הבורסות האמריקאיות הסכימו על רפורמה במערכות המסחר הממוחשבות
הרפורמה אמורה לספק מענה לבעיית ההשבתה של המסחר שגרמה להפסדים כבדים במהלך השנה האחרונה. מקור הבעיה לדברי הבורסות היא תוכנה גרועה
בורסות המסחר האמריקאיות הגיעו להסכם בנוגע ליישום רפורמה בתחום מערכות המחשוב, שתמנע מצב של הפסקות מסחר כמו זו של ה-22 באוגוסט שעבר. כך על פי דיווח של סוכנות רויטרס אתמול (ג'). הרפורמה נדרשה על ידי ה-SEC שהיא הגוף הרגולטורי של הבורסות בארה"ב.
- חברת אבטחת המידע Websense תימכר ב-906 מיליון דולר
- ניצחון פירוס לרובוטים במלחמה נגד סוחרי בשר ודם
- קבוצת נאסד"ק תרכוש מערכת מסחר אלקטרוני ב-1.23 מיליארד דולר
ה-SEC הנחתה את הבורסות להציג לה תוכנית רפורמות בתחילת ספטמבר ואפשרה להן כ-60 יום על מנת לבנות תוכנית עבודה. הרפורמה כוללת הטמעה של מערכת עצירת מסחר (Kill Switch) שתאפשר למנוע מצב בו המסחר ממשיך להתבצע למרות שיבושים בפעילות המערכות.
בנוסף הרפורמה תכלול הטמעת פרוטוקולים חדשים לבדיקות תוכנה וזיהוי מצבים בהם יש תקלות בתצוגת מחירי המניות. יו"ר ה-SEC, מארי ג'ו ווייט מסרה במהלך כנס התאחדות חברות המסחר במניות והפיננסים בתחילת השבוע כי: "חלה התקדמות טובה".
ווייט סירבה להתייחס לפרטי התוכנית ומסרה כי "הדוחות שקיבלנו בנושא מראים התקדמות, אולם ישנה עוד עבודה רבה לפנינו".
תגובה עדינה מדי
במקביל, הסביר לב לסוחין, בכיר בחברת בדיקות התוכנה הצרפתית CAST, כי התגובה של הבורסות לבעיות שבהן נתקלו נראו לו "עדינות" מדי. בעיקר אם לוקחים בחשבון את הנזק שנוצר בגללן. לטענתו מדובר בעיקר בפרופגנדה שמאפשרת לבורסות לצאת מידי חובה.
"הבעיה העיקרית של הבורסות היא תוכנות גרועות", הסביר לסוחין, "הם יכולים להתמודד עם התקלות בצורה הרבה יותר יעילה, אבל אני לא רואה שהן משקיעות את המשאבים הנחוצים לכך". "ניתן להגיע למצב של קרוב לאפס תקלות בתוכנות בהן הם משתמשים", הוסיף.
תקלות התוכנה גורמות להפסדים כבדים לסוחרים, למשל חברת נייט קפיטל הפסידה כ-440 מיליון דולר עקב בעיה מעין זו. יו"ר ה-SEC אמרה כי היעד כרגע הוא אפס סובלנות לתקלות, אולם היא הוסיפה כי :כולנו יודעים שהטכנולוגיה מעולם לא תהיה מושלמת.