טוויטר אופטימית: צופה זינוק של 360% בהכנסות עד 2015
המצגת למשקיעים צופה מעבר של החברה לרווח כבר השנה. בעקבות התחזיות, שווי השוק של הרשת החברתית עשוי לעלות על 15 מיליארד דולר בהנפקה, אך החברה עדיין מתקשה להשיג הכנסות מפרסום בשווקים מחוץ לארה"ב
טוויטר צפויה לזנק ולהגדיל את הכנסותיה ב־360% עד 2015 - ובדרך גם להפוך לראשונה לחברה רווחית, כשהרווחים צפויים להגיע ל־200 מיליון דולר כבר ב־2015.
כך עולה ממצגת שהוצגה על ידי החתמים בפני משקיעים פוטנציאליים במהלך הרוד־שואו הקודם להנפקת הרשת החברתית השנייה בגודלה בעולם שתונפק בניו יורק בימים הקרובים, והודלפה על ידי משקיעים לעיתון "USA Today".חתמי ההנפקה - ובהם גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, ג'יי.פי מורגן, מריל לינץ', דויטשה בנק ואלן וקו - סירבו להגיב לידיעה.
לפי הדיווחים, החתמים מעריכים כי הכנסותיה של טוויטר יעלו מ־270 מיליון דולר ב־2012, ל־950 מיליון דולר ב־2014 ול־1.24 מיליארד ב־2015.
החברה שחררה השבוע תיקון רביעי לתשקיף שלה, שמעלה את מחיר היעד של המניה מ־17–20 דולר ל־23–25 דולר. הדבר עשוי לשקף לחברה שווי שוק של עד 15.7 מיליארד דולר.
אבל בעוד שטוויטר והחתמים טופחים לעצמם על השכם והאנליסטים ברובם מסכימים כי מצב החברה טוב והיא צפויה לזנק אף מעל היעד החדש ביום ההנפקה, התגלו לאחרונה לא מעט בעיות במודל הפיננסי של החברה.
בעיה מרכזית היא שטוויטר מתקשה למכור פרסומות מחוץ לארה"ב. אף ש־75% ממשתמשי טוויטר נמצאים מחוץ למדינת הבית שלה, רק 26% מהכנסותיה מגיעות משם. אחת הסיבות לכך היא שטוויטר מחזיקה בצוות מכירות שמתמחה רק בארה"ב. בעיה נוספת היא שפלטפורמת רכישת הפרסומות במתכונת Self Service זמינה רק למפרסמים אמריקאים.פרסומות מבוססות תוצאות חיפוש עשויות להגדיל ההכנסות, אבל מנוע החיפוש של טוויטר נחשב לירוד.
במדינות רבות כגון יפן וקוריאה, טוויטר רושמת הכנסות של סנטים בודדים ממשתמש לרבעון. בכמה מדינות ואזורים, החברה רושמת הכנסות נאות - כמו העולם הערבי אחרי מהפכת היסמין ודרום אמריקה - אבל גם הכנסות אלו נמוכות יחסית. בארה"ב, המשתמש הממוצע מכניס לטוויטר 2.58 דולר ברבעון.