$
חדשות טכנולוגיה

חואווי לא מוותרת על השוק האמריקאי

ענקית התקשורת אמנם הצהירה כי לא תתמקד בפעילות בארה"ב לאחר שנחשדה בריגול עבור המודיעין הסיני - אך עתה שבה לטעון לחפותה במטרה לזכות מחדש באמונו של הרגולטור האמריקאי

רפאל קאהאן 16:1920.10.13

חואווי ממשיכה במאמציה לפרוץ לשוק האמריקאי ולקבל לגיטימציה כיצרנית ציוד תקשורת אמין ומאובטח. החברה פירסמה מסמך בו היא מפרטת את גישתה לתחום אבטחת המידע והסייבר וקוראת לממשלות ולתעשיה לפתח תקנים בינלאומיים בנושא. כך, לפי דיווח של סוכנות בלומברג.

יצרניות המחשוב הסיניות נאבקות מזה שנים בתדמית הסוכן הסיני הרדום שמוכר ציוד ריגול למדינות המערב. ZTE, לנובו וחואווי אף סופגות מחברות מתחרות, לרוב אמריקאיות, רמיזות על חוסר אמינותן. בנוסף התדמית של הממשלה הסינית באכיפה "קלילה" של חוקי זכויות יוצרים ופטנטים ותמיכה בלוחמת סייבר מהווה בעיה קשה עבורן.

 

למרות הצהרותיה, חואווי לא יכולה לוותר כל כך מהר על השוק האמריקאי למרות הצהרותיה, חואווי לא יכולה לוותר כל כך מהר על השוק האמריקאי צילום: איי אף פי

 

לפני מספר חודשים אף פורסם כי מחשבי חברת לנובו אסורים בשימוש בסוכנויות ביון מערביות, אך הידיעה הופרכה לאחר מכן על ידי משרד הביטחון האוסטרלי. גם ZTE וחואווי עמדו במרכז העניין של ועדת חקירה אמריקאית שביקשה לבדוק את המסוכנות שלהן לשוק האמריקאי.

 

הצהרות הרגעה

 

"לאמריקה יש דאגות אמיתיות, והתפקיד של חואווי היא לענות באופן אמין על החשדות", הסביר סמנכ"ל הסייבר של החברה, ג'ון סאפולק. לא לחינם מעוניינת חואווי להרגיע את החשדות: המצב כיום מונע מהחברה להשתתף במכרזים ממשלתיים רבים. למשל, נאסר עליה להשתתף בפרויקט רשת חירום אמריקאי ב-2011 ובאוסטרליה ב-2012.

 

הבעיה העיקרית שעומדת בפני חברות סיניות היא מבנה הבעלות שלהן,  שכולל פעמים רבות אחוז השתתפות כזה או אחר של הממשלה הסינית ויכולת להשפיע על החלטות הדירקטוריון. "אף פעם לא קיבלנו הוראות או בקשות מממשלה כזו או אחרת", הסביר סגן יו"ר חואווי, קן הו.

 

"מעולם לא התבקשנו לספק גישה לטכנולוגיה שלנו, או העברנו מידע או אינפורמציה על ארגון או אזרח לאף ממשלה", המשיך הו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x