זוזו הצידה, ווטסאפ וסנאפצ'ט: Line הגיעה ל-300 מיליון משתמשים
אפליקציית הצ'ט, שפופולרית במיוחד בדרום מזרח אסיה, מתחילה לצבור הורדות גם במערב הודות להגירת עובדים מתאילנד ואינדונזיה. הצמיחה הזו מטרידה במיוחד את פייסבוק, שמשתמשים נוטשים אותה לטובת יישומי הצ'ט
- ה-Dislike הגדול: יש ווטסאפ, למה אני צריך פייסבוק בכלל?
- סנאפצ'ט מתכנת לייצר הכנסות - אך בשלב הראשון, לא מפרסומות
- תחרות לסנאפצ'ט: אינסטגרם מוסיפה אפשרות לשליחת תמונות פרטיות
Line אינה בלבד במערכה. מלבד פייסבוק, גוגל וטוויטר, ובמיוחד מכיוון מזרח אסיה, יותר ויותר אפליקציות הודעות מיידיות צוברות תאוצה וכמויות משתמשים מכובדות. חברת טנסנט הסינית מחזיקה באפליקציית WeChat עם 600 מיליון משתמשים ואת QQ שלה יותר מ-825 מיליון משתמשים.
בקוריאה, אפליקציית KakoTalk חצתה את קו ה-110 מיליון המשתמשים. גם אינטסגרם מתכוונת להצטרף בקרוב לקטגוריה, עם שירות חדש לשליחת תמונות כהודעה.
האפליקציה עולה לארה"ב
ליין היום פופולרית במיוחד ביפן, טייוואן, תאילנד ואינדונזיה, אבל מתחילה גם לחדור לאירופה ולארצות הברית דרך קהילות יוצאי אסיה במדינה. גם אפליקציית WeChat של טנסנט מצליחה להכנס למערב בצורה דומה, והגיעה ליותר מ-100 מיליון משתמשים מחוץ לסין.
פייסבוק מצידה אינה מתכוון לתת לחברות כגון ווטסאפ, סנאפצ'ט ו-WeChat לעקוף אותה בכמות המשתמשים או היקף האינטראקציה. מעבר לכוונתה לשדרג את אפליקציית אינסטגרם עם יכולות חדשות ולהמשיך לפתח את אפליקציית ההודעות המיידיות העצמאית שלה, הרשת החברתית הודיעה על שיתוף פעולה משמעותי בהודו שנועד לקדם את החברה על חשבון המתחרות המקומיות. לשם כך, פיתחה מספר ערכות של סמיילים ואייקונים אחרים שמיוחדים להודו.