בית המשפט בארה"ב: "הריגול של NSA הוא חוקי, זה מונע טרור"
השופט וויליאם פאולי קבע שהתכנית לציתות לטלפונים היוותה הארכה הכרחית של צעדים שנלקחו לאחר התקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001, וכי היא מאפשרת לממשל "להנחית מכת נגד" על אירגונים כמו אל קעידה
הפרשה שמסעירה את ארצות הברית ואת העולם המשיכה ביום שישי להתגלגל בבתי משפט. הפעם, שופט פדרלי בניו יורק קבע ביום שישי שהמנהג של הסוכנות לבטחון לאומי להאזין לשיחות טלפון של אזרחים אמריקאים הוא חוקי.
- RSA: "לא לקחנו מיליונים מה-NSA כדי להתקין פרצות במוצרים"
- דיווח: ה-NSA שילמה 10 מיליון דולר לחברת אבטחה כדי שתשתיל פרצה במוצריה
- האו"ם מתנגד לרמיסת הפרטיות. המציאות דווקא מפרגנת
השופט וויליאם פאולי קבע שהתכנית לציתות לטלפונים היוותה הארכה הכרחית של צעדים שנלקחו לאחר התקפת הטרור על ארה"ב ב-11 בספטמבר 2001, וכי היא מאפשרת למימשל "להנחית מכת נגד" על אירגונים כמו אל קעידה שמשתמשים בטכנולוגיה כדי להפעיל רשת טרור מבוזרת וליזום התקפות טרור מרחוק.
השופט דחה בכך תביעה של ארגון בשם האיגוד לזכויות אזרח שהוגשה בעקבות ההדלפות של אדוארד סנאודן, עובד הסוכנות לבטחון לאומי שברח מהמדינה והדליף לתקשורת את דבר קיומן של תכניות מעקב רחבות היקף הכוללות ציתות לטלפונים ולחשבונות אימייל של מליוני אמריקאים.
מוקדם יותר החודש שופט פדרלי אחר בוושינגטון הבירה קבע שהנוהג אינו חוקי ואמר כי הוא "כנראה אינו חוקתי" בתביעה נגד הסוכנות של שני אנשים שעל הטלפון שלהם הושמה האזנה. המימשל עירער על ההחלטה.