נחשף בכלכליסט
מחוברים לאקזיט: סולוטו נמכרת לאשוריון תמורת 120 מיליון דולר
הסטארט-אפ מתל אביב על סף הצעת רכישה - לאחר חודשיים של מו"מ מתקדם. המייסדים, תומר דביר וישי גרין, יגרפו 13.5 מיליון דולר
לאחר משא ומתן ממושך שארך כחודשיים צפוי הסטארט־אפ הישראלי סולוטו לקבל הצעת רכישה מהחברה האמריקאית אשוריון (Asurion), העוסקת בביטוח של טלפונים סלולריים ותמיכה בשימוש בהם, בסכום של כ־120 מיליון דולר. עם זאת, החברה הישראלית מנהלת במקביל משא ומתן עם כמה חברות נוספות, כך שההחלטה על קבלת ההצעה של אשוריון צפויה להתקבל בימים הקרובים.
- מגעים למכירת סולוטו מת"א תמורת 150-100 מיליון דולר
- שבוע טכנולוגי: הרשת החברתית שמחזירה עטרה לישנה
- סולוטו חושפת: 10 הלפטופים בעלי שיעור התקלות הנמוך בעולם
"כלכליסט" חשף בחודש שעבר כי סולוטו מנהלת משא ומתן למכירתה תמורת סכום בהיקף של 100–150 מיליון דולר. עם זאת, תהליך המשא ומתן נערך בקפדנות בשבועות האחרונים: החברה האמריקאית ביקשה מסולוטו להציג לה הסכמים שונים עם לקוחות ושותפים מסחריים, ראיינה את 50 עובדי סולוטו במטרה לשמוע מהם באשר לעתידם המקצועי בחברה, אם וכאשר תתבצע רכישה, ושתי החברות אף נשאו ונתנו על האופציות שיקבלו העובדים בתום הרכישה.
גם הקרן של יו"ר גוגל אריק שמידט תהנה מהאקזיט
עד כה גייסה סולוטו קרוב ל־20 מיליון דולר, מרביתם מקרנות הון סיכון, כך שגם אקזיט של 120 מיליון דולר ייחשב כהחזר מוצלח על ההשקעה בה. כפי שאירע באקזיטים האחרונים בישראל, גם במקרה זה הנהנים העיקריים צפויים להיות משקיעים זרים. ההחזר יתחלק בין המשקיעות – בסמר האמריקאית (22.85%), אינדקס הבריטית (14.31%) וגיזה הישראלית (19.4%) – שרבים מהמשקיעים בה הם אמריקאים.
מייסדי החברה, תומר דביר המשמש כמנכ"ל, וישי גרין, שכבר אינו מועסק בה, מחזיקים כל אחד מהם כ־10% בחברה. כמו כן מחזיקים בה מניות אינשיאל קפיטל של רועי קרתי ואלעד כהן (0.17%),Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט ושותפו הישראלי דרור ברמן, וכן קראנץ'־פאנד של מייסד הבלוג היוקרתי טק־קראנץ', מייקל ארינגטון.
בעלי מניות נוספים שהצטרפו כחלק מסיבוב ההשקעה הראשון בחברה הם המשקיע הסדרתי זוהר גילון, וכן צבי מרגלית, חיים ונציה ואורי רענן - מייסדי בית ההשקעות פרוקסימה, שגם נחשב כמשקיע בולט בחברה (11%). השלושה מחזיקים יחד באופן עצמאי יותר מ־4% בחברה.
סולוטו נחקקה בתודעה הציבורית לראשונה עם זכייתה בתחרות הסטארט־אפים הראשונה והיוקרתית של הבלוג האמריקאי טק־קראנץ' בחודש מאי 2010, אז זכתה החברה בצ'ק שמן בסך 50 אלף דולר כשהיא גוברת על מאות סטארט־אפים מארה"ב ומאירופה. מאז נותרה סולוטו בקדמת הבמה התקשורתית - למשל כשאחד המייסדים, ישי גרין, השתתף בתוכנית הריאליטי "מחוברים" ששודרה ב־HOT, או כשהחברה השתתפה בכתבות רבות בתקשורת הישראלית והזרה בנושא סצנת הסטארט־אפים בישראל בכלל ובשדרות רוטשילד בפרט.
