$
הייטק והון סיכון

CoolaData גייסה 7.5 מיליון דולר בהובלת הקרנות כרמל וגריילוק

החברה מפעילה פלטפורמה לניתוח נתונים מאפליקציות רשת והסקת תובנות על הרגלי המשתמשים. המוצר נמצא כעת בבטא ויושק באופן פתוח במהלך 2014

אסף גלעד 18:2722.10.13

ביג דאטה, שירותי בינה עסקית וענן הם כבר מזמן לא רק באז וורדס. מדובר בטכנולוגיות שמגלגלות מיליארדים ומסייעים לסטארט-אפים בתחומן לגייס מיליוני דולרים. CoolaData, חברת ביג דאטה ישראלית חדשה, הודיעה היום (ג') על גיוס של 7.5 מיליון דולר בהובלת הקרנות כרמל וגריילוק.

זהו סיבוב הגיוס הראשון של החברה לאחר גיוס סיד של מאות אלפי דולרים שהובל גם הוא על ידי קרן כרמל, לצד משקיעים פרטיים כמו מייסד פיינאל רמי ליפמן ואלכס פינצ'ב, לשעבר סגן נשיא רד הט. אחרי הגיוס יצטרפו לדירקטוריון החברה אבי זאבי, שותף מייסד בקרן כרמל טיורם שניר, שותף בגריילוק.

 

אבי זאבי, שותף בקרן כרמל אבי זאבי, שותף בקרן כרמל

 

טכנולוגיית כריית הנתונים של כולהדאטה מיועדת לחברות המנהלות עשרות ומאות מיליוני אינטראקציות עם לקוחותיהם, בעיקר חברות בתחום המסחר האלקטרוני, המובייל והגיימינג שמבקשות להבין טוב יותר את המשתמשים שלהן, על ידי ניתוח ההתנהגות שלהם בזמן אמת.

 

השירות של כולהדאטה ממוקם כולו על גבי הענן, וכל שנדרש מלקוחות החברה הוא לחבר אליו את מערכת העסקאות שלהם דרך הרשת. השירות של החברה הישראלית יוכל לאפיין שחקנים מסוימים במשחקי מחשב על ידי ניתוח התנהגות המשחק שלהם על פני משחקים רבים ולאורך זמן או לאפיין לקוחות בנקים או מסחר אלקטרוני על בסיס הפעולות שהם מבצעים.

 

ככלל, המערכת מספקת שירות בינה עסקית על גבי הענן. השירות הניתן כולו על הענן מאפשר לארגונים המייצרים נתונים רבים לחסוך בהוצאות על בסיסי נתונים ועל תוכנות של בינה עסקית (BI). "לקוחות עסקיים כבר לא מסתפקים בלדעת כמה משתמשים נכנסו לאתר או לאפליקציה, הם רוצים ויכולים כיום לקבל ניתוחים אנליטיים עמוקים של התנהגות המשתמשים שלהם", אמר אבי זאבי, שותף כללי וממייסדי כרמל ונצ'רס, אחת המשקיעות בחברה.

 

תומר בן משה (מימין) וגיא גרינברג, מייסדי cooladata תומר בן משה (מימין) וגיא גרינברג, מייסדי cooladata

 

את כולהדאטה הקימו תומר בן משה, מבכירי פעילות הביג דאטה במיקרוסופט ישראל וומנהל תחום הביג דאטה באמדוקס, וגיא גרינברג ממקימי חברת שירותי ה-BI גילון שנרכשה על ידי נס.

 

גרינברג היה ממקימי אקטימייז, שנמכרה לנייס בשנת 2007 תמורת 280 מיליון דולר. קרן כרמל היתה אחת הנהנות מהאקזיט בתור משקיעה מרכזית בחברה. השירות נמצא כעת בגרסת בטא ויושק ברבעון הראשון של 2014.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x