מקיקסטארטר לגיוס ענק: Formlabs מגייסת 19 מיליון דולר
החברה הישראלית-אמריקאית הצעירה פיתחה מדפסת תלת-מימדית זולה ומכרה 900 יחידות לגולשים בקיקסטרטר. עכשיו היא מגייסת מיליוני דולרים מפיטנגו, DFJ ו-Innovation
חברת המדפסות התלת-מימדיות הישראלית-אמריקאית FormLabs השלימה סבב גיוס ראשון חריג בגודלו בסך 19 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן DFJ Growth, יחד עם פיטנגו, וקרן ההון סיכון Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט והישראלי דרור ברמן. בארי שולר, לשעבר מנכ"ל ויו"ר AOL יצטרף לדירקטוריון החברה מטעם DFJ ואילו אהרון מנקובסקי ייצג בו את קרן פיטנגו.
- אינטל ואנווידיה משקיעות יחד ברוקטיק הישראלית
- סבב טרום הנפקה: אאוטבריין הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר
- CoolaData גייסה 7.5 מיליון דולר בהובלת הקרנות כרמל וגריילוק
זהו הישג לחברה הצעירה, שהפכה לאחת היחידות שהצליחו לגייס הון מוסדי. זאת לאחר שהחברה ניהלה קמפיין מוצלח במיוחד לגיוס תרומות באתר מימון ההמונים קיקסטרטר. FormLabs, שפיתחה מדפסת תלת מימדית זולה יחסית המיועדת למעצבי מוצר, כבר גייסה השנה 2.95 מיליון דולר מגולשים עצמאיים דרך קיקסטרטר, וסיפקה עד כה כ-900 מדפסות.
המדפסות של FormLabs מתחרות ישירות מול סטרסטיס-אובג'ט, מיזוג אמריקאי-ישראלי בין שתי החברות. המיזוג אירע בשנה שעברה וחולש כיום על שוק המדפסות התלת מימדיות התעשייתיות, כאשר החברה החדשה הפכה לגדולה מסוגה בשוק - ואף רכשה לאחרונה את Makerbot , יצרנית מדפסות תלת מימדיות ביתיות וזולות.
מקיקסטרטר לליגת הגדולים
בעוד שמייקרבוט ודומותיה משתמשות בטכנולוגית FDM, המדפיסה דבק חם ובונה ממנו מודלים תלת מימדיים שכבה אחר שכבה, ב- FormLabs עושים שימוש בטכנולוגיית סטריאוליתוגרפיה (SL) המסוגלת להדפיס עצמים ברזולוציה גבוהה יותר וגימור איכותי יותר - הנדרשים בדרך כלל לעיצוב מוצר תעשייתי.
את המדפסת של FormLabs ממלאים בנוזל של פוטו-פולימר דמוי שרף, המתקשה כאשר פוגעת בו קרן לייזר. בדרך זו ניתן לעצב וליצור מודל תלת מימדי. המדפסות מיועדות לשוק מעצבים מקצועיים או המקצועיים למחצה: בדרך כלל מעצבי מוצר, ארכיטקטים, או רופאים שמעוניינים, למשל, בהדפסת מודל של שיניים או איבר גוף. מחירה עומד על 3,300 דולר.
"כיום מדפסות תלת מימדיות הן מוצר יקר שנגיש בעיקר דרך סדנאות מקצועיות", אומר ל"כלכליסט" נתן לינדר, ממייסדי החברה. "השקת מדפסת זולה יחסית כמו שלנו יכולה להביא את בשורת התלת מימד לקהל גדול יותר של לקוחות מקצועיים".
Formlabs הוקמה בשנת 2011 ע"י לינדר, מקס לובובסקי ודייויד קרנור. אין לה פעילות בישראל, אך לינדר לא פוסל הקמה של פעילות שכזו בעתיד. "ישנן כמה חברות שחצו את הקווים והפכו ממיזמי קיקסטארטר לחברות, כמו Ouya, קונסולת המשחקים לאנדרואיד או השעון החכם Pebble" הוסיף לינדר. אנחנו שמחים להיות חלק מהמועדון המצומצם הזה של חברות שפיתחו מוצרים משולבי חומרה ותוכנה וצמחו להיות חברות של ממש. זה מראה את הכח שיש למימון המונים, וגם מוכיח למחוקקים בארה"ב שהמודל עובד, דבר שיסייע להם לקדם את החוק שמתיר מכירת מניות בחברות סטארט-אפ דרך אתרי מימון המונים".