ניצחון לאפל מול סמסונג במשפט על הפרת פטנטים בארה"ב
ועדת המסחר הבינלאומית קבעה כי המוצרים של סמסונג מפרים שני פטנטים של אפל, אחד הקשור למסך המגע והשני לזיהוי חיבור האוזניות. נאסר על סמסונג לייבא או למכור חלק מהמכשירים שמפרים את הפטנטים
- ממשלת ארה"ב הטילה וטו על איסור ייבוא אייפונים ישנים
- אפל לנציבות הסחר: אנא, אל תעצרו את ייבוא האייפון והאייפד
הטענה המרכזית של אפל היא כי מספר מוצרים של סמסונג מפרים את זכויות הפטנט שלה. היא הגישה את מרבית התביעות בנושא כבר ב-2011, והפסיקה האחרונה היא רק אחת מתוך עשרות תביעות המתקיימות ברחבי העולם בין ענקיות הטכנולוגיה.
במקרה הנוכחי, ועדת המסחר הבינלאומית (International Trade Commission) קבעה כי המוצרים של סמסונג מפרים שני פטנטים של אפל, אחד הקשור למסך המגע והשני לזיהוי חיבור האוזניות. עם זאת נפסק כי סמסונג לא הפרה ארבעה פטנטים נוספים שצוינו בתביעה.
לפיכך, ועדת המסחר אסרה על סמסונג לייבא או למכור חלק מהמכשירים שמפרים את הפטנטים. אמנם המכשירים שצוינו בתביעה הם מוצרים ישנים יותר של סמסונג, כמו הטבלט גלקסי טאב 7, אבל לפסיקה עשויות להיות השלכות גם על מכשירי הטלפון המשווקים גם כיום ומשתמשים בטכנולוגיה זהה. עם זאת, סמסונג תוכל לפרסם עדכונים לתוכנה שיעקפו את ההפרות. כלומר היא תוכל לשנות את הטכנולוגיה מאחורי מסך המגע.
חברות טכנולוגיות נוטות לפנות לועדת המסחר הבינלאומית מכיוון שבאופן כללי קל יותר לשכנע את בית המשפט הזה להטיל איסור על מכירת מוצרים שמפרים זכויות פטנט, זאת בהשוואה למערכת המשפט המסורתית שעוסקת בנושאים מסוג זה.
בבתי המשפט בארצות הברית מתנהלים כיום עוד 3 קרבות במלחמת הפטנטים של אפל וסמסונג, ועשרות נוספים מתנהלים בבתי משפט ברחבי העולם. מדובר במלחמה על מיליארדי דולרים, וכל חברה מאיימת להסיר את המוצרים של השנייה מהמדפים. החדשות הטובות מבחינת הצרכנים הן שדיונים משפטיים במחלוקות מסוג זה לרוב אורכים זמן רב כך שבמקרים רבים המוצרים המדוברים כבר נהיים מיושנים עוד לפני הפסיקה הסופית של השופט.