צוקרברג לוקח צעד אחורה: פייסבוק הקפיאה את המגעים לרכישתה של ווייז
לפי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל", המשא ומתן נקלע למבוי סתום בעקבות המגעים שהחלה החברה הישראלית לנהל עם גוגל. לכלכליסט נודע כי הצעתה של גוגל נמצאת בשלב מוקדם ועשויה להיות נמוכה באופן משמעותי מזו של פייסבוק
נציגי פייסבוק היו קרובים לחתימה עם ווייז ביום שני שעבר. בתחילת החודש ביקרו נציגי פייסבוק בישראל, וביקרו במשרדי ווייז ברעננה ובמשרדי קרן מאגמה בתל אביב, מבעלות המניות המרכזיות בווייז. במהלך הביקור התגלעו סלעי המחלוקת בין פייסבוק לבין מייסדי ווייז אהוד שבתאי, אורי לוין ואמיר שנער סביב נושא מרכז המחקר והפיתוח הישראלי; בעוד מייסדי החברה הישראלית לחצו על השארתו בישראל ועל העסקת העובדים מרעננה, לחצו בכירי פייסבוק לפרק את המרכז ולהעביר כמה מעובדיו למרכז המו"פ של פייסבוק בעמק הסיליקון.
פייסבוק ווייז הגיעו לפשרה שלפיה מרכז הפיתוח יתקיים במשך תקופה בישראל גם לאחר הרכישה אך יועבר בהדרגה לעמק הסיליקון, אך סלעי מחלוקת נוספים באשר לפיצויים ולמענקים לעובדים היו גדולים מדי. בעקבות הפרסומים על המו"מ של ווייז עם פייסבוק, שהחלו ב"כלכליסט" והמשיכו בכלי התקשורת בעולם, פנתה גוגל עם הצעה משלה לווייז, לפני שנחתם ההסכם העקרוני למכירת פייסבוק.
גוגל שלחה הצעה כללית להיכנס למו"מ כבלון ניסוי, רק לאחר שנוכחה לדעת על קיומו של משא ומתן בין הצדדים. עם זאת, היא עשתה זאת ללא תג מחיר. לפיכך הפרסומים על מיליארד דולר שהיא הציעה ככל הנראה אינם מבוססים. מחירה של ווייז על פי גוגל, ייקבע במהלך תהליך ממושך של בדיקת נאותות.עבור המשקיעים בווייז מדובר בסיכון.
לקראת החתימה על הסכם העקרונות, שווייה של החברה במו"מ עם פייסבוק עמד על פי ההערכות על 850–900 מיליון דולר. גוגל תתקשה להבטיח מחיר שכזה, משום שהתועלת שתביא לה ווייז קטנה מזו שתקבל פייסבוק. לכן, אם הסיכוי לחזרתה של פייסבוק לשולחן המו"מ עוד קיים יעשו ווייז ומשקיעיה ככל שביכולתם להיאחז בהצעה.