירות את המשתמש לגבי התו הבא או מדגישים להם עקרונות מוזיקליים שונים לצורך הלמידה.
לפני שלושה שבועות גייסה החברה 1.5 מיליון דולר ממשקיעי צמרת דוגמת קיידן (שהשקיעה גם בביזאבו ופלייטיקה), דיינה מסינה, מנכ"ל ענקית ייצור הפסנתרים Steinway, ג'ו לונסדייל, מייסד פלנטיר, קרן ג'נסיס וזוהר גילון. סיבוב זה הגיע לאחר גידול מאסיבי במשתמשים ומספר פרסים בהם זכתה כגון פרס האו"ם לתוכן יצירתי ואיכותי בתחום הבידור האלקטרוני והמשחקים, פרס "בחירת ההורים" בארה"ב ופרס עבור הכלי הטוב ביותר למוזיקאים מתחילים ובתי ספר מטעם תערוכת המוזיקה הגדולה בארה"ב.