נחשפו "כלי הנשק" של סיירת ההאקרים שמפעילה ה-NSA
מכשיר שמיירט תעבורת סלולר מרחוק, ערכה לגניבת מידע מרשתות WiFi ואפילו משדר זעיר שמתחבר לשקע USB סטנדרטי; כך מרגלת יחידת העילית TAO של ה-NSA אחר מטרות ממוגנות במיוחד
השבוע התגלה מי עומד מאחורי הפריצות המורכבות ביותר שביצעה סוכנות הביון האמריקאית, ה-NSA: העיתון הגרמני "דר שפיגל" פרסם מסמכים שהדליף עובד הסוכנות לשעבר אדוארד סנודן, שחשפו את השיטות של TAO - יחידת ההאקרים הסודית של הביון האמריקאי.
- ה-NSA מפעילה כלי שפורץ לאייפונים ושולט בהם מרחוק
- מאזינים לנתניהו, פורצים לבלקברי: נחשפה "סיירת ההאקרים" של ה-NSA
- בית המשפט בארה"ב: "הריגול של NSA הוא חוקי, זה מונע טרור"
בין היתר, כללו המסמכים קטלוג של עשרות אלפי מערכות, רכיבי תקשורת, תוכנות ורשתות מחשבים אשר נפרצו - ולצידם, תיאור של הגאדג'ט בו השתמשה הסוכנות כדי לפצח את האבטחה. הציוד שנחשף מתאפיין בתפיסת עיצוב שאופיינית למרגלים: מכשירים קטנים, ניידים ושאינם מעוררים חשד.
היחידה מופעלת לשם חדירה למערכות ורשתות ממוגנות במיוחד והצליחה בין היתר, לפצח את אבטחת בלקברי, לפרוץ למחשבי ראש הממשלה נתניהו וקאנצלרית גרמניה מרקל.
לצד טכניקות פריצה כגון שתילת תוכנות ריגול וקודים שמנתבים גולשים אל אתרים מזויפים, משתמשת יחידת TAO גם בכלים טכנולוגיים רבים, אשר תוכננו במטרה לשתול תוכנות ריגול או לשדר בעצמם מידע מכל מכשיר.
היחידה הוקמה ב-1997 ומפעילה כ-600 עובדים. היקף פעילותה המדויק לא ידוע, אך ב-2010 כבר ניהלה 279 מבצעים ברחבי העולם. מטה היחידה ממוקם במרילנד יש לה מפקדות גם בטקסס ובבסיס חיל האוויר האמריקאי באקלי שליד דנבר.
המכשירים עצמם מופעלים בידי סוכני שטח מיומנים, אשר מגיעים לזירת הפעולה באמצעות מטוסים שה-NSA שואלת מה-CIA ומסוכנויות אחרות. כך, מגיעים מומחי ההאזנה וההאקרים אל שטחן של מדינות עוינות ומחולצים לאחר מכן. כשמדובר במדינות ידידותיות, ככל הנראה שהסוכנות משתמשת בתעופה אזרחית ודרכונים דיפלומטיים להסתרת ציוד הריגול המתקדם.
המוצרים מראים דפוסי פעולה שמזכירים סרטים כמו "משימה בלתי אפשרית" או "ג'יימס בונד"; כולם מצריכים קרבה יחסית למטרה או אפילו שתילה פיזית של הרכיב בתוך המערכת. שיטות הפעולה עצמן עדיין לוטות בערפל: ככל הנראה שכדי להשיג גישה למחשבים צריכים הסוכנים להתחזות לאנשי IT - או לגייס טכנאים למשימות.