לוקהיד מרטין ו-EMC יקימו מרכז מו"פ חדש בבאר שבע
החברות ישקיעו ויקדמו תוכניות מחקר ופיתוח משותפות בתחומי מחשוב ענן, ביג דאטה וטכנולוגיות סייבר. הפעילות תתקיים בבאר שבע בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון
ענקית התעופה והציוד הבטחוני האמריקאית לוקהיד מרטין חוברת לחברת התוכנה EMC להקמת מרכז פיתוח ומחקר חדש בפארק התעשיות המתקדמות באר-שבע. כך על פי הודעת החברה הבוקר (א'). שתי החברות ישקיעו יחד מיליון בהקמת המרכז שיפתח טכנולוגיות בתחום מחשוב הענן, אנליזת נתונים (אנליטיקס וביג דאטה), וטכנולוגיות להתמודדות עם מתקפות סייבר.
- EMC שידרגה את מערך האחסון במכבי שירותי בריאות במיליוני שקלים
- HP: "אנחנו רוצים לגבור על סיסקו ו-EMC"
- יו"ר EMC: יוקם מרכז מו"פ בחיפה, תורחב הפעילות בדרום
המרכז ישמש את לוקהיד מרטין גם לשיתופי פעולה עם חברות הייטק ישראליות, שיתופי פעולה מחקריים עם אוניברסיטת בן גוריון, וכן עם חוקרי אבטחת מידע ישראליים, התעשייה, הממשלה ושאר האקדמיה. המרכז הישראלי יצטרף לארבעה מרכזי סייבר שמפעילה לוקהיד מרטין באוסטרליה, בריטניה וארה"ב. זה יהיה פעילות המו"פ הראשונה של החברה, ויעסיק עשרות עובדים.
לוקהיד מרטין פעילה בישראל מזה מספר שנים, עם משרד מכירות מקומי של חלקי מטוסים וציוד בטחוני. בקרוב תגיע לישראל גם טייסת F-35, פרי פיתוח החברה. החברה נדרשת להשקיע משאבים רבים בהגנתה מפני מתקפות סייבר לאחר שבשנת 2011 הפכה לקורבן לאחד ממתקפות הסייבר המתוחכמות והמוצלחות אי פעם. המתקפה כללה שני שלבים, כאשר הראשון כלל גניבה של אלגוריתם מחברת אבטחת המידע RSA בבעלות EMC, והשני כלל שימוש באלגוריתם זה כדי לפרוץ למאגר של לוקהיד מרטין ולגנוב מידע בטחוני רגיש.
ל-EMC יש כבר מרכז פיתוח נפרד ועצמאי באותו אתר, המעסיק כמאה עובדים. המרכז הוא בבניין גב-ים בפארק הייטק החדש, הצמוד לאוניברסיטת בן גוריון ותחנת הרכבת של האוניברסיטה. בנוסף למרכז החדש והקיים של EMC, יש בפארק ההייטק פעילות נרחבת בתחום הסייבר, בין השאר של אגף התקשוב של צה"ל, אלביט, נס טכנולוגיות, וחממת הסייבר של קרן JVP.
EMC תרחיב את מרכז המחקר הקיים שלה
ד"ר ארנה ברי, סגנית נשיא ב-EMC ומנכ"לית מרכז המצוינות של EMC ישראל מסרה: "הקהילה היזמית והקהילה האקדמית בישראל מציעות שילוב ייחודי של כישורים, חדשנות ורוח חלוצית. אנו מצפים ששיתוף הפעולה עם לוקהיד מרטין יסייע ל-EMC להמשיך ולהאיץ את פעילות המו"פ".
EMC מעסיקה כיום בישראל יותר מאלף איש והשקיעה עד כה מיליארדי דולרים באמצעות רכישות של 9 חברות ישראליות והשקעות בטכנולוגיות מקומיות, כמו גם בהקמה של מרכזי מכירות ומו"פ ב-7 אתרים שונים בישראל. פעילותה של EMC בבאר שבע, אשר החלה בשנת 2011, צפויה לגדול משמעותית במהלך השנים הקרובות. ל EMC יש מספר שיתופי פעולה מחקריים אסטרטגיים בתחומי טכנולוגיה חדשניים, בהם מעורבים חוקרים וסטודנטים ממוסדות אקדמיים בישראל.
כספקית טכנולוגיות מידע (IT) מובילה לממשלת ארה"ב, נוכחותה של לוקהיד מרטין עד כה בישראל הייתה ממוקדת בתחומי התעופה והביטחון. כעת צפויה החברה להגדיל את פעילותה בישראל, באמצעות חטיבה עסקית חדשה שהושקה לאחרונה, לוקהיד מרטין ישראל.
"המטרה שלנו היא לעודד מחקר מעשי והמשך צמיחה בסקטור הטכנולוגי של ישראל", אמר ד"ר ג'ון אוונס, סגן נשיא להנדסה וטכנולוגיה בלוקהיד מרטין העולמית. "אנו מזהים עלייה בדרישות הגלובליות, כמו גם שפע של חדשנות שמקורו בישראל ובאוניברסיטאות שלה".