"HOT mobile וגולן טלקום קיבלו תדרים מהמדינה, וכעת הן סוחרות בהם"
מנכ"ל youphone אריאל שרייבר תקף את הסכמי שיתוף הרשתות, שלדבריו יביאו לדואופול בשוק הסלולר. מנכ"ל HOT mobile אילן צחי הגיב להאשמות: "לא קיבלנו מתנה מהמדינה, אנחנו נתנו לה מתנה – תחרות אמיתית בסלולר"
"הסכמי שיתוף הרשתות בין חברות הסלולר, שמשרד התקשורת בירך עליהם עוד לפני שהם יצאו לדרך, הם מסוכנים לתחרות", כך אמר היום (ב') מנכ"ל המפעיל הווירטואלי youphone אריאל שרייבר בוועידת 2014 Mobile GO, המתקיימת באירפורט סיטי. לדבריו, "חייבים לשמור על חמש רשתות סלולר בישראל ולא להגיע למצב של דואופול עם שני מתחרים כמו שיש בטלוויזיה. אנחנו רואים איך HOT העלתה לאחרונה את מחירי ה-VOD ברגע שהיא הבינה שאין איום תחרותי עליה".
- הרצליה תחילה: פרטנר פרסה רשת דור 4 מלאה בעיר
- כישלון המו"מ עם HOT Mobile דחף את פלאפון לזרועות סלקום
- מצמצמים את שוק הסלולר: מחמש יוצאות שתיים
שרייבר דיבר בפאנל על הדור הרביעי בסלולר שעסק באופן טבעי בעיקר בנושא ההסכמים לשיתוף רשתות הסלולר הקיימות והקמת רשתות דור רביעי (LTE) משותפות, שחתמו סלקום, פלאפון וגולן טלקום ופרטנר ו-HOT mobile. הסכמים אלו מחכים לאישור משרד התקשורת והממונה על הגבלים עסקיים.
"דור רביעי זה חשוב אבל חבל לי ש-youphone היא החברה היחידה שצריכה להתמודד מול חמש השחקניות הגדולות ואומרת שחייבים לשמר את המהפכה התחרותית", אמר שרייבר. "אם לא תהיה תחרות החשבון החודשי הממוצע יעמוד על 130-140 שקל לעומת 70-80 שקל. האם גולן טלקום ו-HOT mobile קיבלו לפני שנתיים מתנה יקרה מהמדינה, תדרים, כדי לסחור בהם עם החברות הוותיקות?".
על האשמות מצד שרייבר הגיב מנכ"ל HOT mobile אילן צחי, שאמר כי "HOT לא קיבלה מתנה מהמדינה אלא נתנה מתנה גדולה למדינה של תחרות אמיתית בשוק הסלולר. אנחנו עמדנו בכל הדרישות וקיבלנו את כל הערבויות שהפקדנו. וגם אחרי שקיבלנו את הערבויות המשכנו בשיווק התחרותי. המחירים כבר לא יחזרו למה שהיו פעם, ושיתוף הרשתות יאפשר לכל חמש החברות להשתתף בדור הרביעי ולא רק לשלוש".
סמנכ"ל הטכנולוגיות של פרטנר אייל אילוז אמר בפאנל כי "עלויות הפעלת רשת הן מטורפות וזה כסף שנזרק לפח ולא תורם לצרכן. אפשר להבטיח את התחרותיות גם לאחר שיתוף רשתות. לא צריך כל כך הרבה אנטנות במקומות כמו רמת הגולן".
אילוז ציין כי החברה כבר סיימה לפרוס רשת LTE באזור הרצליה, אבל כרגע היחידים שיכולים ליהנות ממנה הם עובדי פרטנר. "כרגע אנחנו עובדים על תדרים לניסיון בלבד ומחכים שמשרד התקשורת יקצה את התדרים האמיתיים", אמר אילוז.
מוקדם יותר נאם בוועידה מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר, שהציג את היתרונות והחסרונות בשיתוף רשתות. דבריו של ברגר שידרו כי במשרד התקשורת עדיין לא החליטו האם לאשר את ההסכמים או שלא, למרות שחלף יותר מחודש וחצי מאז החתימה על החוזה בין סלקום לפלאפון ויותר מחודשיים וחצי מאז ההסכם בין HOT לפרטנר. הנטייה בכל מקרה במשרד היא לאשר שיתוף רשתות ברמה כלשהי.
ברגר אמר ששיתוף רשתות נותן מענה לכמות התדרים המוגבלת שיש למדינה לחלק להקמת רשתות דור רביעי. כמו כן, ההסכמים מאפשרים לתת שירות במינימום אנטנות ואתרים סלולריים. לדברי ברגר, צריך לקחת בחשבון גם את המוטיבציה והיכולת של החברות להשקיע לאחר הירידה החדה ברווחיות של תחום הסלולר, ושיתוף רשתות מאפשר להן להשקיע.
מצד שני, אמר ברגר כי "השאלה האקוטית היא האם ניתן יהיה ליצור בידול בין התשתיות גם כשיהיו רק שתי רשתות דור ארבע, כי כל שאר הדברים תומכים בשיתוף רשתות. חשוב לנו לשמור על התחרותיות ולשמור על המפעילים הווירטואליים שהם אלמנט חשוב בה".