$
מבחן הסלולר של ישראל

התנגשות הטיטאנים, מבחן רביעי: איכות הרכבה, חומרים ועמידות

איזה ממכשירי העילית שבישראל הוא העמיד ביותר? מי מהם יראה מרשים גם אחרי שנה של שימוש, למי יש את הסיכוי הנמוך ביותר להחליק לכם מהיד – ומי לא יסיים בתור ערימת רסיסי סמארטפון כשיגיע לרצפה? בדיקת "כלכליסט"

ניצן סדן 08:1103.09.13
עיצוב של טלפון סלולרי הוא אחד הדברים המושכים ביותר עבור המשתמש בבואו לבחור אחד: לכל מכשירי העילית יש מראה אלגנטי, חדשני ומגניב. אבל לא כל המכשירים ימשיכו להיראות יפה גם בחלוף הזמן - ולא כל מכשיר יוכל לשרוד נפילות, מכות ושריטות.
לפיכך, בחנתי את שבעת מכשירי העילית שנמכרים בישראל כדי לגלות איזה הוא העמיד ביותר, עבור משתמשים שהקנקן חשוב עבורם לא פחות ממה שנמצא בתוכו. המטרה היא לעבור על כל המכשירים ולגלות מי מהם סביר יותר להחליק לכם מהיד בשל המבנה והחומרים מהם עשוי - ומה יקרה לו כשיגיע לקרקע.

 

חומרים ואיכות הרכבה

 

החומרים מהם בנוי מכשיר יכולים לקבוע במידה רבה, כיצד ייראה לאחר שנה של שימוש. סוני ו-LG בחרו במסגרת מתכת לגוף מצופה זכוכית, מה שמצמצם שריטות ומבטיח, במידת מה, שהמכשיר ייראה חדש למדי גם לאחר תקופה ארוכה של שימוש. אפל בחרה בשילוב של זכוכית ואלומיניום בהיר (שמבליט שריטות) וכמותה גם HTC.

 

האקספריה Z של סוני יוצא דופן משום שהוא עמיד במים ואפשר גם לטבול אותו בבריכה וגם לצלם שם. זוהי תכונה מגניבה מאוד, אבל הבעיה היא שהשקעים של המכשיר נאטמים בכיסויים קטנים ודקים אשר מחוברים לגופו בסיב פלסטי זערורי. ככל שתפתחו ותסגרו אותם יותר, כך הם צפויים להישחק ולפיכך, לא מן הנמנע שתכונת העמידות במים תהיה מוגבלת בזמן.

 

כולם יפים. מי יהיה יפה גם בעוד שנה? כולם יפים. מי יהיה יפה גם בעוד שנה? צילום: ניצן סדן

 

נוקיה בחרה בפוליקרבונט, חומר פלסטי בצביעה מולקולרית, שמבטיח ששריטות לא יבלטו עליו. עם זאת, המכשיר נמכר גם בצבעים זרחניים ובהירים. לפיכך, השריטות שבגוף דגמים אלו יוכלו לצבור לכלוך מידי המשתמש ולהתבלט. לומיה 920 שחור צפוי לשמור על מראהו המרשים גם אחרי שימוש ממושך.

 

לא ניתן לקבוע מנצח בולט בקטגוריה זו, שכן כל המכשירים מורכבים היטב. ואולם, דווקא סמסונג בולטת לרעה: החברה בחרה להשתמש בגוף פלסטיק בעל גב נשלף, מה שמצמצם את עמידות המכשיר למכות ושריטות. משתמשים שמרבים לפתוח ולסגור את גב המכשיר ישחקו את תפסי הפלסטיק שבדפנות הגב, מה שעשוי לגרום להתפרקותם.

 

האלומיניום מנצח את הפלסטיק במבחן הזמן. אייפון 5 ו-HTC One האלומיניום מנצח את הפלסטיק במבחן הזמן. אייפון 5 ו-HTC One צילום: ניצן סדן

 

חספוס מבני

מנצח: בלקברי Z10

 

לכל המכשירים כולם יש גב חלק. לא מן הנמנע שמי שמשתמש במכשיר עם כפפות בחורף או בידיים רטובות ימצא את עצמו אוסף רסיסי סמארטפון מהרצפה.

 

היחיד שיוצא דופן כאן הוא ה-Z10 של בלקברי: למכשיר גוף עשוי מסגרת מתכת עם גב פלסטי בציפוי גומי. הוא נוח לאחיזה ופשוט חסין החלקה. בכך הוא מתעלה על כל מתחריו ומתאים גם למשתמשים בעלי ידיים שמאליות ולמי שחשוב לו שהמכשיר ייראה חדש לאורך זמן.

