$
IT בישראל

VMware מתכננת להשתלט על הענן

מנכ"ל VMware פט גלסינגר המבקר כעת בישראל ופיזר מספר הכרזות, ביניהן חזון ה"ענן ההיברידי" של החברה. הוא גם התייחס לסיפור האהבה של HP עם טכנולוגיית OpenStack וכינה אותו "שטויות"

רפאל קאהאן 15:1210.06.13
מנכ"ל VMware, פט גלסינגר הגיע אמש לישראל על מנת לחשוף את טכנולוגיות הענן החדשות של החברה. הגישה של VMware מתבססת על גישה שהחברה מכנה "הענן ההיברידי", והיתרון הגדול שלו לדברי גלסינגר הוא היכולת למזג בין ענן פרטי לענן ציבורי באופן שקוף. "מדובר ביתרון עצום", מסביר גלסינגר, “זה מאפשר ללקוחות לנוע בחופשיות בין ענן ציבורי וענן פרטי ללא תלות בתשתית עליה הם מסתמכים".

בנוסף למחשוב הענן, התגאה גלסינגר ביכולות ה-SDN של VMware למרכזי נתונים שמאפשרים לפרוס ולהגדיר רשתות תקשורת נתונים על בסיס תוכנה. טכנולוגיות ה-SDN מהוות את האיום העיקרי לחברות כגון סיסקו. הפתרון של VMware מתבסס על הטכנולוגיה של חברת ניסירה אשר מאפשרת וירטואליזציה של רשתות. "אנחנו לא ספקי תשתית – ההתמחות שלנו היא לבנות תשתית תוכנה שמתאימה לשותפים וללקוחות שלנו" אומר גלסינגר.

 

OpenStack וגן סגור

 

תשתית OpenStack מיישמת סביבת רשת בקוד פתוח למרכזי נתונים. הרעיון שעומד מאחוריה הוא היכולת של הלקוח להגדיר את מרכז הנתונים שלו על בסיס פילוסופיית התקנים הפתוחים. גלסינגר מאמין שמדובר בטכנולוגיה משלימה, ולמרות ש-VMware חברה בדירקטוריון של OpenStack, העתיד לטעמו נמצא עדיין במערכות הקנייניות.

 

VMware שואפת לאחד את הענן הציבורי והפרטי VMware שואפת לאחד את הענן הציבורי והפרטי צילום: shutterstock

 

"אנחנו נתמוך בחלק מהממשקים עם אופן סטאק, בעיקר בממשקי הניהול, בשביל שלקוחות שכבר הטמיעו את הטכנולוגיה עדיין יוכלו להשתמש במוצרים שלנו. אך יש אפשרויות ש-OpenStack לא מאפשר לחלק מהפיצ'רים של התוכנות שלנו”, מסביר גלסינגר, “בסופו של יום כשחברות הטכנולוגיה הגדולות כמו HP טוענות שהן עומדות מאחורי הקוד הפתוח כמו ב-OpenStack, מדובר בשטויות. הרי הם עדיין יציעו ללקוחות שלהם תוספי OpenStack מבוססי טכנולוגיה קניינית שהם מעוניינים למכור.”

 

איחוד מרכזי הפיתוח של VMware להרצליה

 

חוץ מהטכנולוגיות של VMware, הכריזה החברה על כינוס כל מרכזי הפיתוח של החברה בישראל למתחם אחד בהרצליה. בשיחה עם "כלכליסט", הסביר חיליק פז, מנהל תחום הפיתוח ב- VMware ישראל, כי החברה מעוניינת שכל אנשי הפיתוח ישבו יחדיו. מרכז הפיתוח כולל כיום כ-200 עובדים ולדברי פז החברה ממשיכה לגייס מהנדסי פיתוח וסטודנטים.

 

"אנחנו אחראים לפיתוח של כרבע מכלל מוצריVMware, בעיקר בשני קווי מוצרים: מוצרי מחשוב ניידים וכלי ניהול ואוטומציה של תהליכים", אומר פז.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x