פורצי הדרך
גוגל Loon: הבלונים שיחברו את כל העולם לאינטרנט
ענקית החיפוש חשפה פרטים חדשים על פרויקט Loon, שמטרתו לספק חיבור רשת לאיזורים מבודדים בעזרת בלונים סולאריים שטסים בגובה 20 ק"מ. טיסות המבחן כבר החלו בניו זילנד
יש פרויקטים של גוגל שמביאים להרמת גבה ומעוררים חשדנות - כאלה שדומים יותר למתיחה מתוחכמת מלפיתוח טכנולוגי ישים. גוגל Loon, הפרויקט החדש שחשפה החברה בסוף השבוע הוא ללא ספק אחד מהם: מדובר במערכת בלונים סטרטוספריים שיאפשרו לספק גישה לרשת באיזורים מרוחקים שחסרים את התשתית המתאימה. נשמע מופרך? שלב הניסוי של הפרויקט יוצא בימים אלו לדרך בניו זילנד.
- כבר לא מד"ב: המצאות שלא דמיינתם שקיימות במציאות
- פורצי הדרך: תולעי המשי שיפתרו את משבר הדיור העולמי
- פורצי הדרך: היכונו לביאת התרופות האלקטרוניות
"רבים מאיתנו חושבים על האינטרנט כעל קהילה גלובלית", נכתב בעמוד הפרויקט. "אבל לשני שלישים מאוכלוסיית העולם אין גישה לרשת. פרויקט Loon הוא רשת של בלונים שנעים בקצה החלל, שתוכל לחבר אנשים במקומות מרוחקים ותחזיר אנשים לרשת באזורים מוכי אסון".
בלוני הפרויקט ירחפו בגובה של 20 ק"מ מעל פני הארץ, היכן שיש רוחות קבועות שכיוונן ועוצמתן משתנים בהתאם לגובה. תוכנה שפיתחה גוגל תאפשר לקבוע להכין צריך בלון מסוים להגיע, ותנווט אותו בין השכבות השונות על מנת יעוף לכיוון הנכון.
כל בלון יכול לספק גישה לרשת לשטח קרקע בקוטר של כ-40 ק"מ ובמהירות שדומה למהירות גלישה באינטרנט סלולרי בדור השלישי. באופן זה יכולה גוגל להפוך את הבלונים לרשת תקשורת אחת גדולה. בימים אלו משיקה גוגל את שלב הניסוי של הפרויקט: 30 בלונים שישוגרו מהאי הדרומי של ניו זילנד ויספקו גישה לרשת לקבוצה קטנה של נסיינים.
נשמע Loony, אך נשען על מדע
"יש הרבה אתגרים גיאוגרפיים ביצירת חיבור לאינטרנט - ג'ונגלים, ארכיפלגים, הרים", נכתב בפוסט בבלוג הרשמי של החברה. “יש גם עלויות ניכרות. ברוב המדינות בחצי הכדור הדרומי, עלות החיבור לאינטרנט גבוהה יותר ממשכורת חודשית. אנחנו מקווים שהבלונים יוכלו לספק חיבור לאזורים כפריים מרוחקים ולא-מפותחים, ויעזרו בתקשורת אחרי אסונות טבעיים. הרעיון אולי נשמע קצת מטורף - וזו חלק מהסיבה שאנחנו קוראים לו פרויקט Loon (באנגלית, כינוי למשוגע אבל גם קיצור של Baloon; ע"כ) - אבל יש מאחוריו מודע מוכח".