מרקל: גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט, מה אתן עושות עם המידע שאספתן?
קנצלרית גרמניה קוראת לאיחוד האירופי לפעול לאילוץ מעצמות האינטרנט לחשוף בדיוק איזה מידע הן אוספות על המשתמשים, למי הוא מועבר ולאיזו מטרה. זאת, בעוד מדינות אחרות באיחוד דווקא תומכות בצמצום הפיקוח
חשיפת פעילות הריגול של ה-NSA ממשיכה להכות גלים: קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל קוראת לאיחוד האירופי לאמץ חקיקה חוצת מדינות שתחייב חברות אינטרנט להצהיר איזה מידע הן אוספות על המשתמשים שלהן - ועם מי הן משתפות אותו.
- מדליף PRISM חשף ניטור של חברות סלולר סיניות וברח לרוסיה
- Chess: כך מעבירה סקייפ את השיחות שלכם למודיעין האמריקאי
- פרשת PRISM: הבריטים יודעים עליכם הכל
הדברים נאמרו בראיון טלוויזיוני שנתנה הקנצלרית לרשת ARD הגרמנית. מרקל אמרה כי תיפגש בימים הקרובים עם שרי הפנים והמשפטים של גרמניה כדי לגבש הצעה קונקרטית שתועבר למוסדות האיחוד.
ענקיות אינטרנט כגוגל, פייסבוק, יאהו ומיקרוסופט, פועלות מזה מספר חודשים באיחוד לצמצום הפיקוח הממשלתי על מדיניות הפרטיות שלהן בטענה שהוא מגביל את יכולתן לחתור להצלחה עסקית. החברות זוכות לתמיכת מדינות כבריטניה ואירלנד, בעוד גרמניה, צרפת ואיטליה, דורשות להדק את הפיקוח עוד יותר. גוגל, לדוגמה, התעמתה לאחרונה עם הרשויות בשבדיה ומדינות נוספות על רקע מדיניות הפרטיות שלה, ובגרמניה נאסר עליה לצלם את הרחובות לשירות Street View.
הפער התרבותי שבין אירופה וארה"ב
הניו יורק טיימס, שדיווח על הסיפור, הסביר את הפער בין ההתייחסות לנושא בארה"ב ליחס אליו בגרמניה ברגישות האזרחים הגרמנים למעקב אחריהם, שנובע מהזכרון ההיסטורי של חייהם תחת המשטר הנאצי והשלטון הקומוניסטי בגרמניה המזרחית. בארה"ב, לעומת זאת, האירוע המכונן בנושא זה הוא עדיין התקפת הטרור של ה-11 בספטמבר, והאזרחים נוטים לקהל בהבנה רבה יותר מעקב ממשלתי סמוי אחריהם אם הוא נתפס כמועיל במאבק בטרור - כמחצית מהאמריקאים לא מתנגדים לציתות לטלפונים וניטור מיילים למטרה זו, על פי סקרים שנערכו לאחרונה.
מרקל הסבירה כי כדי שהאכיפה תהיה אפקטיבית, היא חייבת לכלול את כל המדינות החברות באיחוד. "בגרמניה יש לנו רגולוציה מצוינת בנושאי פרטיות, אבל אם פייסבוק פועלת מאירלנד, היא כפופה לחקיקה האירית המחמירה פחות. אנחנו לא יודעים מה קורה לנתונים ברגע שהם עוזבים את שטח המדינה לשרתים שנמצאים במקום אחר", היא אמרה.