התמיכה בסמארטפונים הגבירה את העניין בסולוטו
סולוטו נוסדה במטרה להקים שירותים שיפתרו את עוגמת הנפש שבהפעלת המחשב האישי ומערכת ההפעלה, מערכות מורכבות וכבדות שנוטות להתקלקל ולהקשות על חיי המשתמש. תחילה השיקה תוכנה שנועדה לפתור את הבעיות היומיומיות שבהן נתקלים משתמשי המחשב האישי. התוכנה מאפשרת סריקה של התוכנות שעולות עם הפעלת המחשב (סריקת בוט), ניהול תוספים לדפדפן, והיא מתמודדת עם קריסות תוכנה.
בהמשך השיקה מאפיין חדש ששינה את התפיסה של מהות החברה: טכנולוגיה שמאפשרת להתחבר מרחוק למחשבים אחרים ולסייע להם לבצע מטלות פשוטות כמו התקנת סקייפ, עדכון אנטי־וירוס או מדפסת. קודם לכן היתה תוכנה שכזו נחלתם של אנשי תמיכה טכנית מקצועיים, אולם אנשי סולוטו הפכו אותה למוצר למשתמש הסופי - כזה שמאפשר לנכד לסייע לסבתו בהתקנת תוכנת סקייפ על ידי חיבור מרחוק למחשב שלה, או לרענן את תאי הזיכרון של המחשב של חברו, בהסכמת הצד השני כמובן.
תחילה חשבה החברה להציע מודל עסקי שבו אנשי תמיכה מקצועיים מעניקים תמיכה מרחוק למשתמשים פרטיים תמורת תשלום, מודל שאומץ בדיעבד על ידי SupportSpace הישראלית ולאחרונה על ידיGoogle Helpout. אך מה שמייצר עבורה את עיקר העניין בשוק הוא דווקא הטכנולוגיה שהשיקה לפני שלושה חודשים בלבד: תמיכה מרחוק במכשירי סלולר וטאבלטים.
סולוטו נוסדה ב־2007 על ידי דביר וגרין. דביר משמש כמנכ"ל החברה מאז היווסדה, ואילו גרין עזב את תפקידו כסמנכ"ל הטכנולוגיות בתחילת השנה שעברה כדי להקים את Spot.im, חברה המפתחת אפליקציית צ'ט מבוססת נושא או מקום, ומשמרת את הגדרות הפרטיות של המשתמש. עם זאת, גרין שמר את מניותיו בסולוטו והוא מחזיק כיום לפי רשם החברות בכ־10% ממניות החברה.
להתחבר לאייפון של אבא
אשוריון, חברה אמריקאית מנאשוויל שבמדינת טנסי, עוסקת באספקת חבילות ביטוח ותיקונים לטלפונים ניידים ולמוצרי חשמל ביתיים כמו טלוויזיות, מחשבים ניידים וטאלבטים. היא נחשבת לספקית המרכזית של חבילות הביטוח ותיקונים לטלפונים סלולריים של מפעילות סלולריות גדולות בארה"ב ובהן ורייזון. היא מבטיחה להחליף, למשל, כל טלפון סלולרי שאבד בטלפון חלופי בתוך 24 שעות.
אחד השירותים הצומחים שלה הוא אספקת שירות תמיכה בטלפונים ניידים, שירות שמשלים את הטכנולוגיה החדשה שהשיקה סולוטו בקיץ האחרון: תמיכה מרחוק במכשירי סלולר. החברה מאפשרת לתמוך במכשירי אייפון ואייפד מרחוק. בצורה זו יכול בן משפחה להתחבר לטלפון של בן משפחה אחר, ולסגור את אפשרות הנדידה (רומינג) בשיחות מרשתות זרות - עניין שעשוי להיות יקר למדי.
כמו כן מאפשרת הטכנולוגיה של סולוטו להוריד עבור משתמשים אחרים אפליקציות חינמיות, ובהמשך תשיק סולוטו אפשרות להוריד עבור טלפונים אחרים אפליקציות בתשלום, ברשות. בחודשים הקרובים תשיק סולוטו גם תמיכה במכשירי אנדרואיד, כך שאפשר יהיה לתמוך למעשה בכל המכשירים בבית. טכנולוגיה זו קסמה לאשוריון, שהחליטה להוציא מכיסה 120 מיליון דולר כדי לרוכשה.
אשוריון היא חברה פרטית המעסיקה 14 אלף עובדים בארה"ב התומכים ב־300 מיליון לקוחות במדינה.