התנגשות הטיטאנים, מבחן שלישי: זמן הסוללה הארוך ביותר
כל מכשירי העילית מסוגלים לשרוד יום עבודה עבור המשתמש הממוצע, אבל מי מהם יהיה הראשון לכבות כשמפעילים משחקים וסרטי HD? למי מהם יש את מצב הפעולה החסכוני שהוא גם היעיל ביותר? "כלכליסט" בדק ומצא
בתור משתמשים, התרגלנו לכך שהטלפון החכם שלנו מצריך טעינה פעם ביום. היצרניות מנסות לשנות את זה ומכשירי העילית האחרונים מציגים שיפורים שונים שמאריכים את משך הפעילות.
- התנגשות הטיטאנים, מבחן רביעי: איכות הרכבה, חומרים ועמידות
- התנגשות הטיטאנים, מבחן חמישי: מי הכי מתאים למתחילים?
בניגוד לבדיקות זמני סוללה שנערכות באתרי סלולר בחו"ל, בדיקת "כלכליסט" לא כללה הפרדה לזמן שיחה, זמן נגינת וידאו וזמן גלישה, שכן המשתמש נוטה לעשות חלק מפעולות אלה במקביל. המבחן כלל שלושה חלקים: בדיקת זמן הסוללה בשימוש סטנדרטי, בשימוש מאומץ ובמצב חיסכון.
זמן סוללה בשימוש סביר
מנצח: גלקסי S4
הכוונה להפעלה במסגרתה המכשיר מפעיל בעיקר יישומים בסיסיים, עם מעט כלי מולטימדיה ושיחות. חלק זה כלל הפעלה רציפה של יישומי רשתות חברתיות (פייסבוק וטוויטר), צ'ט (ווטסאפ), מספר שיחות טלפון, חצי שעה של גלישה בארבעה אתרים (כלכליסט, ויקיפדיה, IMDB ואיביי) וחצי שעה של האזנה למוזיקה.
התחקיר העלה כי כל המכשירים כולם מסוגלים להחזיק יום עבודה (בין שמונה לעשר שעות) בשימוש סביר ואפילו להישאר עם קצת עתודות סוללה. עם זאת, הגלקסי S4 של סמסונג היה האחרון לכבות. כעשרים דקות לפניו כבה ה-One של HTC ולפניו - ה-Z10 של בלקברי.
הראשון לכבות היה מכשיר הלומיה 920 של נוקיה ואחריו, למרבה ההפתעה - דווקא הנקסוס 4 של LG וגוגל, מכשיר שמריץ גרסה חלקה של אנדרואיד ואמור להיות יעיל משמעותית ממתחריו.
זמן סוללה בשימוש כבד
מנצח: One
הכוונה להפעלת יישומי מולטימדיה תובעניים כמשחקים וסרטי HD, הפעלת אמצעי קישוריות נוספים (GPS, בלוטות' ו-NFC) ועוד. במצב זה, המכשיר צריך לתת את כל מה שיש לו, מה ששותה את הסוללה במהירות גבוהה בהרבה. במקרה זה, כל המכשירים התקשו לחצות את נקודת שבע השעות.
בלט לרעה האקספריה Z, אשר חרחר על טיפות הדלק האחרונות - ככל הנראה בשל הרזולוציה הגבוהה שלו והמנוע הגרפי Bravia Engine אשר מחדד איכות צבע בתמונות ובסרטים.
במתאר זה התהפכו היוצרות: ה-One היה האחרון לכבות והגלקסי S4 הוא שכבה עשרים דקות לפניו.
מצב חסכון
מנצח: אקספריה Z
זהו מצב פעולה אשר מכבה מספר יישומים שפועלים ברקע, מגביל את מהירות הפעולה המקסימלית ואת הבהירות של המסך במטרה לחסוך בסוללה ולהוציא ממנה זמן עבודה נוסף כאשר נותרו פחות מ-10-15%.
תכונה זו אמנם שימושית למדי ומסוגלת להוציא מהסמארטפון שלכם עוד עשרות דקות יקרות של שימוש, אולם בחלק מהמכשירים התכונה לא פעלה בצורה חלקה: הגלקסי S4, למשל, "החליט" לא פעם ש-4% סוללה זה מספיק עבורו, נכבה ולא נדלק לפני שחובר למטען; הלומיה 920 החל לפעול באיטיות בולטת ברגע שהגיע ל-5%, בצורה שהקשתה מאוד על השימוש בו; ה-One של HTC סרב להפעיל את המצלמה והציג הודעת "סוללה חלשה" - ככל הנראה בשל משאבי העיבוד הנדרשים להפעלת החיישן המתוחכם שלו ועוד.
הבדיקה כללה שימוש במתאר בסיסי מאוד במצב חיסכון בסוללה: כיבוי כל האפליקציות וביצוע שיחת טלפון בעוצמת השמע המירבית. במבחן זה, האקספריה Z התבלט לטובה והציג כמעט חצי שעה של שיחה לפני שכבה.
סיכום
ממבחן זה אנו למדים כי על אף שכל המכשירים ישרדו בכבוד יום עבודה, אנשים בעלי דפוס שימוש אינטנסיבי שמעדיפים לא להסתובב עם מטען צפוים יהנו יותר מהגלקסי S4 וה-One.
ה-S4 של סמסונג הוא אמנם מכשיר יעיל מאוד, אולם הוא נבחן בסקירה זו כשכל החיישנים שלו - תכונות זיהוי הפנים, העיניים ומחוות הידיים - פועלים, כדי להבטיח מתאר שימוש מציאותי. יתכן שכיבויים יכל להציג נתונים טובים יותר על פני המתחרים.