$
חדשות טכנולוגיה

פורצי הדרך

טכנולוגיית מירוצי פורמולה 1 תציל תינוקות חולים ממוות

תעשיית המירוצים הניבה כלי ביג דאטה ייחודיים, אשר נועדו לזהות תקלות וטעויות נהג עוד לפני שהן קורות. עתה, צפויה הטכנולוגיה לנטר פגים ותינוקות בעלי מומים מולדים ולזהות סיבוכים רפואיים כבר מרגע הגעת האמבולנס

ניצן סדן 12:4301.09.13

טיפול בבעיות לב בילדים ותינוקות הן אתגר מורכב מאוד, שכן המדדים שונים מאוד מילד לילד ולעיתים עובר זמן יקר עד שמזוהה הבעיה הרפואית במדויק. מסיבה זו, חשופים ילדים לסכנת דום לב והטיפול תלוי לא פעם בניסיונו של הרופא התורן או במזל עיוור.

פיתרון חדש לבעיה נחשף לאחרונה, כשמקורו מפתיע במיוחד: מערכות הביג דאטה שמפעילה קבוצת פורמולה 1.

 

פיטר ואן מאנן, המנהל בפועל של קבוצת מקלארן אלקטרוניקה - חטיבה של קבוצת המירוצים מרצדס-מקלארן, חשף בהרצאת TED מערכת שבכוחה לאתר מראש בעיות לב ולהנחות את הרופאים לטפל בהן במדויק. המערכת תוכננה במקור ל"טיפול" בזמן אמת במכוניות המירוץ של הקבוצה.

 

 

"מכונית פורמולה 1 היא מכונה מורכבת מאוד", אמר ואן מאנן. "השלדה עשויה מ-11,000 רכיבים. המנוע מ-6,000. האלקטרוניקה - 8,500. כך שיש יותר מ-25 אלף דברים שיכולים להשתבש. בנוסף, אנו משפרים את המכונית כל הזמן ו-5,000 רכיבים מוחלפים מדי שבועיים".

 

מכונית פורמולה 1 של קבוצת מרצדס-מקלארן מכונית פורמולה 1 של קבוצת מרצדס-מקלארן

 

כדי לנטר את פעילות הרכיבים ולזהות מה עובד כשורה ומה עומד להשתבש, מצוידות המכוניות בחיישנים שעוקבים אחר אינספור אלמנטים; מלחץ האוויר בצמיגים וקצב השחיקה שלהם, דרך לחץ השמן במערכות ההידראוליות ומצב תערובת הדלק ועד למדדים פיזיולוגיים של הנהג. בזמן המירוץ, מועברים טרה-בייטים רבים של מידע למערכת מיוחדת שמצטיינת בזיהוי דפוסי פעולה בעייתיים.

 

טיפול בילדים חולי לב הוא אתגר מיוחד טיפול בילדים חולי לב הוא אתגר מיוחד

 

מבירמינגהם לשאר העולם

 

המערכת הותקנה לאחרונה בבית החולים לילדים בבירמינגהם, כאשר היא נשענת על חיישנים רפואיים: מדי הדופק וקצב הלב, נתונים שמגיעים מבדיקות דם ועוד. המערכת מחוברת גם לאמבולנסים של בית החולים, כך שניתן ללמוד על מצבו של הילד כבר מהגעת הצוות הרפואי.

 

מחלות לב הן צעד ראשון; המערכת תוכל בעתיד לנטר גם חולים שמתאוששים מניתוחים ומחלות שונות ולשפר את סיכויי ההישרדות שלהם. בשלב הנוכחי מדובר בפיילוט ויעבור עוד זמן מה עד שנראה מערכות שכאלה מותקנות בכל בית חולים, שכן מדובר בכלי יקר ומתוחכם מאוד. ואולם, המידע שייאסף בבית החולים בבירמינגהם צפוי להיות זמין עבור מוסדות רפואיים אחרים, מה שיאפשר גם לבתי חולים אחרים להסתייע בו ולהציל חיי ילדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x