מנכ"ל טראסטיר: "היכולת להשתלט על הסמארטפון מרחוק היא סיכון אדיר"
מיקי בודאי אמר בוועידת המובייל של "כלכליסט" על היכולת של תוקפים לשלוף מידע מסמארטפונים: "התחום הזה עדיין נמצא בתחילת הדרך. ההזדמנות מבחינת התוקפים הולכת וגדלה"
- "אנחנו הופכים לאנשים שמכורים לאינפורמציה ועם בעיית קשב"
- מייסד אינטוסל: "האנשים הכי טובים של אינטוסל הם אנשים בלי תארים"
- מנכ"ל פלאפון: "הצרכן רוצה דאטה, והמדינה מונעת זאת ממנו"
טראסטיר, שהוקמה לפני שבע שנים, פיתחה פתרון להגנה על מערכות המחשוב של בנקים ומוסדות פיננסיים מפני גניבות ופריצות סייבר, בעיקר באמצעות מכשירים ניידים. לדברי בודאי (41) " בעולם ההונאות הפיננסיות מתגלגל המון כסף. בישראל אנחנו קצת פחות חשופים, בעיקר מפני שהתחום הזה מצריך השקעה נרחבת בתשתיות– איסוף מידע מודיעיני, הבנה איך הבנקים עובדים וכן הלאה. לתוקפים אין הרבה מוטיבציה לבנות תשתית כזאת למדינה קטנה כמו ישראל".
טראסטיר נמכרה באוגוסט האחרון לענקית המחשבים יבמ תמורת כ-700 מיליון דולר – אחד האקזיטים הגדולים בישראל בשנים האחרונות. בודאי, שבילה בשנה האחרונה 800 שעות במטוסים, לא אישר את הסכום המדויק, אך הוא כן אישר את השמועות על כך ששילם מס מלא על ה-150-200 מיליון דולר שקיבל על העסקה. כאשר נשאל האם לדעתו זהו המודל שצריכים להוביל אנשי עסקים בישראל הוא השיב כי "אני לא מנסה להוביל פה מגמה או כיוון מסוימים, התשובה היא אישית לגביי. יכול להיות שאני פשוט פחדן".
בודאי סיפר על אתגרי המעבר לעבוד בתוך חברת ענק כמו יבמ, שיש לה חצי מיליון עובדים ברחבי העולם. "האנלוגיה הכי טובה מבחינתי היא כמו לעבור דירה לעיר חדשה", אמר. "מצד אחד אתה עדיין עם המשפחה והאנשים שאתה מכיר, אבל הסביבה חדשה".
לדבריו, הנקודה החשובה ביותר במעבר היא שינוע עובדים ויצירת הזדמנויות עבורם. "התכוננו לכך מבעוד מועד על ידי בניית מרכז האבטחה הגדול שיבמ עומד לפתוח בארץ. באופן הזה הצלחנו לא רק לשמר את העובדים אלא גם לגייס 50 עובדים חדשים למרכז הזה".
אתגר מרכזי נוסף עבור טראסטיר היא "לדאוג לכך שגוף ענקי כמו יבמ לא יפריע לביזנס שלנו להתקיים, למרות שהוא ביזנס קטן מאוד. אבל לשמחתנו, אחרי מאות רכישות ברחבי העולם, יבמ למדו שצריך להתערב כמה שפחות ברכישות החדשות והם באמת נותנים לנו את החופש לפעול ולהריץ את הביזנס".
הרכישה של טראסטיר היא חלק מהמגמה הגוברת בעולם של ניסיון להתגונן מפני תקיפות ברשת. בודאי בהחלט סבור שצריך להתחיל לפחד מהסמארטפון. "היכולת להשתלט על הסמארטפון מרחוק מבלי שתרגיש היא סיכון אדיר. העלות של מימוש הסיכון הזה גבוהה היום ולכן עדיין תוקפים היום בעיקר חברות גדולות גדולות וחזקות. אבל בסופו של דבר זה יגיע לעולם העסקי ויהיה הרבה יותר ממשי עבור כולם".
בשל כך, הוא סבור, התחום הזה מספק הזדמנויות רבות לחברות סטארט-אפ, בעיקר בשלושה תחומים עיקריים, שהראשון שבהם הוא הפרדת סביבות: "הסמארטפון יוצר מצב שבו הסביבה הפרטית והעסקית מעורבבת לחלוטין. ואכן, רואים הרבה יוזמות סביב נושא ניתוק הסביבות האלה ברחבי העולם. זו אחת הבעיות הראשונות שמנסים לפתור".
הבעיה השנייה היא היכולת של תוקפים להשתלט על המכשיר האישי, לשלוף ממנו מידע או להפעיל בו פונקציות שונות שעלולות לסכן את בעליו. "התחום הזה עדיין נמצא בתחילת הדרך, יש איומים שהולכים ומתגברים וגם ההזדמנות מבחינת התוקפים הולכת וגדלה. בעוד שבעבר התחום הזה היה בעיקר בדסקטופים, היום יותר ויותר חוברות פועלות למניעת הסיכונים האלה גם בסמארטפונים".
הנושא השלישי הוא עולם ההזדהות. "המובייל חיזק משמעותית את עולם ה-cloud (ענן) מפני שהוא מגבה את רוב האפליקציות. מה שעומד בין התוקף לבין הענן הוא לרוב רק שם וסיסמה. בעיית ההזדהות הזאת הולכת ומחריפה כי מספיק שהתוקף ידע את ההזדהות שלו ל-icloud בשביל לקבל גישה לכל המידע והתכנים עליך".