בשולי הרשת
מה עומד מאחורי ערוץ היוטיוב המסתורי Pronunciation Book?
ערוץ יוטיוב פשוט שהתחיל כדרך לסייע לאנשים להגות מילים בצורה מדויקת הפך לאחת התעלומות הגדולות ברשת. אלפי אנשים מנסים מזה מספר חודשים לפענח את המסרים הסודיים בערוץ. התשובה - בעוד כשבוע
עוד שבוע זה יקרה. הספירה לאחור שהחלה לפני עשרות ימים בערוץ היוטיוב המסתורי "Pronunciation Book" תגיע לסיומה, והתעלומה תיפתר: מהו הדבר שקטעי הוידאו הסתומים והמשונים שמתפרסמים מדי יום בערוץ, שהפך בינתיים לקאלט, מבטיחים שיקרה ב-24 בספטמבר?
- לנובו הופכת את ThinkPad ליחידה נפרדת שתתחרה באפל
- HP מציעה ארכיטקטורה אחידה בפתרון אחסון
- "חייבים להעלות את השכר. זאת הדרך היחידה לחדש את הכלכלה"
הערוץ החל את דרכו באפריל 2010 כמיזם תמים למדי שפרסם מדי יום סרטון קצרצר שהסביר איך מבטאים מלים שונות באנגלית - משרימפס ועד ביונסה. השירות המאוד בסיסי הזה הביא לו קהל של בין כמה אלפים לכמה מאות אלפי גולשים שצפו בכל אחד מהסרטונים, וקרוב לחמישים אלף עוקבים. אבל ב-14 לאפריל האחרון, האדם העומד מאחורי הערוץ השתמש בו על מנת להביר מסר מטריד, שנארז גם הוא כשיעור באנגלית. הפעם, הסרטון בן דקה כלל את ההגייה הנכונה של המשפטים " Please help me escape from this place" ו-" I need your help with something, Chief".
הסרטון הזה החל לייצר חרושת שמועות באתרי תרבות רשת כמו reddit והפורומים של 4chan, אבל לאחר מכן חזר הערוץ לפעילות שגרתית לכאורה של פרסום סרטוני הדרכה להגיית מלים ומשפטים. זאת לפחות, עד ה-9 ביולי 2013. באותו יום, התפרסם בערוץ סרטון שונה, שלכאורה לימד את הצופה איך להגות את המספר 77, אבל בפועל הבטיח: "משהו עומד לקרות עוד 77 ימים".
בנוסף, רחש מסתורי, המזכיר סלילי הקלטה ישנים, נשמע בסוף המשפט. בשבועות שלאחר מכן המשיכה הספירה לאחור, כאשר כל יום עלה סרטון המבטיח ללמד את המשתמש איך להגות את המספר 76, 75 וכך הלאה, אבל בפועל כולל משפטים מסתוריים וטקסטים חידתיים, כגון "בהפשטה שלנו נזרח באור בהיר יותר" או "זכרו מה השמידה השאפתנות".
תומאס בנדר, האם זאת חידת האינטרנט שלך?
האסטרטגיה הזו הוכיחה את עצמה היטב: התיאוריות על סדרת הסרטונים, האובייקט העלום שהיא מקדמת והרמזים באותם משפטים מסתוריים פורחות בכל פינה ברשת. בין התיאוריות הנפוצות ביותר הן הבטחה כי מדובר ברימייק לסדרת המדע-בדיוני המופלאה "באטלסטאר גלקטיקה", או משחק חדש בסדרת משחקי הפעולה האלו. באנג'י, הסטודיו שעמד מאחורי המשחקים הקודמים בסדרת האלו, הייתה ידועה בכך שקידמה את משחקיה בכמה קמפיינים מסתוריים גם כן. המשפטים מה-14 לאפריל גם קורצים לדמויות העיקריות מסדרת המשחקים.
הפרויקט זכה לאתר וויקי שלם שבו המעריצים מרכזים מידע ומחליפים רעיונות בנוגע למטרת המיזם. המעריצים אף הצליחו לאסוף מספר פיסות של מידע מעניין. שם הדומיין PronunciationBook.com רשום על שם אדם בשם תומאס בנדר, ככל הנראה פיזיקאי בוגר אוניברסיטת פרינסטון. שם נוסף המקושר אליו לדומיין הוא פרנץ פוקלר – כפי הנראה זהות נוספת של בנדר, שם בדיוני הלקוח מספר של תומאס פינצ'ון.
בנדר היה אחד מיוצר משחק המציאות האלטרנטיבית "This is My Milwaukee" מ-2008, דבר שהעלה את ההשערה כי גם "77 ימים" הוא משחק מציאות מדומה. מסקרן לא פחות הוא תמונה מוצפנת שהתגלתה בניתוח ספקטרוגרפי של רחשי הרקע בסרטונים - גבר בחליפה המצביע לעבר הצופה כשאת ראשו מקיפה המלה Tomorrow.
הרמזים, עם זאת, טרם הניבו תשובה סופית לחידה – תשובה שתגיע, אולי, עוד שבוע ויום.