בלעדי לכלכליסט
טלמאפ תפטר שליש מעובדיה כחלק משינוי אסטרטגי
הפיטורים נובעים מהרצון של חברת הסטארט־אפ הישראלית, שנקנתה לפני שנתיים על ידי אינטל, למכור את אחת מפעילויותיה או לסגור אותה
06:5725.07.13
חברת הסטארט־אפ הישראלית טלמאפ (Telmap), שנרכשה בידי אינטל לפני שנתיים, תבצע מהלך אסטרטגי משמעותי בשבועות הקרובים שיוביל לפיטורים של כשליש מתוך 250 עובדיה בהרצליה, כך נודע ל"כלכליסט".
טלמאפ מפעילה כיום שני מוצרי ניווט שהשיקה בשנה שעברה: יישום ניווט שהיא משווקת למפעילות תקשורת תחת המותג שלהן, ואפליקציית ניווט ממותגת בשם M8, המתחרה בווייז ובגוגל מפות. לפי ההערכות בתעשייה שלא זכו לאישור החברה, טלמאפ מעוניינת למכור את אחת מהפעילויות או לסגור אותה.
אפליקציה טלמפ
בספטמבר 2011 רכשה אינטל את טלמאפ בעסקה שהפתיעה את תעשיית הניווט בסכום שהוערך אז בין 200 ל־300 מיליון דולר. הקשר בין ענקית השבבים האמריקאית לבין יצרנית אפליקציית הניווט הישראלית לא היה מובן מאליו, והחברה הסבירה זאת ברצון של אינטל לרכוש ידע בתחום המיקום והמיפוי, ולהשיג הבנה גדולה יותר של דפוסי הצרכנים בתחום יישומי הניווט, כחלק מהאסטרטגיה שלה לצאת מהרצת מערכות הפעלה בלבד.
צילום: בלומבג
אינטל מעוניינת להשיק טלפון עם מערכת הפעלה משלה המתבסס על הסכם שחתמה עם ענקית האלקטרוניקה סמסונג. טלמאפ אמורה היתה להשתלב בסביבת האפליקציות החדשה של אינטל, AppUp, ולאפשר למפתחי אפליקציות לצרף שכבת מיקום גיאוגרפי. בכך מתכוונת אינטל לייתר את הצורך עבור מפתחי האפליקציות של אינטל לחבור לווייז או תוכנות אחרות.
אינטל וסמסונג מתכוונות לשלב את הטכנולוגיה של טלמאפ לתוך טיזן, המיועדת גם לטאבלטים, קוראים דיגיטליים, מכשירי GPS ואפילו רכבים. בחזון ארוך הטווח יאפשר שיתוף הפעולה לבצע חיפוש מבוסס מיקום בטלפון הסלולרי או במחשב האישי, ולהמשיכו באמצעות מערכת ניידת ברכב. כך, למשל, משתמש המחפש מסעדה במחשב יוכל להורות לרכב שלו לכוון אותו בזמן הנסיעה, באמצעות אפליקציית הניווט של טלמאפ.
"אינטל תאפשר לנו להישאר עצמאיים", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה שעזב מאז, אורן ניסים, עם פרסום העסקה. "ההנהלה הבכירה ממשיכה להוביל את טלמאפ והחברה ממשיכה בפעילותה הרגילה, אבל עם דירקטוריון חדש. הרכישה תאפשר לנו לגייס עובדים נוספים ולקחת את טלמאפ לטריטוריות חדשות ולתחומים חדשים".
מאינטל נמסר: "החברה אינה מגיבה לשמועות".