קרן קינן תשקיע 60 מיליון דולר בחברות ישראליות
ל"כלכליסט" נודע כי קינן פרטנרס מקימה קרן יעודית שתאתר הזדמנויות להשקעה בסטארט-אפים בתחומי התקשורת והתוכנה. קינן כבר השקיעה בעבר בחברות הישראליות פריימסנס, לייב-יו ואנטריג
- הקרן של אולמרט, חוגג ורקישב תפצה ב-100 אלף שקל את ג'נסיס פרטנרס
- קרן בירד תשקיע כ-11 מיליון דולר ב-14 פרויקטים חדשים
- "לולא השקענו ב־Waze הם היו עוברים לניו יורק"
ל"כלכליסט" נודע שמנהלי הקרן בישראל ובחו"ל, בראשות יזהר שי, נפגשים בימים אלה עם משקיעים מוסדיים מקומיים כדי לשתפם בגיוס הקרן הנוכחית. במסגרת המפגשים הוצע למוסדיים להיות שותפים לצד ההשקעה בקרן המקומית גם בקרן הבינלאומית של קינן פרטנרס.
יזהר שי, שותף בקינן פרטנרס העולמית, אמר ל"כלכליסט": "לאחר שנים של פעילות בישראל דרך הקרן הבינלאומית של קינן החלטנו לבדוק הקמתה של קרן ייעודית להשקעה בחברות טכנולוגיה ישראליות. אנחנו בשלבים מוקדמים של בדיקות ושיחות עם משקיעים". שי סירב להתייחס לגודל הקרן החדשה ולתחומים שבהם תשקיע.
ל"כלכליסט" נודע שהקרן המקומית תתמקד בהשקעות בשלבים מוקדמים ותאתר חברות שיתמקדו בתחומי תקשורת, תוכנה ועוד. בין ההשקעות הבולטות של קינן פרטנרס בישראל ניתן לציין את פריימסנס, לייב-יו ואנטריג.
הזרות מעדיפות להשקיע דרך הקרן הכללית
קינן פרטנרס משקיעה כיום בישראל באמצעות הקרן התשיעית שלה, שמנהלת 600 מיליון דולר להשקעות במגוון רחב של מדינות. הקרן העולמית מנהלת כיום תשע קרנות, עם הון כולל של 3.5 מיליארד דולר.
בנוסף לקינן, לשתי קרנות בינלאומיות יש כיום קרנות ייעודיות לישראל: סקויה ישראל, שהשלימה ב-2012 גיוס של קרן חדשה בהיקף של 200 מיליון דולר, וגריילוק ישראל, שמשקיעה אף היא בישראל באמצעות קרן מקומית. בעבר החזיקה גם בנצ'מרק קרן מקומית, שהפסיקה את פעילותה בתחילת 2010. קרנות זרות אחרות דוגמת בטרי ו-NVP מעדיפות להשקיע בחברות ישראליות באמצעות הקרנות הכלליות שלהן.