$
חדשות טכנולוגיה

קידום חקיקה, ייעוץ למשקיעים: הכירו את איגוד הביטקוין הישראלי

הערב תושק פעילות הארגון החדש - מלכ"ר שיפעל לקידום הסדרת הסחר במטבע הווירטואלי בארץ וייעץ לאנשים ולחברות ששוקלים להשתמש בו. בין היתר, ישבו בוועד המנהל שלו המשקיע אדן שוחט ועו"ד יהונתן קלינגר

עומר כביר 14:5126.01.14
האבא הטרי של קהילת הביטקוין המקומית: היום (א') בערב יושק בתל אביב איגוד הביטקוין הישראלי, מוסד ללא כוונות רווח ששם לו למטרה להפיץ ולהסדיר את השימוש במטבע הווירטואלי בישראל. “אנחנו רוצים שכל תושבי מדינת ישראל יכירו את ביטקוין, ישתמשו בו ויהיו להם את הכלים לעשות את זה”, אמר ל”כלכליסט” חבר הוועד המנהל של הארגון, מני רוזנפלד.

הרעיון להקמת איגוד ביטקוין מקומי התגבש בשנה שעברה אצל רוזנפלד ועמיתו רון גרוס, שניהם מראשוני ומראשי קהילת הביטקוין בישראל. "הגענו לשלב שבו הפעילות של ביטקיון בארץ מספיק רחבה וצריך משהו יותר גדול, גם מבחינת הפורמליות לניהול מגעים עם רשויות וגם מבחינת היכולת לאסוף כספים על מנת לארגן אירועים ופרויקטים גדולים”, אמר רוזנפלד ל”כלכליסט”.

 

הארגון החדש יסייע למי שרוצה לסחור בביטקוין הארגון החדש יסייע למי שרוצה לסחור בביטקוין צילום: flickr/zcopley

 

"לפני חצי שנה בערך התחלנו לגבש תוכניות קונקרטיות ולבדוק איך ועם מי אנחנו רוצים להקים את זה. היה תהליך שהיה קצת איטי, שבמהלכו גיבשנו את מבנה הארגון ובסופו הגשנו בקשת רישום”.

 

ההליך נמצא בימים אלו לקראת סיום, כאשר טפסי ההתאגדות ממתינים כעת לאישור הסופי של רשם העמותות. היום בערב ייערך במשרדי גוגל בתל אביב אירוע מיוחד, במסגרתו תושק הפעילות של האיגוד ויוצג את הוועד המנהל שלו, שלצד רוזנפלד וגרוס כולל גם את המשקיע אדן שוחט, עו"ד יהונתן קלינגר, מייסד אתר BitsOfGold.co.il יונתן רואש ופעילים נוספים בקהילת הביטקוין המקומית.

 

קידום חקיקה,ייעוץ לעסקים

 

לדברי רוזנפלד, האיגוד עתיד לפעול בכמה מסלולים עיקריים: "ראשית, עבודה עם הרשויות - המחוקק, בנק ישראל, הרשות למלחמה בהלבנת הון - כדי לבנות מסגרת רגולטורית בעבור ביטקוין. כרגע יש קצת ואקום בתחום ובנקים ועסקים לא יודעים כל כך מה לעשות. צריך שיהיה ברור מבחינה משפטית מה זה ביטקוין”.

 

כספומט ביטקוין, שצפוי להגיע לישראל כספומט ביטקוין, שצפוי להגיע לישראל

 

במקביל, פועל האיגוד ליצירת מודעות לביטקוין. "זה כולל מפגשים וכנסים שאנחנו עורכים ותוכן שאנחנו כותבים ומפיצים", אומר רוזנפלד. "אנחנו רוצים ליצור מידע מדויק, כדי שלמי ששמע על ביטקיון יהיה איפה לבדוק. במקביל אנחנו מטפחים את קהילת הביטקוין, כדי שלאנשים בארץ שרוצים להתעסק עם ביטקוין יהיה עם מי לדבר. הקהילה אמנם קיימת בלי קשר, אבל אנחנו מטפחים אותה, דואגים שהיא תהווה מוקד מרכזי ומספקים סיוע והדרכה".

 

תחום נוסף הוא מתן תמיכה לעסקים שרוצים לקבל תשלום בביטקוין ולחברות סטארט-אפ שמפתחות שירותי ביטקוין "בנוסף, יש עבודה מול משרדי עורכי דין ורואי חשבון כדי לגבש חוות דעת, הנחיות והמלצות איך לעבוד עם ביטקיון. עד שתהיה תשובה מסודרת מהרשויות זה ייקח קצת זמן צריך שיהיו בינתיים הנחיות איך לפעול", אומר רוזנפלד.

 

דמי החברות באיגוד עתידים לעמוד על 200 שקל בשנה, אותם ניתן יהיה לשלם גם בביטקוין. "אנחנו רוצים שעסקים יוכלו להשתמש בביטקוין ולפתח את את המטבע מבלי שהנבקים יגבילו אותם וללא עמימות משפטית, שיהיה ידע בקרב הציבור. זה החזון הרחוק".

 

"המצב לא מושלם, אבל זמני"

 

עם זאת, רוזנפלד מכיר כי נכון להיום מצבו של ביטקוין לא אידאלי: "יש לו המון פוטנציאל. אם כולם יכירו אותו וישתמשו בו זו תהיה כלכלה חדשה. אבל אנחנו לא שם ולא כולם מכירים את ביטקוין. נוצר מצב שהרבה אנשים מאמינים לגבי מה יהיה איתו בעתיד, והאמונה מתבטאת ברצון להשקיע בו".

 

"אז עכשיו השימושיות שלו ביומיום יחסית מוגבלת ויש הרבה אנשים שסבורים שהם יוכלו להרוויח מהשקעות, וזה יוצר מידה מסוימת של ספקולטיביות ותנודתיות. זה מצב לא מושלם, אבל הוא זמני. כשביטקוין יתקרב למימוש הפוטנציאל שלו זה לא יקרה. עד שנגיע למצב הזה יעברו עוד 10 או 20 שנה, אבל אנחנו הולכים ומתקרבים. התנודות בשער הולכות ופוחתות, יותר מקומות מאפשרים להתשמש בביטקוין ואנחנו רואים שיפור. אנחנו מקווים שהפעילות של הארגון תעזור להגיע למצב הזה”.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x