בדיקת כלכליסט
אסוס Memo Pad 10 FHD: ניצחון בזירת הממשק
הטאבלט, שהגיע לאחרונה לישראל, משלב בין ביצועים מעולים, זמן סוללה ממושך וממשק חלונות שמזכיר מערכות הפעלה שולחניות. דווקא בתחום איכות התצוגה והאודיו הוא לא מתבלט, אבל עדיין אחד הטובים מסוגו בישראל
חברת אסוס הטייוואנית עשתה כברת דרך ארוכה בשנים האחרונות והפכה ליצרנית נחשבת בזירת הטאבלטים; לצד מכשירי הנקסוס 7 שהיא מייצרת עבור גוגל, מוכרת החברה שלל טאבלטי אנדרואיד ומחשבים היברידיים למיניהם.
- מומחי חומרה: רוב הסמארטפונים בשוק מזייפים בבדיקות ביצועים
- פרופסור סמארטפון: אוסף אפליקציות לסטודנטים
- מהו הטלפון הכי חזק? למי אכפת
לאחרונה נחת בישראל החדש שבבניה, ה-MemoPad 10, בעל מסך Full HD ומעבד חדש ורב עוצמה מבית אינטל. בדיקתנו מצאה אותו נוח ומשתלם במיוחד.
עיצוב ומבנה: נוח, אך לא מרגש
ה-MemoPad 10 שומר על הקו העיצובי של אסוס, שהוא נאה אבל לא מרשים במיוחד. הגב עשוי פלסטיק באיכות גבוהה והוא מחורץ, לאחיזה נוחה ולמניעת החלקה מהיד. שולי המסך הם בדיוק ברוחב של אגודל ממוצע, כדי לשלב בין נוחות אחיזה ומניעת הסתרות. הגוף קל יחסית לקטגוריה ושוקל 580 גרם - כמעט מאה גרם פחות מהדור האחרון של האייפד.
בסך הכל מדובר בטאבלט שנוח לאחוז ולהשתמש בו. ואולם, הוא אינו מתבלט במיוחד על פני טאבלטי 10 אינץ' אחרים בני דורו. לראייתי, הגיע הזמן שאסוס תבצע מתיחת פנים עיצובית למכשיריה, מה שיוכל למשוך יותר משתמשים ולשפר את המיתוג שלה.
ממשק ומערכת הפעלה: ווינדוס-דרואיד
למחשב יש מסך 10.1 אינץ' ברזולוציית Full HD, של 1,980 על 1,200 פיקסל. למסך זווית צפיה רחבה יחסית, אך בהירות שאינה מרשימה, מה שפוגע בחווית השימוש תחת תאורה ישירה.
ה-Memo Pad מריץ את אנדרואיד 4.2.2, עם ממשק תכונות מהירות שפיתחה אסוס. בלחיצת כפתור וירטואלי יישלף סרגל תחתון ובו מחשבון, מילון, כלי המרת מידות, סטופר, מצפן, מייל, דפדפן ויומן. כל אחד מהם ניתן לגרירה ומיקום בתור חלון על גבי התצוגה הראשית, במבנה זהה לשל ווינדוס. אני אישית מצאתי את הבחירה הזו כנוחה במיוחד וכיתרון בולט של הטאבלט על מתחריו בזירת הממשק.
גם מסך הנעילה ניתן להתאמה אישית ותוכלו למקם בו תמונות ויישומים מתוך הסרגל האמור.
מולטימדיה ואפליקציות: משחקים, רבותי, משחקים
גולת הכותרת של הטאבלט הם משחקים: איכות התצוגה מעולה ומשוב המגע חלק לחלוטין, כך שלא מן הנמנע שתמצאו את עצמכם משחקים הרבה יותר ממה שתכננתם; אני התחלתי לשחק ב-Into the Dead לבדיקת המשוב ומצאתי את עצמי נמלט מזומבים במשך יותר משעה.
גם חובבי הסרטים לא יתאכזבו ממנו, אם כי כבר ראיתי איכות צבע טובה יותר במסכים של טאבלטי סוני, סמסונג ואחרים.
