$
הייטק והון סיכון

MobileSpaces גייסה 8.6 מיליון דולר בהובלת קרן מארקר

זהו סבב הגיוס השני של הסטארט-אפ הישראלי, שמפתח כלי BYOD אשר מאפשרים לחבר סמארטפונים וטאבלטים בקלות למערכות ארגוניות. בסבב השתתפה גם קרן אקסל האמריקאית

אסף גלעד 16:2624.07.13

הסטארט-אפ MobileSpaces מפתח תקווה גייס 8.6 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון מארקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין. זהו סבב הגיוס השני של החברה (B), והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים בחברה, ביניהם קרן אקסל האמריקאית, שנחשבת למשקיעת ההון סיכון הגדולה ביותר בפייסבוק טרם ההנפקה.

 

בסבב הגיוס הקודם, שהושלם בשנה שעברה, גייס MobileSpaces שלושה מיליון דולר מאקסל. יובל שחר, בעברו מנהל מרכז המו"פ של סיסקו בישראל וכיום שותף בקרן מארקר, יצטרף לדירקטוריון החברה, בה מכהן כבר כיום ריץ' וונג, שותף באקסל, שמשמש גם שותף בדירקטוריון של רוביו, יצרנית המשחק אנגרי בירדס ובעברו משקיע באדמוב שנמכרה לגוגל.

 

מובייל ספייסס היא שחקנית צומחת בשוק מוצרי ה-BYOD, שמבוסס על חיבור מכשירי העובדים למערכות ואפליקציות ארגוניות תוך קבלת גישה מאובטחת למידע.

 

מגבלות בחיבור בין המכשיר והמערכת הארגונית

 

הפתרונות הקיימים כיום נחשבים מסורבלים באופן יחסי, ואולי זו הסיבה שהאייפון או הגלקסי שבכיסכם עדיין אינו עובד בתיאום מושלם עם מערכת ה-ERP בארגון שלכם. מרבית הפתרונות הקיימים דורשים למשל שני ממשקים שונים למרחב הפרטי ולמרחב המשרדי על גבי אותו הסמארטפון, מה שמייצר ממשק מורכב, או שדורשים שינוי של מערכת ההפעלה, דבר שמחייב את המשתמש לעבוד בצמידות עם המפעיל הסלולרי שלו.

 

במקרים רבים, ארגונים מטילים מגבלות על היכולת להוריד אפליקציות לטלפונים החכמים ומתירים להשתמש רק בכאלה שעברו סינון מיוחד. פתרון של חברת Good.com, למשל, מציע לארגונים סט של אפליקציות לסמארטפון הארגוני כמו מייל, יומן או SMS, אך כשהמשתמש מעוניין להרחיב את כמות האפליקציות, אפילו להוריד משחקים לשימוש עצמי, המערכת מתקשה לאפשר לו.

 

לא קל לחבר את הסמארטפון האישי לכלים הארגוניים לא קל לחבר את הסמארטפון האישי לכלים הארגוניים צילום: ניצן סדן

 

פתרונות אחרים כמו זה של חברת VMware האמריקאית או Cellrox הישראלית גמישים יותר ומאפשרים להתקין מגוון של אפליקציות על אותו המכשיר, אך ממשק הוירטואליזציה שלהן אינו מותאם לכל סוגי הסמארטפונים, וכן דורשת שיתוף פעולה מצד מפעילת הסלולר.

 

BYOD מלא, ללא סכנה לפרטיות העובדים

 

בניגוד לאלה, הטכנולוגיה של מובייל ספייסס מאפשרת להמשיך ולהשתמש בסמארטפון האישי כרגיל. ההפרדה בין הסביבה הארגונית לפרטית נערכת רק בתוך כל אפליקציה בנפרד, כאשר חיווי מיוחד מסמן האם האפליקציה מציגה ברגע זה ממשק פרטי או ארגוני.

 

לדוגמה, חיווי מיוחד על דרופבוקס מסמן כי היא מציגה את קבצי החשבון הפרטי של המשתמש, ואילו חיווי אחר מציג את קבצי הדרופבוקס של מקום העבודה שלו. בתפריט הראשי של הסמארטפון ניתן לראות את שלל האפליקציות הפרטיות והארגוניות ואת ההפרדה ביניהן. כדי להשתמש בטכנולוגיה הזו נדרש המשתמש להוריד אפליקציה של מובייל ספייסס מחנות האפליקציות של iOS או אנדרואיד, לקבל סיסמה ממנהל המחשוב בארגון ולהתחבר. מנהל המחשוב בארגון יכול לקבל תמונת מצב על כל אחד מהמכשירים, להוריד ולמחוק אפליקציות דרך השכבה הארגונית, אך לא יוכל לגשת ליישומים הפרטיים של המשתמש.

 

את MobileSpaces הקימו יואב וייס, אחד המפתחים הראשונים בצ'קפוינט ולשעבר הארכיטקט הראשי של נאוקלאוס, ודיוויד גולדשלאג, סמנכ"ל מובייל לשעבר בחברת אבטחת המידע מק'אפי. בחברה מועסקים כיום 20 עובדים, מחציתם במשרדי הפיתוח של החברה בקרית אריה בפתח תקוה, והשאר במשרדים בוושינגטון די.סי. , המשרתים ארגון אמריקאי ממשלתי גדול. הגיוס ישמש את החברה לגייס אנשי מכירות ושיווק למערך המכירות הבינלאומי של החברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x