חברת Voicenter הישראלית תתחיל לקבל תשלומים בביטקוין
חברת התקשורת תאפשר ללקוחותיה לשלם באמצעות המטבע הדיגיטלי על כל השירותים שלה. החברה מספקת פתרונות כגון מרכזיות ומערכות למוקדי טלפוניה
- אי זעיר רוצה להטביע את הביטקוין הראשון בעולם
- הביטקוין לא עוצר: הגיע לרמת שיא של 1,242 דולר - ונסוג
- לראשונה: הממשל האמריקאי שוקל למסד את הביטקוין
עמית אדלשטיין, סמנכ"ל השיווק של Voicenter מסר כי: "כחלק מהחזון שלנו לספק פתרונות תקשורת פשוטים לכולם באמצעות הטכנולוגיה שפיתחנו בענן, החיבור לתשלום באמצעות הביטקוין , המבוסס על קוד פתוח, הוא טבעי לנו. בעולם אלפי חברות כבר מאפשרות תשלום על שירותים וציוד באמצעות המטבע ובארץ רק מספר קטן של חברות מאפשרות תשלום באמצעותו".
Voicenter אינה החברה הישראלית הראשונה בתחום ה-IT שמאפשרת תשלום בביטקוין, אך היא בהחלט הגדולה שבהן. קדמו לה tux.co.il המתמחים בקוד פתוח, חברת האחסון נטהוסט או חברת DRP המספקת גם היא שירותי אינטרנט.
המטבע הליברטריאני
הביטקוין הינו מטבע דיגיטלי מבוזר מבוסס P2P. הביטקוין מבוסס על הצפנה וזוכה לעניין גובר והולך בקרב הציבור. ככסף, הוא מאוחסן בארנקים דיגיטלים, הארנק מאוחסן במחשב מקומי או על גבי שרת מרוחק ושומר את המידע על כמות הכסף (הביטקונים) שיש לכל אחד.
הארנקים מזוהים לפי כתובת ביטקוין. הכתובת היא מילה באורך 27 עד 34 סימנים (ספרות או אותיות אנגליות קטנות או גדולות). רכישה של מוצרים נעשית כמובן באינטרנט. נכנסים לארנק הדיגיטלי, ודרכו מעבירים את הביטקונים לבית העסק. על פי ההערכות ישנם כיום בעולם מעל 100,000 משתמשי ביטקוין ככסף לכל דבר ומעל 10,000 עסקים שמקבלים את הביטקוין כתשלום.
מטבעות דיגיטליים כגון הביטקוין אינם מונפקים על ידי רשות מוניטרית כזו או אחרת. הם מתבססים על "כרייה" שמתבצעת על ידי משתמשים ברחבי העולם. גם כמות הביטקוינים היא סופית ולפי המפתחים בסוף התהליך יעמדו לרשות הציבור 21 מיליון ביטקוין. הביקורת העיקרית על המטבע הוא התנודתיות הגדולה של השער היציג שלו וכן היותו מטבע פופולארי בקרב גורמי פשיעה כאלה ואחרים.