אפריקה - יבשת ההייטק הבאה?
היבשת השחורה היא עדיין שוק בתול בתחום ההייטק, אולם בדיוק בגלל סיבה זו היא מהווה מקור משיכה לחברות טכנולוגיה רבות. בין השמות הידועים: SAP, IBM ואפל
- גוגל רוצה להיות ספקית סלולר
- מה האינטרנט יעשה לאפריקה?
- גרטנר: הוצאות שוק ה–IT במזה"ת ואפריקה צפויות לגדול ב–6.3% עד סוף 2012
על פי ההערכות, כמה מחברות הטכנולוגיה הבינלאומית הגדולות ישקיעו בקרוב באפריקה סכומים זהים לאלה שהן משקיעות בסין, הכלכלה המתפתחת הפופולארית ביותר כיום.
ג'ים הגמאן סנאבה, מנכ"ל משותף של SAP, אמר בשבוע שעבר כי הוצאות החברה באפריקה יטפסו בקרוב לשיעור זהה להוצאות של SAP בסין. ב-2011 חשפה החברה הגרמנית, שהינה היצרנית הגדולה ביותר של תוכנות לניהול עסקי, את תכניותיה להשקיע למעלה מ-2 מיליארד דולר בסין עד 2015. כעת יש "שגשוג בעסקים" באפריקה שעשוי להערכת המומחים להפוך את היבשת ל"מנוע הצמיחה העיקרי" של SAP.
במקביל, IBM מהמרת גם היא בכבדות על אפריקה. בפברואר דיווחה סוכנות בלומברג כי בחברה מעריכים כי ההכנסות מאפריקה יעקפו את רף מיליארד הדולר עד 2015. מיקרוסופט היא חברה נוספת שמרחיבה את הנוכחות שלה באפריקה.
על פי תחזית קרן המטבע הבינלאומית, הכלכלה של אזור אפריקה דרומית לסהרה צפויה לצמוח השנה בשיעור של 5.6% ובשנה הבאה ב-6.1%, בעוד שהכלכלה העולמית צפויה לצמוח ב-4% בלבד.
חברות הטכנולוגיה מעוניינות לעזור למלא את החללים שנוצרו באפריקה בשל היעדר מערכות מחשוב מתוחכמות ותשתיות טלקומוניקציה. בדרום אפריקה ובמצרים כבר יש חיבור אינטרנט טוב למדי, אולם מדינות אחרות כמו ניגריה, קניה ומרוקו משתרכות הרחק מאחור, כך שהן מספקות הזדמנויות גדולות לחברות.
אפל, IBM וענקיות טכנולוגיה אחרות מזרימות בשנים האחרונות מיליארדי דולרים לסין, שסייעו להניע צמיחה כלכלית מהירה ולחלץ מיליוני אנשים מקו העוני. כעת ייתכן שהגיעה תורה של אפריקה.