בלעדי לכלכליסט
Elastifile גייסה 8 מיליון דולר מהקרנות לייטספיד ובאטרי
טכנולוגיית החברה משלבת שירות ענן, וירטואליזציה ורכיבי תקשורת נתונים למערכת אחת שתהווה כלי אחסון אחוד לארגונים. החברה צפויה לגייס 20 עובדים בעקבות ההשקעה
- פלקסטרוניקס אופקים מפטרת עוד 50 עובדים
- שנה של אקזיטים: היקף עסקה ממוצעת עלה ב-51% בשנת 2013
- אין הקלקות חינם: פריון וקונדואיט משפרות עמדה מול גוגל
בישראל הפך תחום אחסון המידע לאחד מהתחומים המניבים ביותר למשקיעים. בסוף העשור הקודם נמכרו חברות האחסון XIV, פיילסאקס, דיליג'נט וסטורווייז שפעלו בתחום דה-דופליקציה של שטח אחסון, בשנים האחרונות היו אלה, אנוביט, סקייל איי.או ואקסטרים איי.או שפעלו בתחום הצומח של אחסון הפלאש.
נדמה כי גם היזמים שפעילים בתחום הזה הבינו את הטריק. הם מקימים חברה, מוכרים אותה, ועוזבים להקמת הדבר הבא. כך פעלו יזמים בולטים כמו משה ינאי ודורון קמפל, כך גם עשה היזם שחר פרנק, ממייסדי אקסטרים איי.או (XtremIO) שנמכרה לפני שנתיים ל-EMC תמורת 450 מיליון דולר.
פרנק עזב לאחרונה את EMC בכדי להקים יחד עם שותפיו, אמיר אהרוני ורוני לוקסנבורג את Elastifile , סטארט-אפ חדש בתחום אחסון הפלאש וכעת הוא מגייס לה 8 מיליון דולר. גם לסבב הגיוס הזה הצטרפו משקיעים חוזרים: איציק פרנפס מקרן באטרי ודודו גוסרסקי מלייטספיד, שהובילו גם הם את ההשקעה באקסטרים.
צוות יזמים ותיק
לייטספיד מתמחה בשנים האחרונות בהשקעה בחברות בתחום אחסון המידע, עם חברות כגון FusionIO שהונפקה לפני שנתיים בשווי של כ-2 מיליון דולר, ב-Nimble שהונפקה לאחרונה לפי שווי של 2 מיליארד דולר, הנפקה ששווה כיום כבר כ-3 מיליארד דולר, ומכרה את Pliant לסנדיסק ב-300 מיליון דולר ואת Link A Media להייניקס ב-250 מיליון דולר.
שאר המשקיעות באקסטרים, הקרנות JVP וגיזה בינתיים עדיין לא במשחק. מלבד אקסטרים, השקיעה קרן באטרי גם באנוביט, שנקנתה על ידי אפל ב-390 מיליון דולר ובקאשיה שנקנתה על ידי EMC ב-150 מיליון דולר וכן היא מושקעת בזרטו, אחת מחברות האחסון המבטיחות של הקרן.
אלסטיפייל בנויה מצוות יזמים עם ותק בתעשייה, ומלבד שחר פרנק, שנחשב לאחד ממייסדי אקסטרים, היא כוללת גם את סמנכ"ל הפיתוח, רוני לוקסנבורג, בכיר לשעבר בקומרנט שנמכרה לרד הט ובפנטקום הישראלית שנמכרה לסיסקו ואת אמיר אהרוני - שהנפיק ומכר את אופטיבייס ולאחר מכן הקים את מוביקסל והוביל אותה למכירות שנתיות של כ-30 מיליון דולר.
אלסטיפייל רוצה לקחת את הטכנולוגיות הנפוצות כל כך בישראל - אחסון מידע, וירטואליזציה, ומערכות תקשורת נתונים בעלי ביצועים גבוהים - ולחבר אותן למערכת אחת שתהווה מערכת אחסון מאוחדת לרשתות אחסון ארגוניות עם ביצועים גבוהים מהקיים היום.
ניהול מידע חכם יותר
ארגונים גדולים כמו בנקים, חברות ביטוח, ענקיות קמעונאות ואינטרנט או חברות אנרגיה מעבדות נתונים רבים ובקצב גדל והולך. ואם עד כה הן היו מחזיקות ומעבדות את כל הנתונים האלה על גבי שרתים הכוללים דיסקים מגנטיים, הרי שבשנים האחרונות חל מעבר לאימוץ מערכות אחסון מבוססות זכרון פלאש שמהירות אחסון וקריאת הנתונים שלהם מהירה יותר. טכנולוגיות וירטואליזציה חדשות מאפשרות להריץ כמה מחשבים וירטואלים במקביל על גבי אותו השרת, וטכונלוגיות ענן מאפשרות לצרוך לראשונה משאבי שרתים גם מעבר לים. המגמה הזו הפכה את מערכות האחסון הארגוניות לעניין מורכב, וירטואלי, גמיש ומבוזר למדי שיש צורך לנהלו, בוודאי עבור ארגונים גדולים שדורשים אמינות גבוהה ומינימום טעויות וסיכון.
אלסטיפייל מנסה לפתור את הבעיה הזו על ידי בניית חיבור וירטואלי בסטנדרט ביצועי גבוה בין שרתי אחסון הפלאש הפרוסים במקומות השונים, ויאחד אותו עם הענן הפרטי של החברה ומרכזי הנתונים שלה, בדומה לדרך בה הטכונלוגיה של מלאנוקס, למשל, מאפשרת להעביר תקשורת מהירה בביצועים גבוהים בין מרכזי נתונים. בדרך זו, רוצה אלסטיפייל ליצור מערכת אחסון אחת למשאבי המחשוב של הארגון כולו שתאפשר גישה מהירה למערכות הקבצים של הארגון.
החברה, שמעסיקה 10 עובדים בהרצליה פיתוח, פיתחה עד כה ארכיטקטורה ראשונית של המוצר והגיוס הנוכחי יסייע לה להתחיל ולפתח אותו, תוך גיוס 20 עובדים חדשים בתחום התוכנה, התקשורת והמחשוב המבוזר. המודל העסקי לא יהיה בנוי רק על מכירת התוכנה לניהול מערכת האחסון, אלא גם על מכירת מערכות אחסון שלמות מבוססות חומרה מסחרית של שרתים וזכרונות פלאש הקיימים בשוק היום.