 

גב ה-Z10. הכי פחות סביר שיחליק לכם מהיד גב ה-Z10. הכי פחות סביר שיחליק לכם מהיד צילום: ניצן סדן

 

עמידות

מנצח: HTC One

 

מבחן זה לא כלל ניסויי נפילה בפועל, בשל מגבלות שהציבו נציגי היצרנים בישראל ומשווקי המכשירים למערכת. ואולם, התבססתי על מבחני וידאו שערכו מספר אתרי סלולר בעולם, ביניהם Android Authority, Cult of Android, Redmond Pie ו-Apple Insider.

 

המבחנים כללו נפילות מגובה כיס, גובה החזה ומגובה הראש, כדי לדמות את התרחישים הנפוצים לנפילת סמארטפון - כששולפים אותו מהכיס או מהתיק וכשהוא מחליק מהיד תוך כדי שימוש כללי או שיחת טלפון. הגלקסי S4 הוכח כעמיד יותר מהאייפון בנפילות מכל הגבהים (וגם מקודמו, הגלקסי S3), אך גב הפלסטיק שלו נפרק בכל מבחן, מה שגורם לסוללה לעוף החוצה. בנוסף, המצלמה שלו בולטת מגבו, כך שנפילה עליה צפויה להשבית אותה לחלוטין.

 

מסך הלומיה 920 הוא עבה יותר משל כל המכשירים האחרים, בשל שכבת קיטוב פיזית נוספת מתחתיו, שמשפרת תצוגה תחת תאורה חזקה. מתוך כך, המכשיר צפוי להתמודד טוב יותר עם נפילה ישירה על המסך. מצד שני, ה-920 שוקל 185 גרם, כ-50 גרם יותר מהמתחרים. לפיכך, הוא יפגע בקרקע בכוח רב יותר, מה שעשוי לגרום לשברים בגוף עצמו.

 

גוף כבד, נפילה חזקה. לומיה 920 גוף כבד, נפילה חזקה. לומיה 920 צילום: ניצן סדן


ה-One של HTC והבלקברי Z10 היו המכשירים היחידים שהמסך שלהם לא התרסק לחלוטין בנפילה ישירה על המסך מגובה כיס. חלק מהמבחנים התבססו על משטח שאינו אחיד (נפילה על אבנים ולא על מרצפות) כך שכל המכשירים חוו שריטות ו"פיצוצים" זעירים במסך בנפילה מגובה הכיס -  אך ה-One וה-Z10 נפגעו פחות מיתר המתחרים.

 

במהלך מבחני הסלולר, נפל ונפגע מכשיר ה-One שהגיע למערכת "כלכליסט". הנזק כלל פגיעה מאסיבית בשלדה ובמסך שלו. למרות אלו, המכשיר המשיך לעבוד כשגרה - ואף הפעיל את עצמו מחדש לאחר שכובה, במטרה להשמיע התראת שעון מעורר שהוגדרה בו. לנסיוני, בצירוף נתוני הבדיקות החיצוניות, זהו המכשיר העמיד ביותר בקטגוריית האנדרואיד. בנוסף, שיטת ההרכבה שלו מבטיחה שלא תהיה התרופפות מבנית שכן הוא עשוי שלדה אחודה. אפילו גוף האלומיניום של האייפון כולל הדבקה של פאנל בחזיתו - סביב כפתור הבית - אשר מתפרק במקרה של מכה חזקה.

 

סיכום

 

איך שלא מסובבים את זה, סמארטפון שנופל על המסך שלו הוא סמארטפון שיצטרך אחד חדש. ואולם, הבחירות של יצרניות הטלפונים קובעות במידה רבה עד כמה יהיה שימושי המכשיר גם אם ייפגע או יינזק - וכמה יבלטו עליו נזקי הזמן.

 

למי שמחפש סמארטפון לפי העיצוב והמראה וחשוב לו שהמכשיר יישאר חתיך גם אחרי שימוש ממושך, אמליץ על ה-One של HTC. ישראלים רבים רוכשים כיסויים ומיגונים שונים למכשיריהם, אשר מצמצמים את הסיכוי שהמכשיר יתנפץ בכל נפילה, אך השימוש בהם פוגם בעיצוב המכשיר ומעבה אותו. למשתמשים בעלי ידיים שמאליות אמליץ שלא לבחור כלל בסמארטפון עילית; החברות בונות אותם כדי שיהיו יפים ולא כדי שיהיו קשוחים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x