$
IT בעולם

HP ודל פותחות חזית נגד אינטל

שתי חברות הטכנולוגיה הכריזו על אימוץ פלטפורמת ARM עבור שרתים מתוצרתם. המטרה שלהם: להיפטר מהתלות באינטל

רפאל קאהאן 12:1330.10.13

זה היה רק עניין של זמן. HP ודל, שתיים מיצרניות המחשבים הגדולות בעולם, הודיעו בתחילת השבוע כי הן תתחלנה לשווק שרתים מבוססי פלטפורמת ARM. ההודעות נמסרו במהלך כנס ARM TechCon שנערך השבוע בקליפורניה.

מעבדי ARM משמשים כיום בעיקר בתעשיית המובייל, הם נמצאים בסמארטפונים ובטאבלטים הפופולריים. הסיבה לכך שעד היום הם לא שימשו להפעלת מחשבים, היא בעיקר שהם דורשים התאמה מחדש של מערכות ההפעלה; כמו כן, המעבדים מיוצרים בארכיטקטורה של 32 ביט, כאשר הסטנדרט בתעשיית המחשבים הוא לפחות 64 ביט.

 

שרתים מבוססי ARM חסכוניים יהפכו לחלופה עבור חברות אינטרנט, במקום שרתי אינטל יקרים שרתים מבוססי ARM חסכוניים יהפכו לחלופה עבור חברות אינטרנט, במקום שרתי אינטל יקרים

 

אז מה השתנה? HP הציגה שרת מבוסס על גרסת 64 ביט של ARM ודל מתכננת להשיק שרת כזה שיריץ לינוקס כבר בשנה הקרובה.לאמיתו של דבר, HP כבר הציגה שרתי Moonshot מבוססי ARM, אולם עד היום הם לא שווקו ללקוחותיה.

 

שם המשחק: חיסכון בחשמל

 

היתרון הטכנולוגי הגדול של שבבי ARM הוא בצריכת החשמל הנמוכה שלהם, מה שהופך אותם למעניינים מאוד עבור חברות שמחזיקות מרכזי נתונים גדולים. אולם, אינטל לא קפאה על שמריה, והציגה בשנה שעברה שבבי אטום 64 ביט עם צריכת חשמל נמוכה.

 

הסיכוי של פלטפורמת ARM לכבוש את השוק בסערה עדיין לא ברור. חברת הלינוקס Red Hat כבר הודיעה כי היא מתכננת להשיק גרסה של מערכת ההפעלה שלה עבור שרתי ARM, ב-32 ו-64 ביט. 

 

הסיבה העיקרית שמניעה את HP, דל ויצרניות אחרות לאמץ את ARM הוא בעיקר הרצון לצמצם את התלות שלהם בספק יחיד - אינטל. כמו כן, היתרון העיקרי של ARM היא שמדובר בפלטפורמה שניתן להתאים לצרכים הספציפיים של כל יצרן, משהו שאינטל עדיין לא יודעת או רוצה לבצע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x