איכות השמע היא לא רעה, בשביל טאבלט. המחשב מצויד בזוג רמקולים בטכנולוגיית SonicMaster של החברה, העוצמה לא מרגשת ומיקום הרמקולים בעייתי - בדיוק היכן שנחות אצבעותיכם כשאוחזים את הטאבלט במצב אופקי. חבל שאף חברה עדיין לא השכילה למקם את הרמקולים בפינות המכשירים, היכן שלא ייחסמו על ידי המשתמש.
חבילת האפליקציות של המכשיר כוללת כמה יישומים מוצלחים. תוכנת הציור asus 000 היא מהידידותיות והחביבות בהן נתקלתי. הממשק שלה פשוט ונחמד - אך חסרים בה פילטרים אמנותיים למיניהם. לצידה תמצאו יישום בניית "סיפורים" מתמונות - מעין יומן משודרג, אפליקציית פנקס רשימות, בקרת אודיו עשירה, כלי ניהול משימות ועוד.
בנוסף להן, יש ל-Memo Pad אפליקציית בקרת הורים להגבלת תוכן במכשיר (שימושי מאוד ומן הראוי שיהיה סטנדרט בכל טאבלט וסמארטפון), יישום לבקרת תצוגה מתקדמת והתאמת תמונה, כלי עריכת תמונות ואת היישום של חנות המגזינים המקוונת Zinio. בסך הכל, מדובר בחבילת יישומים גדולה ומגוונת מאוד.
ביצועים וקישוריות: חלק בחזקים, מגהק בחלשים
בעוד שמבחוץ הוא שגרתי למדי, מבפנים מכיל ה-Memo Pad 10 יתרון: הוא חמוש במעבד Atom Z2560 של אינטל, בעל שתי ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ. מדובר במעבד מסדרת קלובר טרייל, שאינה החדשה ביותר של ענקית השבבים אך מציגה ביצועים טובים במחשבי לוח. לצד המעבד, יש ל-Memo Pad שני גיגה-בייט זיכרון פעולה, מעבד גרפי PowerVR SGX540 ומרחב אחסון של 32 גיגה-בייט, שניתן להרחבה בכרטיס מיקרו SD.
פחות או יותר, כל מה שחובבי מולטימדיה צריכים כדי להריץ יישומים, סרטים ומשחקים בצורה חלקה לגמרי. ואכן, יישומים כבדים יחסית פועלים על המחשב ללא דופי. עם זאת, דווקא תכונות בסיסיות מאוד כמו אפליקציית המייל המובנית, הממשק הגרפי או ה-GPS לפעמים "מגהקים" קצת, בצורת השתהויות קטנות.
למרות ההשתהויות, חוויית השימוש זורמת והמחשב יציב. לא הצלחתי לתקוע אותו גם כשהפעלתי מספר גדול של יישומים שמפעילים תכונות קישוריות שונות (מיקום, בלוטות', WiFi) במקביל - נקודת תורפה של מכשירי אנדרואיד רבים.
סוללה והתחממות: טאבלט לטווח ארוך
הטאבלט לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו, ככל הנראה בשל השילוב בין מעבד אינטל חסכוני וגב פלסטיקי שמבודד היטב מפני החום שפולט לוח האם. למחשב זמן סוללה ארוך במיוחד: קצת יותר משבע שעות בשימוש סביר (גלישה, משחק, האזנה למוזיקה וצילום) וכמעט שמונה שעות בשימוש סגפני. מדובר בנתון טוב בהרבה מרוב מחשבי הקטגוריה.
סיכום ואלטרנטיבות: מהטובים והמשתלמים שבחבורה
ה-MemoPad 10 FHD הוא טאבלט עילית משובח. אסוס ממהרת להפיץ את מכשיריה בפריסה עולמית, בצורה שבה יכולות יצרניות אחרות להתקנא; נכון לרגע זה, אין בארץ הרבה טאבלטי אנדרואיד שיכולים לתת לו פייט רציני. מחיר המחשב מתחיל ב-2,000 שקל (לפי מנועי השוואת מחירים) - מה שעשוי למשוך צרכנים רבים בהיותו זול ממתחרים כדגם האחרון של האייפד וטאבלטי דגל מתחרים אחרים.